dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2435.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64547.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkede görülen Covit-19 adıyla bilinen korona virüsü dünyada birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, Türkiye'de virüse karşı sıkı tedbirler aldı. Virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte dünyada koruyucu tıbbi malzemelere olan taleplerde patlama yaşanırken, özellikle solunum yoluyla buluşan virüse karşı koruyucu maskeler yoğun talep görüyor.   ***  Üçbağlar Mahallesi Mutlu Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın son katında ikamet eden 66 yaşındaki Zeynep Şavur'un balkon duvarının çökmesi sonucunda hayatını kaybetmesi, apartmanda yaşayan diğer aileleri de tedirgin etti. Zeynep Şavur'un çocukları Yunus Güner, "Ben dün burada duvarın çökmesi sonucunda hayatını kaybeden Zeynep Şavur'un oğluyum. İçerisinde bulunduğumuz bina 60 yıllık bina olup, son yaşanan Elazığ depreminden etkilenmiş ve bizim ikamet ettiğimiz dairenin balkon duvarlarında ciddi çatlaklar oluşmuştu. Her an yıkılma durumu vardı, konuyu defaatle yetkililere iletmemize rağmen ilgilenen olmadı. Dolayısıyla dün çok trajik bir olay yaşadık. Tamamen ihmal sonucunda annemizi kaybettik. Binada şuan 4 aile ikamet etmektedir. Yeni can kayıplarının olmaması için binanın tahliye edilerek ivedi bir şekilde yıkılmasını talep ediyor, konu hakkında Sayın Valimiz Aydın Baruş'tan yardım bekliyoruz" dedi.  ***  Ali Akbulut, aynı zamanda Bank Asya'nın büyük ortağıydı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak eşi Selma Akbulut'la yurt dışına kaçtı. Ahmet Taçyıldız da tutuklanma korkusuyla eniştesi Ali Akbulut ile birlikte yurt dışına gitti. İddiaya göre, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız, son ana kadar FETÖ'nün ileri gelenleriyle irtibat halindeydi. Örgütün Orta Asya'daki kara parasını Türkiye'de akladığı öne sürülen Taçyıldız, darbe başarısız olunca tutuklanacağını düşünerek eniştesiyle Türkiye'den kaçtı. Hakkındaki FETÖ dosyalarının silinip silinmediğini öğreninceye kadar dönmedi. 2017 sonunda yurda dönüş yaptı.   ***  Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'in girişimleri ile ilçeye bağlı Hamidiye Mahallesinde belediyeye tahsisi yapılan 200 dekar alan üzerinde kaysıya alternatif olarak yeni çeşit ürünler geliştirilmesi adına Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi tarafından destek gören ''Kapama Bahçe'' Trabzon Hurması yetiştirilecek.

59259

 

TÖTM YİNE YAPTI YAPACAĞINI!

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkede görülen Covit-19 adıyla bilinen korona virüsü dünyada birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, Türkiye'de virüse karşı sıkı tedbirler aldı. Virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte dünyada koruyucu tıbbi malzemelere olan taleplerde patlama yaşanırken, özellikle solunum yoluyla buluşan virüse karşı koruyucu maskeler yoğun talep görüyor. 

O BİNA İÇİN TAHLİYE TALEBİ 

Üçbağlar Mahallesi Mutlu Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın son katında ikamet eden 66 yaşındaki Zeynep Şavur'un balkon duvarının çökmesi sonucunda hayatını kaybetmesi, apartmanda yaşayan diğer aileleri de tedirgin etti. Zeynep Şavur'un çocukları Yunus Güner, "Ben dün burada duvarın çökmesi sonucunda hayatını kaybeden Zeynep Şavur'un oğluyum. İçerisinde bulunduğumuz bina 60 yıllık bina olup, son yaşanan Elazığ depreminden etkilenmiş ve bizim ikamet ettiğimiz dairenin balkon duvarlarında ciddi çatlaklar oluşmuştu. Her an yıkılma durumu vardı, konuyu defaatle yetkililere iletmemize rağmen ilgilenen olmadı. Dolayısıyla dün çok trajik bir olay yaşadık. Tamamen ihmal sonucunda annemizi kaybettik. Binada şuan 4 aile ikamet etmektedir. Yeni can kayıplarının olmaması için binanın tahliye edilerek ivedi bir şekilde yıkılmasını talep ediyor, konu hakkında Sayın Valimiz Aydın Baruş'tan yardım bekliyoruz" dedi. 

