dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63903.916$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi'nin 66. Kuruluş Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Elazığ'ın ardından Malatya'da da bir program düzenlendi. Programa Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Selim Pilten, TVHB Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri ve veteriner hekimler katıldı.  ***  Yeni Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya yaptığı açıklamada, Yeni Malatyaspor üzerinden kirli oyunlar oynandığını savunan Kaya, "Biz Malatyaspor taraftarı olarak buradan TFF başkanı ve TFF'nin kurullarına sesleniyoruz. Lütfen bu kirli oyunlardan vazgeçin. Ligi dizayn etmek gibi mide bulandıran bir oyun futbolumuza büyük zararlar verir" dedi.   *** Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Çin'in Wuhan kentinde bulunan tam 90 gün önce ortaya çıkan yeni koronavirüs başka birçok ülkeye buluşmasına, küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte büyük bir başarı gösterdik. Komşu ülkeler bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadılar. Bizim strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiçbir şekilde azalmadı. İnsanların ülkeden ülkeye hareket olduğu dünyada direnç hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil” ifadelerine yer verdi.   ***  Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Şampiyonluğa oynayan ve yukarıda bugüne kadar iyi mücadele eden Trabzonspor, zenginde bir kadrosu var. Biz de küme düşmemeye oynayan, bu arada da maç öncesi 8 oyuncu eksiğiyle maça çıkan bir takımız. Tabi mağlubiyetten sonra bunlar bizim için bir mazeret değil. Oyun içerisinde bazı şeyleri doğru yapabilseydik, erken gol yedik. 10. dakika 1-0, sonra frikik golü. 2-1'i yakaladık. O ara biraz direnç gösterebilseydik, ayağımızdaki topu kaybettik, dönen top tekrar bize gol oldu” ifadelerini kullandı.  ***   Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı basın açıklaması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık' Belgesi verilmesini değerlendirdi. Başkan Çınar, “Çevre ve doğanın korunmasına yönelik hizmetleriyle ülke çapında adını duyuran Yeşilyurt Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınması zorunlu hale gelen ‘Sıfır Atık' Belgesini Malatya'da ilk alan yerel yönetim oldu” ifadelerini kullandı.  ***   Memur-Sen İzmir İl Temsilci ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Kaya'nın vefat eden babasının cenaze töreni için Malatya'ya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha sonra sendika üyeleri ile de bir araya geldi.  ***   Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2020 yılı Mart ayı toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi.   ***

59259

 

KORONAVİRÜS TÜRKİYE'YE DE SIÇRADI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Çin'in Wuhan kentinde bulunan tam 90 gün önce ortaya çıkan yeni koronavirüs başka birçok ülkeye buluşmasına, küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte büyük bir başarı gösterdik. Komşu ülkeler bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadılar. Bizim strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiçbir şekilde azalmadı. İnsanların ülkeden ülkeye hareket olduğu dünyada direnç hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil” ifadelerine yer verdi. 

ÖZVERİLİ ÇALIŞAN VETERİNERLERE PLAKET

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi'nin 66. Kuruluş Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Elazığ'ın ardından Malatya'da da bir program düzenlendi. Programa Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Selim Pilten, TVHB Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri ve veteriner hekimler katıldı.

VATANDAŞLAR TEYAKKUZA GEÇTİ 

Türkiye'de ilk korona virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından Malatya'da sabun ve kolonya satışlarından artış yaşandı. Kent merkezinde sabun satışı yapan esnaflardan Vahap Yılmaz, "Sağlık Bakanımız Koca'nın yapmış olduğu korona virüs açıklamasının ardından halkımızda ve esnafımızda oluşan bir bilinçlenme gözlemledik. Özellikle dezenfekte etkisi yüksek sabun çeşitlerimize yoğun bir talep gözlemledik. Talepten dolayı memnunuz, fiyatlarımızda herhangi bir artış yapmadan daha önceki fiyatlarda ürünlerimizin satışını yapıyoruz" dedi. 

KAYA: KİRLİ OYUNLARDAN VAZGEÇİN 

Yeni Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya yaptığı açıklamada, Yeni Malatyaspor üzerinden kirli oyunlar oynandığını savunan Kaya, "Biz Malatyaspor taraftarı olarak buradan TFF başkanı ve TFF'nin kurullarına sesleniyoruz. Lütfen bu kirli oyunlardan vazgeçin. Ligi dizayn etmek gibi mide bulandıran bir oyun futbolumuza büyük zararlar verir" dedi.

MAÇ ÖNCESİ KORONA ÖNLEMİ 

Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz, Trabzonspor maçı öncesi stadımızın futbolcu soyunma odaları, koridorları, lavaboları, turnikeleri, parmaklıkları ve temas edilebilecek tüm noktalarını dezenfekte ederek taraftarımızın gönül rahatlığıyla kullanımına hazır hale getirdi” ifadelerine yer verdi. 

MAÇ BİLETLERİ SATIŞTA

Süper Lig'in 26.haftasında Kayseri'de oynanacak Hes Kablo Kayserispor-Yeni Malatyaspor maçının biletleri satışa sunuldu. Kayseri Kadir Has Stadı'nda Pazar günü oynanacak maçın biletleri Passolig gişelerinden ve internet üzerinden satışa sunuldu.

