dore okulları
Malatya
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61286.344$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 17 yılda Malatya'da çok önemli su yapıları yapıldı. Malatya'da 8 baraj, 1 gölet inşa edildi. 9 sulama tesisi tamamlanarak toplamda 392 bin 030 dekar arazi sulamaya açıldı. Böylece çiftçilere yıllık 236 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı. 46 derenin ıslahı tamamlandı. Hasretle beklenen Kapıkaya Turgut Özal Barajı hizmete alındı. Temelden 89,50 metre yüksekliğe sahip ve 71,10 milyon metreküp depolama hacmine sahip baraj ile 40 bin dekar alan cazibeli olarak sulanacak.   ***   Malatya'da yapılan genel denetimde bir gecede 9 bin 573 şahsın kontrolü gerçekleştirilirken, erek, narkotik madde, uyuşturucu hap ve silahlar ele geçirildi.   ***   Afyonkarahisar'da çalınan bir motosikleti satış için internetten ilan veren şahıs, Malatya'da yakalarak gözaltına alındı.   ***  TFF 3.Lig 3. Grup'ta yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor alt sıralardan kurtulma adına deplasmanda Modefen karşısında aldığı 3 puanla 5 maç aradan sonra galibiyet hasretine son verdi. Turuncu yeşilliler, Modafen'den önce son galibiyetini ligin 19. haftasında sahasında 2-1'lik son uçla Somaspor karşısında almıştı.  ***  Malatya İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü tarafından engelli öğrencilerin sorunlarının tespiti ve çözümü için toplantı gerçekleştirildi. Doç. Dr. Mehmet Ilkım, Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü hakkında bilgi vererek, “Etkin olarak 2018 yılında, Rektörümüz Prof.Dr.Ahmet Kızılay'ın ilgisi ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nusret Akpolat başkanlığında kurulmuş olup, yaklaşık iki buçuk yıldır çok etkin bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.   ***  Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Deprem bölgesinde havanın bugün (Pazartesi), Salı ve Çarşamba günleri parçalı ve az bulutlu, Perşembe günü parçalı ve çok bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı.  ***  Malatya'da gittiği pazarda esnaf tarafından cep telefonu ile kayda alınan Fatma Özaslan'ın Suriye'de ne işimiz var sorusuna verdiği cevap kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasında girdi. Siyasilerin de sıkça paylaştığı video ile Suriye'de savaş veren Türk askerini destekleyen Fatma Teyze'nin cevapları ise izleyenleri duygulandırdı.Fatma Teyzenin, yaptığı konuşma Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirenlere cevap verir nitelikte oldu. Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hamidiye Mahallesinde çocukları ile yaşayan Fatma Özaslan, sosyal medyada gündem olan o konuşmasını anlattı.

59259

KORKUTAN DEPREM 

AFAD'ın verilerine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 17.52'de yerin 7 kilometre altında gerçekleşen deprem kentin tamamında hissedildi. 

MALATYA'DA 8 BARAJ 1 GÖLET İNŞA EDİLDİ 

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 17 yılda Malatya'da çok önemli su yapıları yapıldı. Malatya'da 8 baraj, 1 gölet inşa edildi. 9 sulama tesisi tamamlanarak toplamda 392 bin 030 dekar arazi sulamaya açıldı. Böylece çiftçilere yıllık 236 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı. 46 derenin ıslahı tamamlandı. Hasretle beklenen Kapıkaya Turgut Özal Barajı hizmete alındı. Temelden 89,50 metre yüksekliğe sahip ve 71,10 milyon metreküp depolama hacmine sahip baraj ile 40 bin dekar alan cazibeli olarak sulanacak. 

BİR GECEDE 9 BİN 573 KONTROL YAPILDI 

Malatya'da yapılan genel denetimde bir gecede 9 bin 573 şahsın kontrolü gerçekleştirilirken, erek, narkotik madde, uyuşturucu hap ve silahlar ele geçirildi. 

SERÜVEN MALATYA'DA BİTTİ 

Afyonkarahisar'da çalınan bir motosikleti satış için internetten ilan veren şahıs, Malatya'da yakalarak gözaltına alındı. 

SEVİNÇLİLER!

TFF 3.Lig 3. Grup'ta yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor alt sıralardan kurtulma adına deplasmanda Modefen karşısında aldığı 3 puanla 5 maç aradan sonra galibiyet hasretine son verdi. Turuncu yeşilliler, Modafen'den önce son galibiyetini ligin 19. haftasında sahasında 2-1'lik son uçla Somaspor karşısında almıştı.

