dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64280.483$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce devam eden projeli çalışma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüpheliler, Elazığ'ın Baskil ilçesinden getirdiği kaleşnikof silahı sattıkları esnada suçüstü yakalandı. Daha sonra yapılan operasyonlarda, dosya kapsamında silah ticareti ve yağma suçları ile ilgili aralarında 1 avukat ve 1 polis memurunun da bulunduğu toplam 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.   ***  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 66 ilde 73 İş Kulübünün “(Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay (İl Müdürlüğü ve İskenderun Hizmet Merkezi), Iğdır, Isparta, İstanbul (6), İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya (2), Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak)” vatandaşlara hizmet verdiğini aktarırken, 2020 yılı sonuna kadar bu uygulamayı daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. ***  Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvanlı meslek grupları buluşmasında kahvaltıda hemşehrileri bir araya geldi. Program Arguvan tanıtım videosu ile başladı. Zeytinburnu'da düzenlenen programa birçok meslek grubundan Arguvanlı kişi katıldı. *** Projenin Hibe programı kapsamına alınmasının arından Japonya Büyükelçiliği Rezidans Toplantı Salonunda sözleşme imza töreni düzenlendi.  ***

59259

 

ZİRVE DAVASI'NDAN BERAAT

Malatya'da 17 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde 3 misyonerin öldürülmesi ile tüm gözlerin çevrildiği Malatya'da, o dönem İl Jandarma Komutanı olan Albay Mehmet Ülger'de hazırlanan ek iddianame ile dava dosyasına sokularak tutuklanmıştı. Dava kapsamında yaklaşık 4 yıl tutuklu bulunan emekli albay Mehmet Ülger, 2015 yılında tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan Ülger, Zirve Yayınevi Davasında 9 yıl sonra açıklanan karar da ‘Haberleşmenin gizliliğini ihlal ve evrakta sahtecilik' suçlarından toplam 13 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. 

SELÇUK: 66 İLİMİZDE 73 İŞ KULÜBÜMÜZLE HİZMET VERİYORUZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 66 ilde 73 İş Kulübünün “(Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay (İl Müdürlüğü ve İskenderun Hizmet Merkezi), Iğdır, Isparta, İstanbul (6), İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya (2), Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak)” vatandaşlara hizmet verdiğini aktarırken, 2020 yılı sonuna kadar bu uygulamayı daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. 

KIZILDAŞ: MESLEK GRUPLARINI BİR ARAYA GETİRDİK 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvanlı meslek grupları buluşmasında kahvaltıda hemşehrileri bir araya geldi. Program Arguvan tanıtım videosu ile başladı. Zeytinburnu'da düzenlenen programa birçok meslek grubundan Arguvanlı kişi katıldı.

YOĞUN MESAİ SÜRÜYOR

TFF 3.Lig 3.Grup'ta geçen hafta deplasmanda Modefen'i yenerek önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran Malatya Yeşilyurt Belediyespor, ligin 27. haftasında sahasında oynayacağı Halide Edip Adıvar maçının hazırlıklarını sürdürüyor. 

GALİBİYET HASRETİ 8 MAÇA ÇIKTI 

Sarı-kırmızılılar, ligin 15. haftasındaki Beşiktaş galibiyetinin ardından çıktığı 8 maçta 7 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. 

7 GÖZALTI!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce devam eden projeli çalışma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüpheliler, Elazığ'ın Baskil ilçesinden getirdiği kaleşnikof silahı sattıkları esnada suçüstü yakalandı. Daha sonra yapılan operasyonlarda, dosya kapsamında silah ticareti ve yağma suçları ile ilgili aralarında 1 avukat ve 1 polis memurunun da bulunduğu toplam 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ESKİ EŞİ TARAFINDAN CANSIZ BEDENİ BULUNDU 

Edinilen bilgilere göre, bir süre önce eşinden ayrıldığı öğrenilen ve il dışında bulunduğu zannedilen E.B.'nin Keşif Sokak içerisinde bulunan bir apartmanın son katındaki evinde ışıkları gören ayrıldığı eşi kontrol etmek amacıyla eve girdiğinde E.B.'yi doğalgaz borusuna iple asılı halde buldu.112'ye haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini tespit etti.

