dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2398.1
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59798.26$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen illerin başında gelen Malatya'da yaralar sarılmaya devam ediyor. Hasar tespitlerinin büyük oranda bitmek üzere olduğu kentte evleri ağır hasar gören vatandaşlar için geçici konteynerlerin de kurulumları sürüyor.  *** Süper Lig'deki üçüncü senesinde en kötü sezonunu yaşayan sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında oynadığı maçlara henüz puan alamadı. Ligdeki kötü süreci atlamak için teknik adam değişikliğine giden ve Kemal Özdeş'in yerine Hikmet Karaman'ı getiren Malatya temsilcisi, hedef olarak ilk olarak önüne Konya, Trabzon ve Kayseri maçlarını koydu. Oynayacağı bu 3 maçtan en az 6 puan hedefleyen sarı-kırmızılılar, kötü rüya görmemek için işi sıkı tutuyor. *** Dünyada kayısı üretiminde ilk sıralarda yer alan Malatya'da, kayısı ağaçlarında ilk çiçeklenme düşük rakımlı bölgelerde başladı.  ***  Yeni Malatyaspor'da yarın oynanacak Konyaspor maçı öncesinde şehrin valisi, milletvekili, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyet moral ziyareti gerçekleştirdi.  ***  Edinilen bilgiye göre olay, Pütürge ilçesi Gertan Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallenin içme suyu ve sulama suyu arızasını gidermek için su kuyusuna inen işçi Emrah Tuncay (34), metan gazından zehirlendi. 112 görevlileri, jandarma, AFAD ve ilçe itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen işçi kurtarılamayarak hayatını kaybetti.  ***  Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında Malatya il merkezinde bir tekel büfesinde yapılan aramalarda çerez dolabının altındaki bölmede gizlenmiş vaziyette, pet şişelerde satışa hazır sahte ve kaçak toplam 30 adet viski ve rakı ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 7 adet 50 gram paketler halinde gümrük kaçağı nargile tütünü ile 360 deste gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı da ele geçirildi.Operasyonda 1 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.  ***

59259

  

GEÇİCİ KONTEYNERLERİN KURULUMU SÜRÜYOR

24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen illerin başında gelen Malatya'da yaralar sarılmaya devam ediyor. Hasar tespitlerinin büyük oranda bitmek üzere olduğu kentte evleri ağır hasar gören vatandaşlar için geçici konteynerlerin de kurulumları sürüyor. 

HEDEF 3 MAÇTA EN AZ 6 PUAN!

Süper Lig'deki üçüncü senesinde en kötü sezonunu yaşayan sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında oynadığı maçlara henüz puan alamadı. Ligdeki kötü süreci atlamak için teknik adam değişikliğine giden ve Kemal Özdeş'in yerine Hikmet Karaman'ı getiren Malatya temsilcisi, hedef olarak ilk olarak önüne Konya, Trabzon ve Kayseri maçlarını koydu. Oynayacağı bu 3 maçtan en az 6 puan hedefleyen sarı-kırmızılılar, kötü rüya görmemek için işi sıkı tutuyor.

İLKBAHAR YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Dünyada kayısı üretiminde ilk sıralarda yer alan Malatya'da, kayısı ağaçlarında ilk çiçeklenme düşük rakımlı bölgelerde başladı. 

HADEBE'YE CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Denizlispor maçında kırmızı kart gören Hadebe'ye 3 maç ceza verdi.

YEŞİLYURT YEŞİLLENİYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet  Çınar Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Çilesiz Mahallesinde sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi.  

KIYASIYA YARIŞTILAR

3 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yıl dönümü dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören yatılı ve burslu öğrenciler arasında 100. yıl Satranç Turnuvası düzenlendi. 

KENDİ KÜÇÜK TAHRİBATI BÜYÜK

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden ölümcül Korona Virüsü hakkında, Malatya'da görev yapan tüm sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Özlem Çağaşar tarafından, 2019-ncov yeni korona virüs hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. 

GÜRKAN: GÜN MALATYASPOR'A SAHİP ÇKMA GÜNÜDÜR

Yeni Malatyaspor-Konyaspor maçı öncesi bazı sivil toplum kuruluşları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ettiler. 

DENETİM VAR!

Arguvan'da öğrenci taşıması yapan araçlar ve şoförlerin belgeleri, polis ve jandarma tarafından bir bir incelendi. 

O İLÇEYE 2 ATÖLYE

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonu kapsamında okullarda kurmayı planladığı beceri ve tasarım atölyeleri Doğanşehir'de açılmaya başlandı. Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'ün, kendi ismini taşıyan oğlu hayırsever işadamı Vahap Küçük ‘ün katkılarıyla ilçede kurulması planlanan 6 atölyeden 2'si açıldı.Atatürk Ortaokulu'na, Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik (FETEM), Anadolu Lisesi'ne ise müzik atölyesi kuruldu. 

HERKES MALATYASPOR İÇİN TEK YÜREK

Yeni Malatyaspor'da yarın oynanacak Konyaspor maçı öncesinde şehrin valisi, milletvekili, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyet moral ziyareti gerçekleştirdi.

KUYU FACİASI!

Edinilen bilgiye göre olay, Pütürge ilçesi Gertan Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallenin içme suyu ve sulama suyu arızasını gidermek için su kuyusuna inen işçi Emrah Tuncay (34), metan gazından zehirlendi. 112 görevlileri, jandarma, AFAD ve ilçe itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen işçi kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

KAÇAKÇILAR KISKIVRAK!

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında Malatya il merkezinde bir tekel büfesinde yapılan aramalarda çerez dolabının altındaki bölmede gizlenmiş vaziyette, pet şişelerde satışa hazır sahte ve kaçak toplam 30 adet viski ve rakı ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 7 adet 50 gram paketler halinde gümrük kaçağı nargile tütünü ile 360 deste gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı da ele geçirildi.Operasyonda 1 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.

GÜRKAN: HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda “Malatya Turizm ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. 

BARUŞ: BU DESTEKLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ASELSAN Sosyal İnovasyon Liderleri Yardımlaşma Derneği tarafından Valilik Makamında imzalanan protokolde, ASİL Derneği tarafından, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde Doğanşehir İlçesi Kurucaova Mahallesine 2 ek derslikli ana sınıfı inşa edilecek olup, ‘ASELSAN Anaokulu' isminin verileceği belirtildi. 

TÜFENKÇİ: BÜTÜN KADINLARIMIZ ÜRETİYOR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Kadın Festivali açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Cumhuriyetin Kuruluşundan bu yana Türk kadını var olma mücadelesini sürdürüyor. Üreten kadınlarımızın sayısının artırılması gerekiyor, ki bütün kadınlarımız üreten kadınlardır. Ben başta eşim olmak üzere tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.Malatya Park AVM tarafından kadınların ticari faaliyetlerde ve üretimde daha çok rol almalarını sağlamak amacıyla 'Malatyalı Kadınlar Burada' temasıyla düzenlenen Kadın Festivali, hafta sonu da devam edecek.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 6 Mart günü 13 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!