dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63579.382$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Kale ile Pütürge ilçeleri sınırına yakın bir bölgede gece yarısı meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem bölgede korkuya neden oldu. 24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremde ağır hasar alan birçok evde bu depremle birlikte hasarın arttığı gözlemlendi. Bir önceki depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Kale'de ise birçok ev ağır hasar alırken, vatandaşlar halen AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalıyor.   ***   AFAD verilerine göre; Malatya'nın Kale ilçesinde saat 02.03'te 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu açıklandı. Saat 02.03'te Malatya il merkezinde de şiddetle hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak merkezini de Karşıyaka- Pütürge şeklinde açıkladı. ***  BtcTurk Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabında futbolcular İssam Chebake, Bifouma ve Eren Tozlu 'nun sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı.  ***  Edinilen bilgilere göre, saat 01.50 sularında AK Sokak içerisinde bulunan bir lokantada yemek yiyen E.D.'ye F.D. tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda bacaklarına isabet alan E.D. yaralanırken F.D. olay yerine geldiği araçla olay yerinden kaçtı.   ***  Süper Lig'in 23. haftasında sahasında Antalyaspor'a yenilerek taraftarını üzen Yeni Malatyaspor'da maç sonrası istifası yönetim tarafından kabul edilmeyen Teknik Direktör Kemal Özdeş'in göreve devam etme kararının arkasında futbolcuların olduğu ifade edildi.   ***  Antalya'da yapılan ve 2 gün süren şampiyonaya 22 sporcuyla katılan Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü farklı kategorilerde toplamda 20 madalya kazandı. Sessiz Adımlar Spor Kulübü antrenörü Ali Karaca yaptığı açıklamada, “12 ay aralıksız çalışmamızın semeresini aldık çok şükür. Her konuda sorumluluğunu aldığımız çocuklarımız ile büyük başarıya imza atarak 20 madalya kazandık. Bu başarının içinde çok büyük, hem de çok büyük emek var. Başta özel çocuklarına bu fırsatı veren ailelere, alın teri döken eğitmenlere ve bu süreci kazasız belasız ve başarılı tamamlayan özel sporcularıma teşekkür ederim. Allah'ım hepinizin çocuklarına nasip etsin. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

59259

  

SİLAHLI SALDIRI

Edinilen bilgilere göre, saat 01.50 sularında AK Sokak içerisinde bulunan bir lokantada yemek yiyen E.D.'ye F.D. tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda bacaklarına isabet alan E.D. yaralanırken F.D. olay yerine geldiği araçla olay yerinden kaçtı. 

KORKUTAN DEPREM

AFAD verilerine göre; Malatya'nın Kale ilçesinde saat 02.03'te 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu açıklandı. Saat 02.03'te Malatya il merkezinde de şiddetle hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak merkezini de Karşıyaka- Pütürge şeklinde açıkladı.  

SAKAT FUTBOLCULARIN SON DURUMU!

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabında futbolcular İssam Chebake, Bifouma ve Eren Tozlu 'nun sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı.

İSTİFAYI KABUL ETMEDİLER

Süper Lig'in 23. haftasında sahasında Antalyaspor'a yenilerek taraftarını üzen Yeni Malatyaspor'da maç sonrası istifası yönetim tarafından kabul edilmeyen Teknik Direktör Kemal Özdeş'in göreve devam etme kararının arkasında futbolcuların olduğu ifade edildi. 

YÜZMEDE 20 MADALYA BİRDEN 

Antalya'da yapılan ve 2 gün süren şampiyonaya 22 sporcuyla katılan Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü farklı kategorilerde toplamda 20 madalya kazandı. Sessiz Adımlar Spor Kulübü antrenörü Ali Karaca yaptığı açıklamada, “12 ay aralıksız çalışmamızın semeresini aldık çok şükür. Her konuda sorumluluğunu aldığımız çocuklarımız ile büyük başarıya imza atarak 20 madalya kazandık. Bu başarının içinde çok büyük, hem de çok büyük emek var. Başta özel çocuklarına bu fırsatı veren ailelere, alın teri döken eğitmenlere ve bu süreci kazasız belasız ve başarılı tamamlayan özel sporcularıma teşekkür ederim. Allah'ım hepinizin çocuklarına nasip etsin. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

