dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63525.125$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

2019 yılının Kasım ayında uzmanlar tarafından depreme dayanıksız ve riskli olması nedeniyle Eskimalatya'daki eski belediye binası için yıkım kararı verilmişti. Bu kararın ardından yıkımı gerçekleştirilen eski belediye binasının alt ve çevre kısmında bulunan esnafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için harekete geçen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, esnaflar için geçici konteyner dükkanlar oluşturdu. Oluşturulan bu dükkanlarda işlerine kaldığı yerden devam eden esnaflar ve bazı mahalle muhtarları, Başkan Güder'e teşekkür ziyaretinde bulundu.   *** Kırıkkale'de jandarma ekiplerince, kargo nakliye kamyonunda yapılan aramada piyasa değeri 3 milyon lira olan 3 ton 200 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kırıkkale-Kayseri karayolu üzerindeki Hasandede köyü mevkiinde yapılan kontrollerde, Malatya'dan İstanbul'a giden özel bir şirkete ait kargo kamyonu durduruldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, kamyon içerisinde yapılan aramada piyasa değeri 3 milyon lirası olan 3 ton 200 kilogram kaçak tütün ele geçirildi. Tütün ürünlerinin 18 kişi tarafından kargoya verildiği bilgisine ulaşıldı. Kamyon sürücüsü gözaltına alınırken, konuyla ilgili tahkikat başlatıldığı öğrenildi.  ***  Süper Lig'de 8 haftadır galip gelemeyen Yeni Malatyaspor, 24 puanla 13. sırada bulunuyor. Malatya temsilcisi geçen sezon 24. hafta sonunda 34 puanla 6. sırada bulunuyordu. Yeni Malatyaspor'da arka arkaya alınan kötü sonuçlar camiada küme düşme endişesine neden olurken, 24. hafta sonunda oluşan tablo ise geçen sezonları aratır oldu. Yeni Malatyaspor Süper Lig'deki ilk sezonunu (2017-2018) 43 puanla 10. sırada tamamlarken, 24. hafta itibariyle ise 34 puanla 9. sıradaydı. Malatya ekibi, Süper Lig'deki ikinci sezonunda ise (2018-2019) 24. hafta sonunda topladığı 34 puanla 6. sırada yer buldu ve sezonu 47 puanla 5. sırada tamamladı.   ***  Son haftalardaki olumsuzlukları yaşayan Btc Türk Yeni Malatyaspor Kemal Özdeş'in gidişi sonrası yeni teknik patron ile anlaştı. Btc Türk Yeni Malatyaspor; Hikmet Karaman ve ekibi ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.  ***  Malatya'da, uyuşturucu ile mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlenerek, uyuşturucu ile etkin mücadele kararı alındı.

59259

  

O BİNA YIKILACAK 

2019 yılının Kasım ayında uzmanlar tarafından depreme dayanıksız ve riskli olması nedeniyle Eskimalatya'daki eski belediye binası için yıkım kararı verilmişti. Bu kararın ardından yıkımı gerçekleştirilen eski belediye binasının alt ve çevre kısmında bulunan esnafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için harekete geçen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, esnaflar için geçici konteyner dükkanlar oluşturdu. Oluşturulan bu dükkanlarda işlerine kaldığı yerden devam eden esnaflar ve bazı mahalle muhtarları, Başkan Güder'e teşekkür ziyaretinde bulundu. 

KARGO ŞİRKET ARACINDA 3 TON KAÇAK TÜTÜN

Kırıkkale'de jandarma ekiplerince, kargo nakliye kamyonunda yapılan aramada piyasa değeri 3 milyon lira olan 3 ton 200 kilogram kaçak tütün ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kırıkkale-Kayseri karayolu üzerindeki Hasandede köyü mevkiinde yapılan kontrollerde, Malatya'dan İstanbul'a giden özel bir şirkete ait kargo kamyonu durduruldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, kamyon içerisinde yapılan aramada piyasa değeri 3 milyon lirası olan 3 ton 200 kilogram kaçak tütün ele geçirildi. Tütün ürünlerinin 18 kişi tarafından kargoya verildiği bilgisine ulaşıldı. Kamyon sürücüsü gözaltına alınırken, konuyla ilgili tahkikat başlatıldığı öğrenildi.

