dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64139.632$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik
Narin

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD)'nin Bölge Buluşmaları adı altında gerçekleştirdiği toplantıların sonuncusu İstanbul'daki The Green Park Merter'de gerçekleştirildi. Malatyalı işadamı Adil Nalbant'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantının onur konuğu ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar oldu.   ***  Edinilen bilgiye göre, Malatya-Elazığ karayolu İspendere mevkisinde yaşanan kazada Emre Özdemir (24) idaresindeki 44 AS 646 plakalı otomobil ile Menderes Ç. yönetimindeki 02 EF 444 plakalı tır kafaya kafaya çarpıştı.   ***  Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve Malatya'yı da etkileyen 24 Ocak'taki deprem nedeniyle, Pütürge ilçesine bağlı Poskıran, Pazarcık, Bölükkaya, Karşıyaka ve Tepehan Mahallelerini ziyaret eden Vali Aydın Baruş, mahalleler hakkındaki bilgileri muhtarlardan aldı.   ***  Depremde hasar tespit raporlarına 1 ay içerisinde itiraz edilebilecek   ***  Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen kontrollerde tüm iç sularda 1 Nisanda başlayacak olan sazangiller av yasağı hakkında gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı. Bazı balıkçı teknelerine ilk defa ruhsat teskeresi verileceğinden Malatya Büyükşehir Belediye personelince ölçüm ve denetimler yapıldı. Balıkçı teknelerinde olması gereken; can yeleği, can simidi, lamba, korna, yangın tüpü, gibi gerekli alet ve ekipmanlar denetlendi.   ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları ile ortak kullanım alanlarında ilaçlama yapıyor. Temizlik ekipleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri'ne (MOTAŞ), bağlı otobüs ve trambüslerde yürütülen çalışmalar kapsamında, özel kıyafetler giyip, maske takarak toplu taşıma araçlarını dezenfekte işlemi yapıyor.  ***  15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Merkezi ve Malatya İl Başkanlığı ile beraber Malatya Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan konvoy öncesinde, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ basın açıklaması yaptı.

59259

  

ÇINAR: BENİM SİYASET YAPMAK GİBİ BİR DERDİM YOK 

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD)'nin Bölge Buluşmaları adı altında gerçekleştirdiği toplantıların sonuncusu İstanbul'daki The Green Park Merter'de gerçekleştirildi. Malatyalı işadamı Adil Nalbant'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantının onur konuğu ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar oldu. 

FECİ KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ 

Edinilen bilgiye göre, Malatya-Elazığ karayolu İspendere mevkisinde yaşanan kazada Emre Özdemir (24) idaresindeki 44 AS 646 plakalı otomobil ile Menderes Ç. yönetimindeki 02 EF 444 plakalı tır kafaya kafaya çarpıştı. 

VALİ BARUŞ: DEVLET YANINIZDA 

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve Malatya'yı da etkileyen 24 Ocak'taki deprem nedeniyle, Pütürge ilçesine bağlı Poskıran, Pazarcık, Bölükkaya, Karşıyaka ve Tepehan Mahallelerini ziyaret eden Vali Aydın Baruş, mahalleler hakkındaki bilgileri muhtarlardan aldı.

MAÇ ÖNCESİ UNUTULMADILAR

Türkiye Futbol Fedarasyonu (TFF) alınan karar gereği Suriye'de rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit düşen İdlib'de ki kahraman Mehmetçikler, Yeni Malatyaspor karşılaşmasında unutulmadı. Maçın oynandığı Atatürk Stadı'nda taraftarların oturacağı tribünlere binlerce Türk bayrağı bıraktı. Saha kenarındaki dijital reklam panolarında ise İdlib kahramanlarının fotoğrafları ve isimleri yansıtıldı. Denizlispor'un bu duyarlı davranışı tribünlerden büyük destek gördü. 

İTİRAZ EDİYORUZ

Depremde hasar tespit raporlarına 1 ay içerisinde itiraz edilebilecek.