SOKAKTA BULDUĞU YAVRU KEDİYİ TEDAVİ ETTİRDİ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde gözünden yaralı halde soğuk kış gününde yaşam mücadelesi veren yavru kediyi gören Gülşah Sağlam, bu duruma duyarsız kalamayarak kediyi eve aldı. Yavru kediye yiyecek vererek besleyen sonrasında ise temizleyen Sağlam, gözü yaralı olan kediyi daha sonra Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirerek tedavi ettirdi. Sıcak bir yuva bulduğu için Gülşah Sağlam tarafından adı ‘Şanslı' konulan yavru kedi kapsamlı olarak muayene edildi. Bir gözünü enfeksiyon nedeniyle kaybettiği belirlenen kediye, gerekli tıbbi müdahalelerde bulunuldu.

BARUŞ: HASARLI EVLERE GİRMEYİN 

Malatya'nın Kale ile Pütürge ilçeleri sınırına yakın bir bölgede gece yarısı meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem bölgede korkuya neden oldu. 24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremde ağır hasar alan birçok evde bu depremle birlikte hasarın arttığı gözlemlendi. Bir önceki depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Kale'de ise birçok ev ağır hasar alırken, vatandaşlar halen AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalıyor.

ERDOĞAN: 4 BİN 432 YENİ KONUT YAPILMASI GEREKİYOR

Elazığ ve Malatya depreminin ardından enkaz kaldırma, ağır hasarlı binaların boşaltılması ve tehlike arz edilen binaların yıkımı ile hasar tespit çalışmalarının 12 günde tamamlandığına dikkat çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Elazığ'da yıkık 263 bina, ağır hasarlı 7 bin 698 bina, orta hasarlı bin 540 bina tespit edildi. Bu binalarda toplamda 19 bin 821 bağımsız birim bulunuyor. Malatya'da ise 370 yıkık bina, 2 bin 794 ağır hasarlı bina, 621 orta hasarlı bina olduğu, bu binalarda 6 bin 691 bağımsız birim bulunduğu belirlendi. Elazığ'da 19 bin 180, Malatya'da 4 bin 432 yeni konut yapılması gerektiği ortaya çıktı. Şu ana kadar Elazığ'da 960 ve Malatya'da 678 konutun yıl sonunda teslimleri yapılacak şekilde inşasına başlandı. Elazığ'da TOKİ'nin daha önce inşa ettiği 400 konuta da vatandaşlarımız taşınmaya başladı. Diğer konutların inşası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz bir yıl içinde 23 bin 613 konutun tamamını bitirip vatandaşlarımıza teslim etmektir. Bu proje konutlar yanında okullarıyla, parklarıyla, bahçeleriyle, camileriyle, yollarıyla, alışveriş merkezleriyle planlanıyor ve yapılıyor. Güçlendirme yapılacak yerler içinde vatandaşlarımıza konut başına 27 bin liraya kadar destek veriyoruz. Ağır hasarlı binalardaki dairelerin maliklerine AFAD vasıtasıyla 11 bin lira, kiracılarına 5 bin lira, orta hasarlı binalar için de 5 bin lira yardım yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan sahibi oldukları yapıların risk seviyesini tespit ettirip depreme dayanıksız olanları süratle dönüştürmelerini özellikle bekliyoruz. Bugüne kadar 22 milyon vatandaşımızın oturduğu konutların depreme dayanıklılığı teyit edildi. Amacımız bu sayıyı kısa sürede önce 35 milyona çıkartmak sonra da nüfusumuzun tamamına teşmil etmektir. İnşallah milletimizle birlikte bu meselenin de üstesinden gelecek ülkemizi depreme hazır hale getireceğiz.”

YARDIM EKİBİ MAHSUR KALDI 

Pütürge ilçesinde depremzedelere gıda malzemesi dağıtımından dönen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri, yolda düşen çığ nedeniyle mahsur kaldı. Vakıf görevlilerinin yardım çağrısın üzerine Malatya Büyükşehir belediyesi kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık bir saat süren kar temizleme çalışmalarının ardından Erdemler Mahallesi yolu yeniden ulaşıma açılarak vakıf görevlileri kurtarıldı. Çığın altında kalmaktan kıl payı kurtulan görevliler, yolun açılması ile birlikte ilçeye dönebildi.