RÜŞVET ÇARKI DEŞİFRE OLDU 

Ali Akbulut, aynı zamanda Bank Asya'nın büyük ortağıydı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak eşi Selma Akbulut'la yurt dışına kaçtı. Ahmet Taçyıldız da tutuklanma korkusuyla eniştesi Ali Akbulut ile birlikte yurt dışına gitti. İddiaya göre, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız, son ana kadar FETÖ'nün ileri gelenleriyle irtibat halindeydi. Örgütün Orta Asya'daki kara parasını Türkiye'de akladığı öne sürülen Taçyıldız, darbe başarısız olunca tutuklanacağını düşünerek eniştesiyle Türkiye'den kaçtı. Hakkındaki FETÖ dosyalarının silinip silinmediğini öğreninceye kadar dönmedi. 2017 sonunda yurda dönüş yaptı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Kulüp tesislerindeki doğum günü kutlamasında Hikmet Karaman için pasta kesildi. Taraftarın sürprizi karşısında duygulandığı gözlenen deneyimli çalıştırıcı, başarı duası ettikten sonra pastanın mumlarını üfledi. Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya, Karaman'ın doğum gününü kutlayarak, "Hikmet hocamız Türk futbolunun kilometre taşlarından birisidir. İnşallah önceki başarılarına bir yenisi de burada ekleyecektir. Geçen hafta Konya karşısında 45 dakika 10 kişi oynayıp puan almak hakikaten takdire şayan bir olay. İnşallah Trabzonspor maçında da en iyi sonucu alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. 

ZORLU VİRAJA GİRİLDİ 

Yeni Malatyaspor'un ligde kalmasında önündeki 10 kritik mücadele belirleyici olacak. Sarı-kırmızılı takım, bu periyotta 6 iç saha 4 deplasman maçına çıkacak. Malatya ekibi, sahasında Trabzonspor, Kasımpaşa, Göztepe, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Gaziantep ile karşılaşacak. Deplasmanda ise Kayserispor, Fenerbahçe, Sivasspor, Çaykur Rizespor maçlarına çıkacak. İkinci yarının ilk puanını geçen hafta berabere kaldığı Konyaspor'dan alan Yeni Malatyaspor, ligde kalma mücadelesinde fikstür avantajına güveniyor.Sarı-kırmızılılar, kalan maçlarında 10 puan üzerini hedefleyerek düşme korkusu yaşamak istemiyor. Ligde son galibiyetini 15. haftadaki Beşiktaş karşılaşmasında alan Malatya temsilcisi, bu özlemine Trabzonspor ile oynayacağı erteleme maçında son vermek istiyor.

KIZILAY: ÖNCELİĞİMİZ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRMEK 

İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda, İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNÜAFAM) tarafından Türkiye ve Afrika arasındaki tarih, coğrafya ve uluslararası işbirliğini ele alan “21. Yüzyılda Türkiye - Afrika İlişkileri” isimli konferans düzenlendi. 

KAÇ EV HASAR TESPİTİ İÇİN BEKLİYOR?

Malatya Valiliğinden alınan bilgiye göre, 24 Ocak 2020'de 6,8 şiddetindeki Elazığ Sivrice ilçesi merkezli depremden etkilenen Malatya'da bugün itibariyle acil yıktırılacak 297 bina ve 610 bağımsız bölüm bulunuyor. Hasar tespiti için 45 ekipte 90 teknik personelin görevlendirildiği ve dilekçe verenlerin hasar tespitlerinin sürdüğü ifade edildi. Vatandaşın deprem sonrasında dilekçe vererek evlerinde hasar tespiti istediği, 10 bin 837 evin hasar tespit ekibini beklediği vurgulandı.

SİLAHLI SALDIRI ŞÜPHELİSİ KISKIVRAK!

Malatya'da 1 kişiyi silahla yaraladıktan sonra kaçan şüpheli olayda kullandığı suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

O İLÇEDE TRABZON HURMASI YETİŞECEK 

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'in girişimleri ile ilçeye bağlı Hamidiye Mahallesinde belediyeye tahsisi yapılan 200 dekar alan üzerinde kaysıya alternatif olarak yeni çeşit ürünler geliştirilmesi adına Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi tarafından destek gören ''Kapama Bahçe'' Trabzon Hurması yetiştirilecek.

HAŞERE İÇİN ÇÖZÜM BU 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri başta sivrisinek ve karasinek olmak üzere haşerelere karşı mücadele çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor. 

TRABZONSPOR KAFLESİ İLİMİZDE 

Trabzon'dan THY'ye ait özel bir uçakla Malatya Erhaç Havaalanı'na inen Trabzonspor kafilesini çıkışta taraftarlar çiçeklerle karşıladı. 21 futbolcunun yer aldığı kafilede tedavileri tamamlanan Pereira ve Hosseini de yer aldı.

ÇINAR: BU TÜR ETKİNLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ

‘Daha Yeşil Bir Yeşilyurt İçin Engel Yok' sloganıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılan öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu. Açılan çukurlara fidan diken öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okundu.

GÜDER: DEPREMİN ETKİLERİNİ AZALTIYORUZ

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz ve AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret etti. Başkan Cengiz ve Boyraz'ı makamında ağırlayan Başkan Güder, ilçedeki yatırımlar hakkında iki başkandan bilgiler aldı. 

HASTANELERE DENETİM

Hekimhan İlçesi Devlet Hastanesi ile yeni binasında hizmete başlayan Kuluncak İlçesi Entegre İlçe Hastanesinde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, hastanelerde değerlendirme toplantıları da yaptı.

 TÜRBE ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLİYOR 

Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu ve çevre düzenlemesi için 2016 yılında ihaleye sunulan ve yaşanan aksaklıklar nedeniyle restorasyonu yarım kalan Koca Vaiz Baba Türbesi'deki restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı. 

VEFAT EDENLER 

Malatya'da 10 Mart günü 11 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!