ELLER KAHRAMANLAR İÇİN AÇILDI 

Suriye'nin İdlib kentinde Rejim tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerler için tüm ülke birlik okurken, Türkiye Gençlik Vakfı Malatya İl Temsilciliği tarafından da şehitler için sabah namazında bir araya gelindi. 

TUNÇ: HUKUK İYİ NİYETLİYİ KORUR

İnönü Üniversitesi Avukatlarından Av. Mehmet Tunç insan hakları ile ilgili öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Tunç, en temel insan haklarından yaşama, barınma, ifade özgürlüğü gibi konularda düşüncelerini paylaştı. Kamu Yönetimi ve Siyaset Topluluğu ile Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri Topluluğu'nun organize ettiği söyleşi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Naim Akman Konferans Salonunda düzenlendi. Söyleşiye, topluluk üyeleri ile öğrenciler katıldı. 

DENETİM VAR!

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen kontrollerde tüm iç sularda 1 Nisanda başlayacak olan sazangiller av yasağı hakkında gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı. Bazı balıkçı teknelerine ilk defa ruhsat teskeresi verileceğinden Malatya Büyükşehir Belediye personelince ölçüm ve denetimler yapıldı. Balıkçı teknelerinde olması gereken; can yeleği, can simidi, lamba, korna, yangın tüpü, gibi gerekli alet ve ekipmanlar denetlendi.

TARAFTAR HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI 

Denizlispor ile Yeni Malatyaspor arasında oynanan karşılaşmayı izlemek için Atatürk Stadına gelen ve ismi öğrenilemeyen kadın taraftar karşılaşma başlangıcında İdlib'de şehit düşen 34 kahraman askerin isimleri okunurken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlerin isimleri okunmaya başladıktan sonra kendini tutamayan kadın taraftar hüngür hüngür ağladı. Kadın taraftarın duygulanıp ağladığı anlar ise fotoğraf karelerine yansıdı. 

ÖZDEŞ: SÖYLENECEK BİR ŞEY YOK 

Süper Lig'in 24. haftasında Yeni Malatyaspor aynı puana sahip Denizlispor sahasında karşılaştı. Maç Denizlispor'un ilk ve ikinci yarıda attığı goller ile 2-0 sona erdi. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kemal Özdeş, maçta 10 kişi kalmalarının kendileri adına büyük sorun olduğunu ifade ederek, “Bu maç ile ilgili çok fazla söylenecek bir şey yok. Hem maç öncesi hem oyunun ilk yarısında hem Denizlispor'un, Denizlispor taraftarının oluşturduğu enerji hem de takımlarının buna karşılık vermesi bizi baskı altına aldı. Oldukça etkili bir oyun oynadılar. Kalemizde çok duran top gördük. Bunu savuşturacak topa sahip olma, önde topu tutma eksik olunca, sonunda da bir gol geldi. Devrenin sonuna doğru 10 kişi kalınca bugün bizim için her şey daha sorun olmaya başladı. Oyunun ikinci yarısında bu kez daha savunma yapmak, tutabildiğimiz kadar oyunu tutmak önemliydi. 75. dakikaya kadar yaptık. Skor 2-0 olunca da bugünkü maç sona erdi. Denizlispor'u kutluyorum, bugün oynadıkları oyun ile galibiyeti hak ettiler” dedi.

TOPLU TAŞIMAYA CORONA ÖNLEMİ 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları ile ortak kullanım alanlarında ilaçlama yapıyor. Temizlik ekipleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri'ne (MOTAŞ), bağlı otobüs ve trambüslerde yürütülen çalışmalar kapsamında, özel kıyafetler giyip, maske takarak toplu taşıma araçlarını dezenfekte işlemi yapıyor.

