dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63914.118$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde 4 ayrı mezar, kimliği belirsiz kişiler tarafından açıldı. Olayla ilgili araştırma başlatan jandarma ekipleri düzenledikleri operasyon ile 2 kişiyi gözaltına aldı.   ***   Kaza, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde seyir halinde olan Mahmut Gürbüz (45) idaresindeki 44 KC 756 plakalı kamyon, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, araç sürücüsünün hayatını kaybettiği belirlendi.  *** Sabah Gazetesinin haberine göre; FETÖ'nün Gaziantep ve Malatya'da 2014 yılı sonrası yargı mahrem imamı ve izdivaç görevlisi olarak görev yapan FETÖ mensubu eski öğretmen Serkan K., hakkında sürdürülen soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan, şüpheli hakkında örgüt yöneticiliği suçundan 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Kabul edilen iddianamede, şüphelinin ByLock kullanıcısı olduğu, öğrencilik yıllarından itibaren örgüt içerisinde yer aldığı, "Gaziantep bölgesine bağlı Malatya alt bölgesinin müdür yardımcısı olarak da görev yaptığı, o dönemde örgüt mensubu hâkim/savcılardan sorumlu olduğu, örgüt içerisinde mahrem imam ve izdivaç görevlisi olarak görev yaptığı" iddia edildi.  ***  Çanakkale Bölgesi hakemi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Hes Kablo Kayserispor-Yeni Malatyaspor maçına atandı. Çanakkale Bölgesi Üst Klasman hakemi Ali Şansalan, bugüne kadar 133 maçta düdük çaldı. Bu maçlarda 56 kez ev sahibi, 38 kez deplasman takımı kazandı. 39 maç da berabere bitti. 31 yaşındaki hakem, bu maçlarda 730 kez sarı kart, 49 kez kırmızı kart gösterdi. Bugüne kadar en çok Ankaragücü (11) maçlarında düdük çalan Ali Şansalan, 5 kez Kayserispor maçında, 2 kez Yeni Malatyaspor maçında düdük çaldı. Ali Şansalan ilk kez Kayserispor ile Yeni Malatyaspor arasındaki bir maçı yönetecek.   ***  Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri son 3 günde Malatya genelinde 9 adrese eş zamanlı operasyonlar yaptı.  ***  Malatya'da depremden zarar gören evlerin hasar tespiti devam ederken, tespit bekleyen ev sayısının fazla olmasından hasar tespit ekip sayısı arttırıldı.  ***  Son olarak virüsün Türkiye'de de bir kişide rastlanmasının ardından tüm ortak kullanım alanlarında dezenfekte işlemlerini sıklaştıran Arapgir Belediyesi ilçe genelindeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. ***

59259

  

ZİRVE SONRASI FLAŞ KARARLAR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Korona virüsü (Covid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin Beştepe'de yapılan toplantı sona erdi. 

FETÖ'CÜLERİN İLİMİZDEKİ LOVE GRUBU DEŞİFRE OLDU 

Sabah Gazetesinin haberine göre; FETÖ'nün Gaziantep ve Malatya'da 2014 yılı sonrası yargı mahrem imamı ve izdivaç görevlisi olarak görev yapan FETÖ mensubu eski öğretmen Serkan K., hakkında sürdürülen soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan, şüpheli hakkında örgüt yöneticiliği suçundan 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Kabul edilen iddianamede, şüphelinin ByLock kullanıcısı olduğu, öğrencilik yıllarından itibaren örgüt içerisinde yer aldığı, "Gaziantep bölgesine bağlı Malatya alt bölgesinin müdür yardımcısı olarak da görev yaptığı, o dönemde örgüt mensubu hâkim/savcılardan sorumlu olduğu, örgüt içerisinde mahrem imam ve izdivaç görevlisi olarak görev yaptığı" iddia edildi. 