HİKMET KARAMAN DÖNEMİ BAŞLADI 

Yeni Malatyaspor yönetim kurulu, yaptığı görüşme sonucu Hikmet Karaman ile 1.5 yıllık anlaşmaya vardı. Ligde 8 haftadır kazanamayan Malatya temsilcisi, gelecek hafta sahasında Konyaspor ile karşılaşacak.Sarı-kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Karaman'ın, akşam saatlerinde Malatya'ya gelerek takımın başında antrenmana çıkacağı belirtildi. Kulübün deneyimli çalıştırıcı için yarın Malatya'da imza töreni düzenleyeceği de öğrenildi. 

BİR BAŞARI DAHA 

Malatya Merkez Spor salonunda 1_3 Mart tarihlerinde yapılan Tekvando Anadolu Yıldızları ve Orta okular il Birinciliğinde Doğuş Spor kulubü 3 birincilik, 8 ikincilik, 15  üçüncülük kazanarak büyük bir başarı elde etti. Altyapıya büyük önem veren Doğuş Spor Kulübü öğrencileri başarılı bir performans gösterip kilolarında  dereceye girdiler. Dereceye giren sporcular Malatya'yı temsil etme hakkını elde ettiler. Anadolu Yıldızları Bölge şampiyonası 27.29 Mart tarihlerinde Iğdır'da; Orta Okullar Gurup Müsabakaları ise 20.22 mart tarihlerinde Siirt ilinde yapılacak bizlerde Malatya Time olarak müsabakalara katılacak sporculara başarılar diliyoruz.

SEVİNDİREN KARAR 

Oda binasında konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Mesut İnce, ilk olarak İdlip'te rejim unsurlarınca düzenlenen hava saldırısında şehit olan 36 askerin ailesine başsağlığı diledi. Bahar Kalkanı Harekatının sonuna kadar yanında olduklarını ifade eden İnce, “Bu noktada devletimizin hareket sonrası attığı her mermi bir bedeli vardır. Malatya ve Türkiye'deki tüm esnaflarımızı devletimize yardım noktasında destek bekliyoruz. Bizde bir kampanya başlatarak, Mehmetçiğe yardım konusunda esnaflarımızdan destek bekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

MEHMETÇİĞE SELAM OLSUN 

Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timlerince trafik eğitimi verilen özel bir okulun öğrencileri , "Bahar Kalkanı Harekatında" görev yapan Mehmetçiğe selam durarak destek oldu.

 GÜDER: DİMDİK AYAKTAYIZ

İlhan ve yönetimine gerçekleştirilen ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bilindiği üzere geçtiğimiz ay Milliyetçi Hareket Partisi Malatya teşkilatında bir görev değişimi olmuştu. İl Başkanı Mesut Samanlı kardeşimizin yerine İlhan İlhan kardeşimize görev tebliğ edildi. Kendisine hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduğumuz zaman güzel bir yönetim kurduğunu gördük. İlhan İlhan kardeşimiz Mesut Samanlı kardeşimizden aldığı bayrağı daha güzel yerlere taşıyacağından şüphemiz yoktur. Ziyaretleri bizleri mutlu etti. Battalgazi ilçesinde Cumhur İttifakının adayıydık. Özelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir araya gelmesiyle ülkenin menfaatleri doğrultusunda kararlar verdiler. O süreçten sonra bugün de dimdik ayaktayız. Bu anlamlı ziyaretten dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

ÇINAR: ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN

Yeşilyurt Belediye Meclisinin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında Mart ayı olağan toplantısı ilk oturumu gerçekleştirildi. 

İMZALAR ATILDI 

Projenin Hibe programı kapsamına alınmasının arından Japonya Büyükelçiliği Rezidans Toplantı Salonunda sözleşme imza töreni düzenlendi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!