UYGUN: SAHADA GÜZEL ŞEYLER YAPTIK 

Süper Lig'in 24. haftasında Denizlispor evinde Yeni Malatyaspor ağırladı. Karşılaşmada yeşil-siyahlı ekip ilk ve ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 2-0 yenmeyi başardı. Maç sonrası basın toplantısı düzenleyen ve karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent Uygun, öncelikle İdlib'de meydana gelen ve 34 askerin şehit olduğu olaya değinerek, futboldan daha çok vatan ve milletle ilgili konuşmak istediğini ifade etti. Bülent Uygun, “Özellikle şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar, Türk milletinin de başı sağ olsun. Biz gönlümüzde bayraklarımızı yarıya indirdik, yas yaşıyoruz hep beraber ama bununla birlikte de yüreğimizde bayrağımızı ters astık. Bu vatan, millet uğruna hep beraber Allah'ın izniyle ne gerekiyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi yok. Çünkü Türk milleti kahramandır. Kanında da bu vardır” dedi.

O CADDE YENİLENECEK 

Geziye Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Uçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç da katıldı. Cadde üzerinde 24 Ocak depreminde zarar gören ve yıkılan yapıların bulunduğu alanda da incelemelerde bulunan Başkan Gürkan, cadde esnaflarıyla görüşüp, vatandaşlarla istişarelerde bulundu. 

ULUDAĞ: İÇİ YANMAYANIN İÇİ YANSIN 

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Merkezi ve Malatya İl Başkanlığı ile beraber Malatya Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan konvoy öncesinde, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ basın açıklaması yaptı.

DİKKATSİZLİK KAZAYA SEBEP OLDU 

A. Ç. idaresindeki 58 BF 650 plakalı otomobil, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu rögar bacasına çarptı. Kazada, sürücü A. Ç ile otomobilde bulunan D. Ç, A.Ç, Ayşe Ç, E. Ç ve T.Ç yaralandı. Kaza yerine çağrılan Malatya Büyükşehir Belediyesi kurtarma ekipleri yaralıları araçtan çıkardı. Sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Doğanşehir Devlet Hastanesi ve Malatya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.A.Ç ile T.Ç'nin durumunun biraz ağır olduğu diğer yaralıların durumlarının iyi oldukları öğrenildi. 

3 PUANLA DÖNÜYORLAR 

Puan tablosunda 1 basamak üzerinde bulunan rakibiyle deplasmanda kritik bir 90 dakikaya çıkan turuncu yeşilli ekip 88. dakikada Muhammed Öztürk'ün ayağından bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup etti.İstanbul Alemdağ Stadyumunda oynanan müsabakayı hakem Eren Gökmen yönetti.

GÜVERCİNİ İTFAİYE KURTARDI 

Malatya merkez ilçe Battalgazi Başharık Mahallesi'nde bir apartmanın çatısındaki kiremitlerin arasında bir güvercinin ayağı sıkıştı. Çırpınan güvercini gören bir mahalleli itfaiye ekiplerini arayarak, yardım istedi.

GÜRKAN: ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ

Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilgili kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile muhtarlar katıldı.Birlik beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda, mahallelerin sorunları ve çözümleri için istişarelerde bulundu.Toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini belirterek, “İdlib'teki hain saldırı yüreklerimizi dağladı. Türk Milleti zor zamanlarda ne yapmasını bilen bir Millet. Ülkece birlik beraberliğimizi sağlayarak bu zor günleri atlatacağız” dedi. 

DAMIZLIK DÜVE ALIMI DESTEKLEMESİ...

Malatya Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada,”Tarımsal desteklemelere ilişkin 1691 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan 2019 yılında yapılacak Tarımsal Desteklemelere ilişkin karara dayanılarak hazırlanan 'Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında, il müdürlüğümüzce onaylanarak genel müdürlüğümüze gönderilen kesinleşmiş düve alım desteği icmal listeleri bütçe imkanları çerçevesinde genel müdürlüğümüzce değerlendirmesi sonucu, ilimizde 93 çiftçimize 552 baş damızlık düve alımı desteklemesi yapılacaktır” denildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!