O FUTBOLCULAR KADRO DIŞI BIRAKILDI 

Süper Lig'de kötü günler geçiren Yeni Malatyaspor'da, Teknik Direktör Kemal Özdeş ile yollarını ayıran yönetim, aldığı kararla Gökhan Töre ve Mustafa Akbaş'ı da kadro dışı bıraktı. 

ÖZDEŞ DÖNEMİ BİTTİ 

Konuyla ilgili olarak kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim kurulumuzca yapılan toplantı sonucunda Teknik Direktörümüz Kemal Özdeş ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız." ifadeleri kullanıldı. 

ENGELLİ ARAÇLARA ŞARJ NOKTALARI 

Malatya İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü tarafından engelli öğrencilerin sorunlarının tespiti ve çözümü için toplantı gerçekleştirildi. Doç. Dr. Mehmet Ilkım, Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü hakkında bilgi vererek, “Etkin olarak 2018 yılında, Rektörümüz Prof.Dr.Ahmet Kızılay'ın ilgisi ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nusret Akpolat başkanlığında kurulmuş olup, yaklaşık iki buçuk yıldır çok etkin bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

SADIKOĞLU: ALINACAK TÜM KARARLARIN ARKASINDAYIZ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında toplanan meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri düzenledikleri ortak basın açıklaması ile Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleşen hain saldırıya tepki verdi. 

ZEHİR TACİRLERİNE BALYOZ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Balyoz-2 ekibi tarafından, merkez ilçe Yeşilyurt Yakınca Mahallesi galericiler sitesi civarında yapılan şok uygulamada durumundan şüphelenilerek durdurulan araçta bulunan bir şahsın üzerinde, piyasa değeri 125 bin TL olan 250 gram metamfetamin sentetik uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

SICAKLIK ARTACAK 

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Deprem bölgesinde havanın bugün (Pazartesi), Salı ve Çarşamba günleri parçalı ve az bulutlu, Perşembe günü parçalı ve çok bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

SELÇUK: YADES'İN HAYATA GEÇİRİLDİĞİ İL SAYISI 13'E ÇIKTI 

Antalya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon olmak üzere daha önce 11 ilde yürütülen YADES programının Diyarbakır ve Erzurum'un da dahil edilmesiyle toplam 13 ilde uygulanmaya başladığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bakanlığımızın başlattığı Yaşlı Destek Programı ile yaşlılarımızın korunması ve desteklenmesini sağlıyoruz. Sosyal bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımızın yaşadıkları mekânlarda bakımlarını yaparak, hayatlarını kolaylaştırıyoruz. YADES kapsamında bugüne kadar toplamda 62 bin 400 yaşlımıza sosyal hizmet desteği verdik” diye konuştu. 

SURİYE'DE NE İŞİMİZ VAR?

Malatya'da gittiği pazarda esnaf tarafından cep telefonu ile kayda alınan Fatma Özaslan'ın Suriye'de ne işimiz var sorusuna verdiği cevap kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasında girdi. Siyasilerin de sıkça paylaştığı video ile Suriye'de savaş veren Türk askerini destekleyen Fatma Teyze'nin cevapları ise izleyenleri duygulandırdı.Fatma Teyzenin, yaptığı konuşma Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirenlere cevap verir nitelikte oldu. Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hamidiye Mahallesinde çocukları ile yaşayan Fatma Özaslan, sosyal medyada gündem olan o konuşmasını anlattı.

MEHMETÇİK İÇİN...

Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nca organize edilen, Merkez Camii'nde okunan Mevlidi Şerif'in ardından dev Türk bayrağının asıldığı Cumhuriyet Meydanı'nında gıyabi cenaze namazını İlçe Müftüsü Fatih Gökçe kıldırdı. Şehit olan askerler için topluca kılınan gıyabi cenaze namazının ardından ilçe Mezarlığı'nda bulunan 'Şehitlik' ziyaret edilerek, Mehmetçik için dua edildi. 

BARUŞ: SÜRECİ VATANDAŞLARIMIZLA YÖNETECEĞİZ

Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik 2. Nolu Toplantı Salonunda deprem değerlendirme toplantısı düzenlendi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 2 Mart günü 11 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!