dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62767.951$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Dünyanın kayısı başkenti Malatya'da en önemli ihraç ürün olan kayısı, dünyada yeni pazarlara açılarak hem kente hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Malatya'da 50 binden fazla ailenin de geçim kaynağı durumunda olan sarı altın, şu anda 110'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Her ay bir önceki aya göre ihracat rakamlarının arttığı Malatya kayısında yapılan etkin tanıtım dabu yükselişte önemli rol oynuyor.  ***  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleşti. MTSO 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, MTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, Meclis Başkanı Hasan Özkan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeler katıldı. Açılış konuşması gerçekleştiren MTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Gündez, “Başkanımız Oğuzhan Sadıkoğlu, TOBB yönetim kurulunda olması nedeniyle İstanbul'daki sektör toplantıya katıldığından meclis toplantısına gelmedi” dedi.  ***  Geçtiğimiz aylarda ''Kadına Şiddet Hayır'' demek için yazdığı 'Kadınsız Bir Dünya Yaşanmaz Olur' isimli şiirine çektiği klibe birçok ünlü sanatçının da destek verdiği Şair ve Halk Ozanı Abdurrahman Delen, bu kez Elazığ, Malatya ve Van depremlerinde zarar görenlerin sesi oluyor.   ***  Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Deprem bölgesinde havanın bugün (Perşembe) parçalı bulutlu, yarın (Cuma) Parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde kısa süreli hafif yağmurlu, Cumartesi ve Pazar günleri aralıklı yağmurlu, yer yer kuvvetli ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu olarak geçeceği tahmin edilmektedir” denildi.  ***  Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesi, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 4 aranması bulunan 1 şüpheli, yapılan takip sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan ikamet ve üst aramasında, 1 adet sahte Dolar basımında kullanılan 100 Dolarlık Metal Banknot kalıbı, 17 adet tarihi eser kapsamında sikke ele geçirildi.  ***  TOKİ Konak 590 konutlarının tek sosyal tesisi olan Şehit Ahmet Kocabay Eğitim Merkezinde çok sayıda kültürel sanatsal faaliyetler gerçekleştiriliyor. İsmini, Malatyalı 15 Temmuz Şehitlerinden Ahmet Kocabay'dan alan ve 2017 yılından bu yana faaliyette olan merkez, Yeşilyurt İlçesi Karagöz Caddesi devamındaki TOKİ Bahar Ortaokulu alt tarafında yer alıyor.

59259

ÖZCAN: YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ

Dünyanın kayısı başkenti Malatya'da en önemli ihraç ürün olan kayısı, dünyada yeni pazarlara açılarak hem kente hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Malatya'da 50 binden fazla ailenin de geçim kaynağı durumunda olan sarı altın, şu anda 110'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Her ay bir önceki aya göre ihracat rakamlarının arttığı Malatya kayısında yapılan etkin tanıtım dabu yükselişte önemli rol oynuyor.

DEPREMZEDE İMALAT SEKTÖRÜNE KREDİ 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleşti. MTSO 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, MTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, Meclis Başkanı Hasan Özkan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeler katıldı. Açılış konuşması gerçekleştiren MTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Gündez, “Başkanımız Oğuzhan Sadıkoğlu, TOBB yönetim kurulunda olması nedeniyle İstanbul'daki sektör toplantıya katıldığından meclis toplantısına gelmedi” dedi.

ONLAR BASKETBOLUN KÜÇÜK ŞAMPİYONLARI 

Vali Galip Demirel Ortaokulu kız basketbol takımı Okullar arası basketbol turnuvasında Malatya il birincisi oldu.

DEPREME AĞIT

Geçtiğimiz aylarda ''Kadına Şiddet Hayır'' demek için yazdığı 'Kadınsız Bir Dünya Yaşanmaz Olur' isimli şiirine çektiği klibe birçok ünlü sanatçının da destek verdiği Şair ve Halk Ozanı Abdurrahman Delen, bu kez Elazığ, Malatya ve Van depremlerinde zarar görenlerin sesi oluyor. 