MAÇIN DÜDÜĞÜNÜ GENÇERLER ÇALACAK

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 24'üncü hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre; Pazar günü Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanacak Yukatel Denizlispor- BTC TURK Yeni Malatyaspor karşılaşmasını Koray Gençerler'in yöneteceği duyuruldu.Gençerler'in yardımcılıklarını, Serkan Ok ile Bilal Gölen yapacak. Mücadelenin 4. Hakemi Adem Sarıtaş. VAR'DA ÇAKIR! Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta VAR Hakemi ise Cüneyt Çakır görev yapacak. AVAR ise Tarık Ongun olacak.

GÜDER: BATTALGAZİ'NİN CİDDİ İMAR SORUNLARI VARDI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ileten BİLSAM Başkanı Doç.Dr. Mehmet Sağlam, “Bizler bir sivil toplum kuruluşu olarak şehrimize değer katmak adına faaliyetlerimize devam ediyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımız sayın Osman Güder ile yönetim kurulu üyelerimizle birlikte istişare toplantımızı gerçekleştirdik ve belediye başkanlarımızla bu toplantılarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AKACAK KAN DAMARDA DURMAZ!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde depremde ağır hasar gören evdeki eşyaların konulduğu çadırda yangın çıktı. Yangında can kaybı yaşanmazken, tüm eşyalar küle döndü. 

EN ÇOK EVLENEN MALATYA'DA OLDU 

İstatistiki rakamlara göre, 2019 yılında evlenen çiftlerin sayısı Malatya'da 5 bin 114 oldu. Malatya'yı doğu bölgesinde Elazığ 3 bin 980 rakamı ile takip etti. Bingöl'de evlenen çift sayısı bin 872, Tunceli'de ise evlenen çift sayısı 426 oldu.

FENDOĞLU: İÇME SUYU FAİZLERİ SİLİNMELİ 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alarak konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya'da vatandaşın içme suyu borcunu dile getirdi. Fendoğlu, “ Hazine ve Maliye Bakanlığımızın dikkatini çekmek istiyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün ilimiz sınırları içerisinde 19 Şubat 2020 tarihi itibarıyla su borcu olan abone sayısı 140 bin 300'dür. Bu abonelerin faiz hariç anapara borcu 91 milyon 780 bin TL'dir. Gecikme faizleri ise 40 milyon 294 bin TL'dir. Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) toplam alacağı, faizler dâhil 132 milyon 82 bin TL civarındadır. Büyükşehir Yasası gereği belediye meclisi faiz silme yetkisine sahip olmadığından, geciken bu kamu alacağını tahsil etmekte zorluk çekmektedir. Bölgemizde yaşanan deprem sonrasında bu konuda ilgili bakanlıklarımızdan esnaflarımız ve vatandaşlarımız faizlerinin silinip anapara üzerinden yeniden yapılandırılmasını talep etmektedir” ifadelerini kullandı. 

KABAK TADI VERDİLER!

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medyada Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yabancı uyruklu bir şahsın yeni tip korona virüsü taşıdığı iddiasıyla karantinaya alındığı paylaşımlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bentli, "Başta Eğitim ve Araştırma Hastanemiz olmak üzere, ilimizde bulunan sağlık tesislerimizin hiçbirinde herhangi bir karantina altına alma durumu söz konusu değildir. Tüm sağlık tesislerimiz acil servis ve poliklinikler dahil tüm birimleriyle aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir" ifadelerine yer verdi. 

KAPLANLAR DENİZLİSPOR MESAİSİNDE

BtcTurk Yeni Malatyaspor Denizlispor maçı hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti. Tesislerde Teknik Direktör Kemal Özdeş yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketlerinin ardından yapılan taktik çalışmayla sona erdi. Pazar günü saat 13.30'da Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanacak maçın hazırlıkları devam edecek.  

VEFAT EDENLER

Malatya'da 26 Şubat günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!