dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2430.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66297$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

24 Ocak'ta depremin yaşandığı Elazığ'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde AFAD Koordinasyon toplantısına katıldıktan sonra yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu.  ***  Edinilen bilgilere göre, Mehmet Buyruk Caddesi istikametinden gelerek Kışla Caddesi istikametine seyir halinde olan F.S. (24) idaresindeki 06 FSN 06 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüjde bulunan iki ağacı yerinden söktükten sonra süs havuzuna çarparak durabildi.  ***   Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı TUBİM Büro Amirliği ekipleri kentte uyuşturucu ile mücadele noktasında çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda ailelere, öğretmenlere, belediye çalışanlarına, muhtarlara ve kamu personellerine yönelik uyuşturucu ile mücadeleye katkı amacıyla Narkorehber eğitimleri veriyor.  ***  İl Emniyet Müdürlüğü tarafından halkın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, TEM Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz tarafından 2020 Yılı ŞUBAT ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda yapılan uygulamalar hakkında bilgiler verildi.   ***  Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu'nun kayınvalidesi Hatice Özmutlu 78 yaşında hayatını kaybetti. Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Özmutlu, uzun süredir İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tedavi görüyordu.  ***  Göreve geldikten sonra Yeni Malatyaspor'un başında ilk maçına çıkan Teknik Direktör Hikmet Karaman, 1-1 berabere sonuçlanan Konyaspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.  ***  Süper Lig'de Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, ellerindeki fırsatı kaçırdıklarını belirterek, "Kayseri'de bunu yaşadık, bugün de Malatya'da bunu yaşadık. Elimizdeki fırsatı kaçırdık diyebiliriz” dedi.   ***  Süper Lig'de bugün Konyaspor ile oynanan müsabaka sonrası stattan ayrılan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ile bir gurup taraftar arasında gerginlik yaşandı. Kulüpten yapılan açıklamada Gevrek ve yöneticilerin bulunduğu araca fiziksel saldırı olduğu belirtilerek konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

59259

BAKAN SOYLU: DEPREMİN BİZE ÖĞRETTİKLERİ VAR

24 Ocak'ta depremin yaşandığı Elazığ'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde AFAD Koordinasyon toplantısına katıldıktan sonra yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu. 

NARKOREHBER İLE BİLİNÇLENDİLER

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı TUBİM Büro Amirliği ekipleri kentte uyuşturucu ile mücadele noktasında çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda ailelere, öğretmenlere, belediye çalışanlarına, muhtarlara ve kamu personellerine yönelik uyuşturucu ile mücadeleye katkı amacıyla Narkorehber eğitimleri veriyor. 

TEKNOKENT'TE İSTİŞARELER DEVAM EDİYOR

ASELSAN Sosyal İnovasyon Liderleri Yardımlaşma Derneği (ASİL) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Seda Nalbant(ASELSAN UGES Sektör Planlama Analiz Birim Başkanı) ve Betül Deveci (ASELSAN Kurumsal Yönetim Gen. Mdr. Yrd.) İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri ve Yön. Kur. Üyesi Prof.Dr. Hakan ERKUŞ'un eşliğinde teknokenti ziyaret ettiler. Ziyarette ASELSAN ASİL ile Malatya Teknokent işbirliği ile yapılacak çalışma hakkında istişare edildi. Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Muammer Zafer ve Strateji Geliştirme Müdürü Yılmaz Karaca Malatya Teknokent'i ziyaret etti. Malatya Teknokent Genel Müdürü Adnan Fatih Kocamaz ziyaret ile ilgili şunları söyledi: "Malatya için çok onemli fakat gecikmiş bir konu olan Bilim Merkezi konusunu istişare ettik. İnşallah büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere tüm belediyelerimizin işbirliği ile ilimiz tüm Türkiye'de örnek bir bilim merkezine kavuşur. Tüm belediye başkanlarımızın aynı biliç ve şuurda olması bu konuda hızlı ve emin adımlar atacağımızın en iyi göstergesidir.Kendilerine ve belediye başkanımız Osman Güder'e konu hakkındaki yakın alakaları ve ziyaretleri için teşekkür ederiz." 

EMNİYET ŞUBAT AYI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından halkın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, TEM Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz tarafından 2020 Yılı ŞUBAT ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda yapılan uygulamalar hakkında bilgiler verildi. 

KAZA YAPAN OTOMOBİL CAYIR CAYIR YANDI 

Edinilen bilgilere göre, Mehmet Buyruk Caddesi istikametinden gelerek Kışla Caddesi istikametine seyir halinde olan F.S. (24) idaresindeki 06 FSN 06 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüjde bulunan iki ağacı yerinden söktükten sonra süs havuzuna çarparak durabildi.

FENDOĞLU'NUN ACI GÜNÜ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu'nun kayınvalidesi Hatice Özmutlu 78 yaşında hayatını kaybetti. Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Özmutlu, uzun süredir İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tedavi görüyordu.

TÜFENKÇİ: TÜRKİYE TARIMDA KENDİ KENDİNE YETİYOR

Milletvekili Bülent Tüfenkci, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrardan seçilen Celal Şerefhanlı ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 10 İSMİ...

Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu. Forbes Dergisi mart ayı sayısında en zengin 100 ismini açıkladı.

MAÇ SONU YUMRUK YUMRUĞA

Süper Lig'de bugün Konyaspor ile oynanan müsabaka sonrası stattan ayrılan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ile bir gurup taraftar arasında gerginlik yaşandı. Kulüpten yapılan açıklamada Gevrek ve yöneticilerin bulunduğu araca fiziksel saldırı olduğu belirtilerek konunun takipçisi olunacağı belirtildi. 

KARAMAN: ALLAH'A ŞÜKÜR

Göreve geldikten sonra Yeni Malatyaspor'un başında ilk maçına çıkan Teknik Direktör Hikmet Karaman, 1-1 berabere sonuçlanan Konyaspor karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

KORKMAZ: ELİMİZDEKİ FIRSATI KAÇIRDIK

Süper Lig'de Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, ellerindeki fırsatı kaçırdıklarını belirterek, "Kayseri'de bunu yaşadık, bugün de Malatya'da bunu yaşadık. Elimizdeki fırsatı kaçırdık diyebiliriz” dedi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 7 Mart günü 9 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!