dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2411.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    65917.06$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak günü yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin vurduğu Malatya'da evleri yıkılan aileler geçici olarak kurulan konteyner evlere yerleşti. TBMM eski başkanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım kızı Bahar Büşra Köylübay ile birlikte Malatya'ya gelerek depremzedeleri ziyaret etti.  ***  AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Harun Erdem, göreve geldikten sonra ilk iş olarak yönetim kurulu üyelerini belirledi.Konuyla ilgi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdem, “Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce Gençlik Kolları Başkanlığı görevine, Gençlik Kolları Genel Başkanımız Ahmet Büyükgümüş´ün tensibleriyle atandım. Bu süre içerisinde bana destek olan başta İl Başkanımız İhsan Koca, İlçe Başkanımız Basri Kahveci ve İl Gençlik Kolları Başkanımız Ömer Akın olmak üzere diğer tüm başkanlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. ***   Yeşilyurt ilçesi Çırmıhtı meydanında bulunan Yeşilyurt eski Belediye Binası ‘Tekstil Müzesi' oluyor. Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, seçim öncesi vaat ettikleri projeleri teker teker hayata geçirdiklerini belirterek "Biz ne söz verdiysek onu yerine getirmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. 45 projemizden bugüne kadar 30'a yakınını gerçeğe dönüştürdük" dedi.  ***  Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesinde havanın yarın (Cuma) aralıklı hafif, yer yer orta kuvvette yağmurlu olacağı açıklandı. Bölgede Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri havanın parçalı ve az bulutlu olacağı belirtilirken, sıcaklıkların ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği ifade edildi. Yapılan açıklamada rüzgarın ise zaman zaman orta kuvvette eseceğinin de tahmin edildiği belirtildi.  *** Malatya Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Görevlilerince öğrencilere çeşitli bilgiler verildi.  ***  UTEAK Genel Kurulu'nun toplantısında, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Türkçe ve İngilizce programlarının Ulusal Tıp Eğitimi Temel Standartları'nın tümünü karşıladığına karar verilerek, mezuniyet öncesi eğitimi 6 yıllığına akredite edildi.

59259

  

BAYAN YILDIRIM DEPREM BÖLGESİNDE

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak günü yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin vurduğu Malatya'da evleri yıkılan aileler geçici olarak kurulan konteyner evlere yerleşti. TBMM eski başkanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım kızı Bahar Büşra Köylübay ile birlikte Malatya'ya gelerek depremzedeleri ziyaret etti. 

YÖNETİM BELİRLENDİ 

AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Harun Erdem, göreve geldikten sonra ilk iş olarak yönetim kurulu üyelerini belirledi.Konuyla ilgi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdem, “Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce Gençlik Kolları Başkanlığı görevine, Gençlik Kolları Genel Başkanımız Ahmet Büyükgümüş´ün tensibleriyle atandım. Bu süre içerisinde bana destek olan başta İl Başkanımız İhsan Koca, İlçe Başkanımız Basri Kahveci ve İl Gençlik Kolları Başkanımız Ömer Akın olmak üzere diğer tüm başkanlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TEKSTİL MÜZESİ KURULUYOR

Yeşilyurt ilçesi Çırmıhtı meydanında bulunan Yeşilyurt eski Belediye Binası ‘Tekstil Müzesi' oluyor. Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, seçim öncesi vaat ettikleri projeleri teker teker hayata geçirdiklerini belirterek "Biz ne söz verdiysek onu yerine getirmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. 45 projemizden bugüne kadar 30'a yakınını gerçeğe dönüştürdük" dedi.

YATIRIMLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı içerisinde ilçelerde yapılan yatırım ve hizmetlerin ele alındığı çalıştayda, son olarak Akçadağ ve Arapgir ilçelerindeki yatırımlar ve 2020 yılı projeleri ele alındı. 

YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesinde havanın yarın (Cuma) aralıklı hafif, yer yer orta kuvvette yağmurlu olacağı açıklandı. Bölgede Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri havanın parçalı ve az bulutlu olacağı belirtilirken, sıcaklıkların ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği ifade edildi. Yapılan açıklamada rüzgarın ise zaman zaman orta kuvvette eseceğinin de tahmin edildiği belirtildi.

ÖRGÜTÜN AĞINA DÜŞMEYİN 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Görevlilerince öğrencilere çeşitli bilgiler verildi.

O ÖĞRENCİLER SANAYİ TESİSLERİNDE STAJ GÖREBİLECEK

İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ile birlikte üniversite eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciler, Malatya'daki sanayi kuruluşlarında staj görecek.

İDLİB ZAFERİ İÇİN...

Suriye'nin İdlip kentinde devam eden Bahar Kalkanı Harekatının zaferle sonuçlanması için Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sabah namazının ardından Fetih Suresi okundu. İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan kahraman vatan evlatları için de dualar edilirken vatandaşlar, Mehmetçiğin zaferi için hep birlikte ellerini semaya kaldırdı. 

PİLTEN: ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Yeni Malatyaspor İkinci Başkanı Selim Pilten ve yönetim kurulu üyesi İlhan Çelebi'nin de yer aldığı ziyarette takıma güvendiklerini belirten taraftarlar, futbolculara Konya maçında galibiyet beklediklerini iletti. 

KIZILAY: 6 YILLIĞINA AKREDİTE EDİLDİ

UTEAK Genel Kurulu'nun toplantısında, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Türkçe ve İngilizce programlarının Ulusal Tıp Eğitimi Temel Standartları'nın tümünü karşıladığına karar verilerek, mezuniyet öncesi eğitimi 6 yıllığına akredite edildi.

ÇALDIĞI BİSİKLETİ SATMAYA ÇALIŞINCA

Edinilen bilgiye göre Malatya'da bir evden bisiklet çalınması üzerine Battalgazi Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri inceleme başlattı. Bisikleti çalınan şahıs ile koordineli yapılan çalışmalarda, çalınan bisikletin internet üzerinde ikinci el eşyaların satıldığı bir alışveriş sitesinde izine rastlanıldı.Ekipler, şüpheliyi çaldığı bisiklet ile birlikte kısa sürede yakalarken, şüpheli İ.Ü. sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere Beydağı Polis Merkezine teslim edildi. 

BATTALGAZİ MECLİSİ'NDEN TAM DESTEK

Toplantı öncesinde istiklal marşı ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İdlib'de şehit olan askerler için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, belediye meclisinde üyesi bulunan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti üyelerinin imzalarıyla Mehmetçiğe destek mesajı yayınlandı. 2 oturum şeklinde yapılan meclis toplantısında ağırlıklı olarak imar konuları görüşülerek, karara bağlandı. 

İL BİRİNCİSİ OLDULAR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı Okul Sporları etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç yarışmalarında ortaokul küçükler kategorisinde 69 takım arasında Bahçeşehir Koleji, Malatya il Birincisi oldu.

KAPLANLAR KONYA MESAİSİNDE

Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Konyaspor ile kritik bir 90 dakikaya çıkacak Yeni Malatyaspor'da bu maçın hazırlıkları sürüyor.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 5 Mart günü 4 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!