KARAMAN: DİĞER MAÇA ODAKLANIYORUZ

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Şampiyonluğa oynayan ve yukarıda bugüne kadar iyi mücadele eden Trabzonspor, zenginde bir kadrosu var. Biz de küme düşmemeye oynayan, bu arada da maç öncesi 8 oyuncu eksiğiyle maça çıkan bir takımız. Tabi mağlubiyetten sonra bunlar bizim için bir mazeret değil. Oyun içerisinde bazı şeyleri doğru yapabilseydik, erken gol yedik. 10. dakika 1-0, sonra frikik golü. 2-1'i yakaladık. O ara biraz direnç gösterebilseydik, ayağımızdaki topu kaybettik, dönen top tekrar bize gol oldu” ifadelerini kullandı.

ÇİMŞİR: ZORLUKLARA MÜCADELE EDİYORUZ

Süper Lig erteleme maçında Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ederek liderliğe yükselen Trabzonspor'da Teknik Direktör Hüseyin Çimşir, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

ÇINAR: SIFIR ATIK BELGESİ ALDIK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı basın açıklaması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık' Belgesi verilmesini değerlendirdi. Başkan Çınar, “Çevre ve doğanın korunmasına yönelik hizmetleriyle ülke çapında adını duyuran Yeşilyurt Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınması zorunlu hale gelen ‘Sıfır Atık' Belgesini Malatya'da ilk alan yerel yönetim oldu” ifadelerini kullandı. 

BENİM KUAFÖRÜM KÖY OKULLARINDA 

Akçadağ Belediyesi'nin Şener Eroğlu Akademi işbirliği ile başlattığı proje ile kırsal mahalllerde ki okullarda ücretsiz kuaför hizmetleri devam ediyor. Son olarak ilçeye bağlı Örüçkü Mahallesinde bulunan Şehit Pilot Yüzbaşı Alirıza Sadak Ortaokuluna giden Şener Eroğlu Akademi Kursiyerleri burada öğrencilerin saç bakım ve tıraşlarını gerçekleştirdi. 

YALÇIN: TAZMİNAT DEPREMDEN ETKİLENEN İLÇELERİ KAPSASIN 

Memur-Sen İzmir İl Temsilci ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Kaya'nın vefat eden babasının cenaze töreni için Malatya'ya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha sonra sendika üyeleri ile de bir araya geldi.

ÜNAL: 132 HASTA BAŞVURDU 

 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından korku, panik ve travma yaşayan vatandaşlar için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açılan Deprem Polikliniğine şuana kadar 132 kişi başvurarak tedavi gördü. 

BUNLARI YAPARSANIZ VİRÜS HÜCRE DUVARINA GEÇMEZ

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Yıldırım, Çin'de ortaya çıkan ve dünya genelinde 3 binden fazla ölüme 100 binden fazla hastaya yol açan, Türkiye'de de ilk vakanın açıklandığı Koronavirüs'ten (Covid-19) çocukları korumak için her zamankinden daha dikkatli olmak gerektiğini söyledi. 

YÜZME YARIŞLARI SONA ERDİ 

Malatya, Ağrı, Van, Bingöl, Tunceli, Iğdır, Kars, Muş illerinden yaklaşık 150 sporcunun yarıştığı ANALİG grup müsabakaları birbirinden çekişmeli geçti. İlimiz Yüzme takımı yarışlarda Oldukça başarılı oldu. Erkeklerde hem 13 yaş grubunda hem de 14 Yaş grubunda takım halinde birinci olurken, Kızlarda da hem 13 yaş grubunda hem de 14 yaş grubunda takım halinde ikinci olarak, Yarı Finallere katılma hakkı kazandılar. 

PİLTEN: DEZENFEKTE EDİLİYOR 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2020 yılı Mart ayı toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜDER: BELEDİYEMİZ KALİTE BELGESİ ALACAK 

TSE ISO EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TSE ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standartları kapsamında Battalgazi Belediyesinde düzenlenen Gözetim Tetkiki açılış toplantısında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ile alakalı olarak Malatya'ya hoş geldiniz. Sizin yapacağınız incelemeler ve istişareler neticesinde birimlerimizde oluşan yönetim sistemleri uygulamaları noktasında incelemeler yapılarak, daha iyiye gidişin yolları aranacaktır. Bu toplantı önemli bir toplantıdır. Seçim öncesi AK Parti olarak bizim sloganımız Gönül Belediyeciliğiydi. Belediye olarak hizmet belediyeciliğini, insanların memnuniyetini sağlamak belki birçok alanda insanların konforunu yükseltiyoruz ama bu sloganla çıkmış olduğumuz bu yolda hizmet belediyeciliğinin yanı sıra insanların üzerinde iz bırakmanız için onların gönüllerine dokunmamız gerekiyor. 2014 yılında Malatya'mız büyükşehir olduktan sonra Battalgazi metropol bir ilçe hüviyetine bürünmüş oldu. Daha önce 30 bin nüfus iken sonrasında 310 binin üzerinde bir nüfusa sahip bir ilçe olduk. O süreçte Battalgazi'miz de özellikle hem ilçe halkımızın memnuniyetini sağlamak hem de yeni metropol olan ilçenin vatandaşa karşı sorumluluğunu yerine getirme bakımından çok güzel çalışmalara imza atılmış oldu” dedi. 

BAĞIMLI DEĞİLİZ 

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğiyle bağımlılık konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) Konferans Salonunda ''Bağımlı Değiliz'' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 

BARUŞ: BU MANZARA UMUDUMUZU ARTTIRIYOR 

Beydağı Gençlik Merkezinde Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen TAF Çocuk Atletizm Şenliğine 7-12 yaş grubundaki çocuklar iştirak etti.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 11 Mart günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!