LİGİN EN KÖTÜ SEZONU 

Süper Lig'de 8 haftadır galip gelemeyen Yeni Malatyaspor, 24 puanla 13. sırada bulunuyor. Malatya temsilcisi geçen sezon 24. hafta sonunda 34 puanla 6. sırada bulunuyordu. Yeni Malatyaspor'da arka arkaya alınan kötü sonuçlar camiada küme düşme endişesine neden olurken, 24. hafta sonunda oluşan tablo ise geçen sezonları aratır oldu. Yeni Malatyaspor Süper Lig'deki ilk sezonunu (2017-2018) 43 puanla 10. sırada tamamlarken, 24. hafta itibariyle ise 34 puanla 9. sıradaydı. Malatya ekibi, Süper Lig'deki ikinci sezonunda ise (2018-2019) 24. hafta sonunda topladığı 34 puanla 6. sırada yer buldu ve sezonu 47 puanla 5. sırada tamamladı. 

KAYA: KENETLENME VAKTİ 

Ligde 8 haftadır kazanamayan ve geçen hafta Teknik Direktör Kemal Özdeş ile yollarını ayıran Yeni Malatyaspor'da yeni teknik adam Hikmet Karaman'a resmi imza öncesi taraftar tarafından karşılama töreni yapıldı. Taraftarlara teşekkür eden ve başarı sözü veren Karaman, "Beni mutlu ettiniz. Bu tablo Yeni Malatyaspor'un büyüklüğünü gösteriyor. Biz de elimizden geleni yaparak takımı bu kötü süreçten çıkarmanın gayretinde olacağız. Taraftarı da her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Bu takımın başarısı şehrin başarısıdır" dedi. 

BEKLENEN İMZA ATILDI 

Son haftalardaki olumsuzlukları yaşayan Btc Türk Yeni Malatyaspor Kemal Özdeş'in gidişi sonrası yeni teknik patron ile anlaştı. Btc Türk Yeni Malatyaspor; Hikmet Karaman ve ekibi ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

CÖMERTOĞLU: BAŞKA MALATYASPOR YOK 

Süper Lig'de kötü bir süreç yaşayan Yeni Malatyaspor, 7 Mart Cumartesi günü seyircisi önünde İH Konyaspor'la karşı karşıya gelecek. Malatya Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma öncesinde Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatyalıları takıma sahip çıkmaya çağırdı. 

ÖZCAN: SÜT SIĞIRCIIĞI GELİŞTİRİLECEK 

Malatya Ticaret Borsası'nın (MTB) ev sahipliğinde, Fırat Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başarılı bulunan “Malatya'da Soğuk Zinciri ve Süt Toplama Merkezleri” Projesinin toplantısı gerçekleştirildi.

MALATYA'DA 1 AYDA KAÇ ARTÇI DEPREM YAŞANDI?

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından bölgede artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Büyük depremin ardından bölgede 2 binin üzerinde artçı sarsıntı meydana gelirken, Malatya'da ise son bir ay içerisinde 640 irili ufaklı artçı deprem yaşandı. 

KARAMAN TAKIMIN BAŞINA GEÇTİ 

Yeni Malatyaspor'da takımın yeni teknik sorumlusu Hikmet Karaman ilk antrenmanına çıktı. Tesislerde futbolcularıyla bir toplantı yaptıktan sonra antrenmana çıkan Karaman, bazı futbolcularla bire bir görüşmeler gerçekleştirdi. 

GÜRKAN: İSTİŞARE EDEREK HİZMET EDİYORUZ

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı ilçelerde yapılan yatırım ve hizmetler ile 2020 yılı hedeflerinin görüşüldüğü çalıştayın ilk gününde Hekimhan ve Kuluncak heyetlerini ağırladı. 

BAŞKA YOL YOK!

Malatya'da, uyuşturucu ile mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlenerek, uyuşturucu ile etkin mücadele kararı alındı.

KAHTALI: SIĞINMACILAR AVRUPA'NIN ÖNEMLİ GÜNDEMİ OLDU 

Sınır Kapılarını ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Hakan Kahtalı, “Başta şehitlerimize Allah'tan rahmet milletimize başsağlığı diliyorum, Türkiye kararlı duruşundan taviz vermeyecek geri adım atmayacaktır.” dedi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 4 Mart günü 6 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!