KONYASPOR-MALATYASPOR MAÇINI O YÖNETECEK

Çanakkale Bölgesi hakemi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Hes Kablo Kayserispor-Yeni Malatyaspor maçına atandı. Çanakkale Bölgesi Üst Klasman hakemi Ali Şansalan, bugüne kadar 133 maçta düdük çaldı. Bu maçlarda 56 kez ev sahibi, 38 kez deplasman takımı kazandı. 39 maç da berabere bitti. 31 yaşındaki hakem, bu maçlarda 730 kez sarı kart, 49 kez kırmızı kart gösterdi. Bugüne kadar en çok Ankaragücü (11) maçlarında düdük çalan Ali Şansalan, 5 kez Kayserispor maçında, 2 kez Yeni Malatyaspor maçında düdük çaldı. Ali Şansalan ilk kez Kayserispor ile Yeni Malatyaspor arasındaki bir maçı yönetecek.

9 ZEHİR TACİRİ GÖZALTINDA

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri son 3 günde Malatya genelinde 9 adrese eş zamanlı operasyonlar yaptı.

FECİ KAZA! 1 KİŞİ ÖLDÜ

Kaza, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde seyir halinde olan Mahmut Gürbüz (45) idaresindeki 44 KC 756 plakalı kamyon, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, araç sürücüsünün hayatını kaybettiği belirlendi.

UYUŞTURUCUYA YER YOK 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Malatya'nın Arguvan İlçesi Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu (ÇPA) Lisesi konferans salonunda seminer verildi. 

BİTER: OKUMANIN ÖNEMİ ANLATILMALI 

AK Parti Malatya İl Başkanlığı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Kulübü tarafından yeni oluşturulan kütüphaneye kitap bağışında bulundu. 

SÖYLEMEZ: HAKKANİYET YOK 

Memur Sen Malatya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın "aylık karşılığı ders görevi" başlıklı 5. maddesinde, okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinin, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin, atölye ve laboratuar öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders görevlerinin farklı düzenlendiğini kaydetti. Ders saatleri ile ilgili mevzuatın düzeltilmesini isteyen "Eğitim Bir Sen olarak, aylık karşılığı ders yükünün tüm öğretmenler için asgari ders saatinde 15 saat eşitlenmesi için ilgili mevzuatında düzenleme yapılması talebiyle dilekçe kampanyası başlattık" dedi. 

GÖZLER KRİTİK MÜSABAKADA 

Erteleme maçında Trabzonspor'a 3-1 kaybeden sarı-kırmızılılar, önünde bulunan 3 maçtan en az 6 puan hedefliyor. 

100 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Malatya'da depremden zarar gören evlerin hasar tespiti devam ederken, tespit bekleyen ev sayısının fazla olmasından hasar tespit ekip sayısı arttırıldı.

SOSYAL MEDYA PROPAGANDACISI GÖZALTINDA

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, A.Ş. isimli şahsın Facebook sosyal medya üzerinden 2013 ve 2014 yıllarında PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı ve Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği tespit edildi. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde şüphelinin, vefat eden babasının cenaze törenine İngiltere'den gelerek katılacağı bilgisi alındı.

CÖMERTOĞLU: GAYEMİZ DAHA TEMİZ BİR ARAPGİR

Son olarak virüsün Türkiye'de de bir kişide rastlanmasının ardından tüm ortak kullanım alanlarında dezenfekte işlemlerini sıklaştıran Arapgir Belediyesi ilçe genelindeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DEFİNE AVCILARININ MARİFETİ

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde 4 ayrı mezar, kimliği belirsiz kişiler tarafından açıldı. Olayla ilgili araştırma başlatan jandarma ekipleri düzenledikleri operasyon ile 2 kişiyi gözaltına aldı.

O YOL ULAŞIMA AÇILDI 

Malatya'dan dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı'na giden ve kar nedeniyle kapanan yol ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucu yeniden ulaşıma açıldı. 

BARUŞ: 99 YIL ÖNCE BİR DESTAN YAZILDI 

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Malatya'da ‘İstiklalden istikbale' yürüyüşü düzenlendi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında Öğretmenevi önünde başlanan yürüyüş İnönü Caddesi Kapalı Çarşı üstüne kadar sürdü. Mehteran takımının da eşlik ettiği yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk Bayrakları ile birlikte yürüdü. 

KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ SIKLAŞTI 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Taşıma A.Ş (MOTAŞ) otobüs ve trambüslerin temizliğinin yanında duraklarda da ilaçlama yapılarak, korona virüs gibi hastalıkların önüne geçilmeye çalışılıyor. Vatandaşların daha temiz, daha hijyen araçlarla taşımak için yapmış olduğu bu çalışmalar kapsamında, araçların tüm iç yüzeyleri, tavan, yolcu koltuklarının arka-alt kısımları, camlar, reklam ekranları, yolcu tutamakları, kapı üstleri, şoför mahalli, havalandırma kapakları, araç içerisindeki tüm metal yüzeylerin buharlı makinelerle ilaçlı ve hijyenik temizlik malzemelerin yardımıyla MOTAŞ donanımlı personelleri tarafından temizlenerek, dezenfekte ediliyor. Yapılan bu iç temizlik çalışmalarının ardından araçlar dış temizliklerinin de yapılmasının ardından sabah ilk seferlerine çıkacak şekilde hazır hale getiriliyor. 

UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDILAR

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda, TCK 188/3 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak suçundan 2 şüpheli şahsın aracında ve üzerlerinde arama yapıldı. Arama sonucu, toplam 30,65 gram metamfetamin ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 520 TL ele geçirildi. Şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

4 ŞAHIS SİLAHLARLA KISKIVRAK!

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, yaklaşan 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi meydana gelebilecek terör olaylarının engellenmesi huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik çalışma yapıldı. 

175. YILA 175 PROJE 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Teşkilatımızın yürüttüğü güvenlik hizmetleri, toplumun hayatını huzur içinde sürdürebilmesi açısından en önde gelen kamu hizmetlerinden biridir. Projeli çalışmaların hazırlanması, araştırmalar, fikir alışverişi ve geçmiş deneyimlerden yararlanılmasını gerektiren dinamik bir süreçtir. Projelerimiz, teşkilatımızın stratejik planında belirlenen önceliklere ve politikalara dayandırılmaktadır. 

ÇINAR: VİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR 

Yeşilyurt Belediye Hizmet Binalarındaki temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşları temizlik konusunda daha fazla duyarlı ve hassas olmaya çağırdı. 

DOĞAN: KADIN FARKLI BİR BOYUT KAZANDI 

Malatya İnönü Üniversitesi Diyanet Gençlik Merkezi tarafından “Kadının Dinimizdeki Yeri” konul konferans düzenlendi. 

GÜDER: 2020 YILININ İÇİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kendisinin belediye başkanı olmadan önce veteriner hekim olduğunu hatırlatıp, “ Veteriner Hekimler Odasında görevli olduğumuz dönemde sayın Ali Eroğlu'da Konsey başkanlığımızı yapmıştı. O dönemde Veteriner Hekimlerin sosyal hakları anlamında önemli girişimleri olmuştu. Merkez Konseyimiz, geçmiş dönemde Türkiye'nin gündemine gelebilecek çalışmalara da imza attı. Başkanımız belli bir süre ara verildikten sonra tekrar konsey başkanımız oldu ve çalışmalarına devam ediyor. Bu icraatlarından bir tanesi de kıymet harbiyesi olan 24 Ocak günü Elazığ ve Malatya'da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde mağdur olan vatandaşımıza hayvan sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak yansıtmasıydı. Bu yapılan hizmet takdire şayan bir olaydır. Vatandaş nezdinde de kabul görmüş bir çalışmadır. Deprem anından itibaren biz sürekli sahada olduk. Depremden etkilenen her mahallemize belki günde birkaç kez gitme şansımız oldu. Çünkü oradaki yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek varsa eğer yaşanan eksiklikleri tespit etmek istedik. Veteriner Hekimler Odası Konseyinin böyle bir çalışmaya imza atması bizim orada göğsümüzü kabarttı. Şükürler olsun milletçe, devletçe yaşanan bu Afetin üstesinden geldik ve gelmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İNCELENEN 124 NUMUNE NEGATİF ÇIKTI 

Korona virüsünün tüm dünyayı etkisi altına alması üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından 20 gün önce Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde mikrobiyoloji laboratuvarı faaliyete geçirildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!