dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2401.1
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59334.13$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da yurtlarda kalan öğrencilerin, Whatsapp gruplarındaki yetkililere dayandırılan büyük ölçekte bir depremin olacağı yönündeki yazışmaları kısa sürede paniğe neden oldu.  ***  Yeni Malatyaspor'da Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor'a seyircileri önünde kötü bir yenilgi aldıklarını belirten Çelikel, "Antalyaspor maçına iyi başlamamıza ve rakibin sayısal eksikliğine rağmen maalesef son dakika golüyle yenildik. Son haftalarda bize yakışmayan sonuçlarla taraftarımızı üzüyoruz. Ligdeki pozisyonumuzu bir an önce düzeltmemiz gerekiyor. Önümüzdeki Denizli maçı bu anlamda çok önemli” dedi.  ***  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı faaliyet programında yer alan, 20 - 23 Şubat tarihleri arasında Batman 19 Mayıs Spor Salonunda düzenlenen Badminton Anadolu Yıldızları Ligi Çeyrek Final müsabakalarında 13 ilden 140 sporcu yarıştı.  ***   Suriye'deki rejimin İdlib'deki Türk askerlerine yönelik yaptığı hain saldırıda 33 askerin şehit olması nedeniyle Malatya'da önceden yapılması planlanan bir dizi inceleme, panel ve sergi açılışları iptal edildi. İdlip'teki askerlerin şehit haberi üzerine önce TBMM Çevre Komisyonu ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Malatya ve Elazığ illerinden 28-29 Şubat günleri depremde zarar gören Elazığ ve Malatya'da yapacağı inceleme ziyaretinin iptal edildiği duyuruldu.   ***   Yapı Denetimler Birliği Malatya Şubesi Temsilcisi İnşaat Mühendisi Nurettin Sevim, 24 Ocak 2020'de Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dökülen betonların kontrol edilmesi ve soğuk kış şartları nedeniyle inşaatlarda beton dökülmesinin bir süre durdurulduğunu, şimdi ise serbest bırakıldığını bildirdi.  ***  TİM'in aylık olarak yayımladığı verilere göre ihracatçı firmaların kanuni merkezleri bazında ihracat performans rakamları açıklandı. 26 kalem de 110'dan fazla ülkeye gerçekleştirilen ihracata göre 2020 yılı Ocak ayında toplamda 32 milyon 37 bin 38 dolar girdi sağlandı.

59259

  

DEPREM DEĞİL SÖYLENTİSİ SOKAĞA DÖKTÜ

Malatya'da yurtlarda kalan öğrencilerin, Whatsapp gruplarındaki yetkililere dayandırılan büyük ölçekte bir depremin olacağı yönündeki yazışmaları kısa sürede paniğe neden oldu. 

ÇELİKEL: POZİSYONUMUZU DÜZELTMEMİZ GEREKİYOR

Yeni Malatyaspor'da Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor'a seyircileri önünde kötü bir yenilgi aldıklarını belirten Çelikel, "Antalyaspor maçına iyi başlamamıza ve rakibin sayısal eksikliğine rağmen maalesef son dakika golüyle yenildik. Son haftalarda bize yakışmayan sonuçlarla taraftarımızı üzüyoruz. Ligdeki pozisyonumuzu bir an önce düzeltmemiz gerekiyor. Önümüzdeki Denizli maçı bu anlamda çok önemli” dedi.

MALATYA TAKIMLARI BİRİNCİ OLDU 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı faaliyet programında yer alan, 20 - 23 Şubat tarihleri arasında Batman 19 Mayıs Spor Salonunda düzenlenen Badminton Anadolu Yıldızları Ligi Çeyrek Final müsabakalarında 13 ilden 140 sporcu yarıştı. 

BÜTÜN PROGRAMLAR İPTAL EDİLDİ 

Suriye'deki rejimin İdlib'deki Türk askerlerine yönelik yaptığı hain saldırıda 33 askerin şehit olması nedeniyle Malatya'da önceden yapılması planlanan bir dizi inceleme, panel ve sergi açılışları iptal edildi. İdlip'teki askerlerin şehit haberi üzerine önce TBMM Çevre Komisyonu ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Malatya ve Elazığ illerinden 28-29 Şubat günleri depremde zarar gören Elazığ ve Malatya'da yapacağı inceleme ziyaretinin iptal edildiği duyuruldu.

O YASAK KALDIRILDI 

Yapı Denetimler Birliği Malatya Şubesi Temsilcisi İnşaat Mühendisi Nurettin Sevim, 24 Ocak 2020'de Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dökülen betonların kontrol edilmesi ve soğuk kış şartları nedeniyle inşaatlarda beton dökülmesinin bir süre durdurulduğunu, şimdi ise serbest bırakıldığını bildirdi.

BAYINDIR: DAMLACIK YOLU İLE BULAŞMAKTADIR 

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atasagun Topluluğu tarafından “Koronavirüs, Korunma Yolları ve Merak Edilenler” konulu konferansı düzenlendi. 

DEPREMİN SON BİLANÇOSU KORKUTTU!

24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli yaşanan 6,8 şiddetindeki depremden en fazla etkilenen Malatya'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada kentte 4 bin 933 binada ağır hasar olduğunun tespit edildiği belirtildi. 

İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANDI 

TİM'in aylık olarak yayımladığı verilere göre ihracatçı firmaların kanuni merkezleri bazında ihracat performans rakamları açıklandı. 26 kalem de 110'dan fazla ülkeye gerçekleştirilen ihracata göre 2020 yılı Ocak ayında toplamda 32 milyon 37 bin 38 dolar girdi sağlandı.

SOSYAL MEDYAYI BİLİNÇLİ KULLANIN 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne bağlı Hekimhan Meslek Yüksekokulu konferans solonun da düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Hekimhan İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri öğrencilere sosyal medya ve internet bağımlığı konusunda bilgiler verdi.

METEOROLOJİ UYARDI 

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada," Bugün akşam saatlerinde başlayacak olan yağışların genellikle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacağı, yağışların Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri,Malatya'nın güney kesimleri,Elazığ'ın güney ve doğu kesimlerinde yer yer etkili olacağı tahmin edilmektedir.Sıcaklıkların mevsim normalleri ve üzerinde seyretmesi, rüzgarların bugün ve Cumartesi güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette,Pazar günü ise kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta,zaman zaman kuvvetli esmesi beklenmektedir. Oluşması muhtemel riskler yer yer kuvvetli yağış sonrası kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda yağmur ve hava sıcaklıklarının artması sebebiyle oluşabilecek ani kar erimeleri ile birlikte ani sel, su taşkını , ulaşımda aksamalar gibi tehlikelere karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli, tedbirli olması gerekmektedir"dedi.

MEHMETÇİK İÇİN TEK YÜREK

Suriye'de rejim güçlerinin hava saldırı sonucu 33 askerin şehit olmasının ardından Malatya'daki ana caddeler Türk Bayrakları ile asılarak, askere destek verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ana caddelere Türk Bayrakları ile donatılırken birçok vatandaş da da ev ve işyerlerini Türk bayrakları ile donattı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 28 Şubat günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!