13 MADALYA KAZANDI 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı faaliyet programında yer alan, 22-23 Şubat tarihleri arasında Muş'ta düzenlenen Karate Anadolu Yıldızları Ligi Çeyrek Final müsabakalarında Malatya karate takımı 3 altın, 4 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazandı. Bu sonuçla Malatya erkek ve kız takımları 21-22 Mart 2020 tarihinde Van'da yapılacak yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. 

O FİRARİ YAKALANDI 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği görevlilerince 53 suç kaydı bulunan ve “Bina İçerisinde Muhafaza altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan toplamda 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan ve 11 Şubat 2020 tarihinde Ankara Çocuk Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar ettiği tespit edilen 17 yaşındaki M.Y. isimli şahsın yapılan çalışmalar neticesinde, Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hanımın Çiftliği Mahallesinde bir ikamette saklandığı bilgisine ulaşıldı. Yapılan takip sonucu bahse konu şahıs, Aranan Şahıslar Büro Amirliği görevlilerince saklandığı ikamette operasyonla yakalandı. Cezaevi firarisi de olduğu belirlenen şahsın, yaşının küçük olması nedeniyle gerekli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi. 

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR 

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Deprem bölgesinde havanın bugün (Perşembe) parçalı bulutlu, yarın (Cuma) Parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde kısa süreli hafif yağmurlu, Cumartesi ve Pazar günleri aralıklı yağmurlu, yer yer kuvvetli ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu olarak geçeceği tahmin edilmektedir” denildi.

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINA GEÇİT YOK 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesi, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 4 aranması bulunan 1 şüpheli, yapılan takip sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan ikamet ve üst aramasında, 1 adet sahte Dolar basımında kullanılan 100 Dolarlık Metal Banknot kalıbı, 17 adet tarihi eser kapsamında sikke ele geçirildi.

POLİS BU KEZ CEZA KESMEDİ 

Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya-Elazığ yolu girişinde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uygulama noktasını ziyaret etti. Burada görev yapan polislerin moral ve motivasyonunu arttırma adına gerçekleşen ziyarette mangal da yakılarak birlikte yemek yenildi. 

ÇINAR: BAHAR HAZIRLIĞI BAŞLADI 

Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yeşilyurt'un farklı mahallelerinde hizmete giren sosyal yaşam alanlarında çevre düzenleme, su kanalların temizliği, oyun gruplarının bakım ve onarımları ile peyzaj yenileme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. 

KÜLTÜREL KURSLARA İLGİ BÜYÜK 

TOKİ Konak 590 konutlarının tek sosyal tesisi olan Şehit Ahmet Kocabay Eğitim Merkezinde çok sayıda kültürel sanatsal faaliyetler gerçekleştiriliyor. İsmini, Malatyalı 15 Temmuz Şehitlerinden Ahmet Kocabay'dan alan ve 2017 yılından bu yana faaliyette olan merkez, Yeşilyurt İlçesi Karagöz Caddesi devamındaki TOKİ Bahar Ortaokulu alt tarafında yer alıyor.

KIZILAY'DAN ÖĞRENCİLERE JEST 

Battalgazi ilçesi Hasırcılar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilere jest yapan Rektör Kızılay, il dışında olduğundan yemeğe katılamadı. 

ARTIK YENİ BİNADA HİZMET VERECEKLER

24 Ocak'ta yaşanan depremde teşkilatın bulunduğu binanın zarar görmesi nedeniyle AK Parti Battalgazi İlçe Teşkilatı çevre yolu üzerinde bulunan MATİM İş Merkezi'ne taşındı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı yeni yerine taşınan ilçe teşkilatını ziyaret etti. AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Güder ve Milletvekili Kahtalı, teşkilat mensuplarına hayırlı olsun temennilerini ilettiler. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 27 Şubat günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!