dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'la birlikte gerçekleştirdikleri Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada korona virüsü tespit edilen hasta sayısının 5'e yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca, “İlk iki vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Size bu saatte aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayım. 4 vaka, ilk tespitin hemen ardından izole edilen kişilerdir. Vakalardan 2'sinin solunum sıkıntıları var” dedi.   *** Malatya'da hayvan hırsızlığı olayı, 258 saatlik kamera görüntüsü ile çözüldü.  ***Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bölgemizde etkili olan yağışlı sistemin, yarın (14 Mart Cumartesi günü) öğle saatlerine kadar yer yer Adıyaman, Malatya, Elazığ illerinde etkili yağışlara neden olduktan sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. *** Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen '51.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' Bölge Sergisi 9-11 Mart Tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.  *** Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar pek çok ülkede görülen yeni tip koronavirüsü Türkiye'de de görülmesinin ardından harekete geçen Battalgazi Belediyesi, virüse karşı tedbirlerini üst düzeye çıkardı.   *** Yeni Malatyaspor, ligin 15. haftasındaki Beşiktaş galibiyetinin ardından çıktığı 10 maçta 8 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Oynadığı son 16 maçtan 1 galibiyet, 6 beraberlik, 9 mağlubiyet alarak tarihinin en kötü istatistiğine imza atan Malatya temsilcisinde, ligin ilk yarısında görev yapan Sergen Yalçın ile elde edilen 24 puanın üzerine sadece 1 puan eklenebildi.  *** Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte uyuşturucu ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma suçuyla emniyetteki ifadeleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.  ***  Türkiye'de de 2 kişi de korona virüsünün tespit edilmesinin ardından Malatya'da da önlemler arttırıldı. Bu kapsamda kentte şehir içi yolcu minibüsleri de virüse karşı dezenfekte edildi.  ***  Çin'de başlayan ve dünya genelinde yaygınlaşan Korona virüs (COVID-19) ile ilgili gereken önleyici tedbirleri ve yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere Malatya Valiliği'nde toplantı düzenlenip, yapılacaklar ele alındı.

59259

BAKAN KOCA: VAKA SAYISI 5'E ÇIKTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'la birlikte gerçekleştirdikleri Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada korona virüsü tespit edilen hasta sayısının 5'e yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca, “İlk iki vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Size bu saatte aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayım. 4 vaka, ilk tespitin hemen ardından izole edilen kişilerdir. Vakalardan 2'sinin solunum sıkıntıları var” dedi. 

HIRSIZLIK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLDÜ 

Malatya'da hayvan hırsızlığı olayı, 258 saatlik kamera görüntüsü ile çözüldü. 

DEPREM BÖLGESİNE UYARI 

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bölgemizde etkili olan yağışlı sistemin, yarın (14 Mart Cumartesi günü) öğle saatlerine kadar yer yer Adıyaman, Malatya, Elazığ illerinde etkili yağışlara neden olduktan sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

FİNALDE YARIŞACAKLAR

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen '51.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' Bölge Sergisi 9-11 Mart Tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

KÜTÜPHANELER VE KURSLAR KAPATILDI 

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar pek çok ülkede görülen yeni tip koronavirüsü Türkiye'de de görülmesinin ardından harekete geçen Battalgazi Belediyesi, virüse karşı tedbirlerini üst düzeye çıkardı.

MALATYALILAR KORONADAN KORKMUYOR

Korona virüsü her geçen gün dünyanın birçok ülkesinde yayılmaya devam ederken, Türkiye'de de şu ana kadar 2 vakada virüs tespit edildi. Tüm okulların tedbir amaçlı tatil edildiği Türkiye'de, Malatya'da da özellikle dezenfekten ile kolonya satışlarında ciddi bir artış yaşanıyor. 

EN BAŞARISIZ SEZON 

Yeni Malatyaspor, ligin 15. haftasındaki Beşiktaş galibiyetinin ardından çıktığı 10 maçta 8 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Oynadığı son 16 maçtan 1 galibiyet, 6 beraberlik, 9 mağlubiyet alarak tarihinin en kötü istatistiğine imza atan Malatya temsilcisinde, ligin ilk yarısında görev yapan Sergen Yalçın ile elde edilen 24 puanın üzerine sadece 1 puan eklenebildi.

9 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte uyuşturucu ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma suçuyla emniyetteki ifadeleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi. 

MİNİBÜSLER DE DEZENFEKTE EDİLDİ 

Türkiye'de de 2 kişi de korona virüsünün tespit edilmesinin ardından Malatya'da da önlemler arttırıldı. Bu kapsamda kentte şehir içi yolcu minibüsleri de virüse karşı dezenfekte edildi.

4 PROJE İÇİN İMZA ATILDI 

SOGEP kapsamında başarılı bulunan ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje yürütücüsü olduğu “Beceri Temelli Öğrenme Kültürünün Geliştirilmesi Projesi, Battalgazi Belediyesinin yürütücüsü olduğu “3K Kadınım, Kazanırım, Kalkınırım” projesi ile Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında uygulanacak olan Malatya l. OSB' nin proje yürütücüsü olduğu “Malatya l. OSB Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi ve Kayısı Araştırma Enstitüsünün proje yürütücüsü olduğu “Model Kayısı Fabrikası projesinin sözleşme imza törenleri gerçekleştirildi. 

MALATYA TEYAKKUZDA

Çin'de başlayan ve dünya genelinde yaygınlaşan Korona virüs (COVID-19) ile ilgili gereken önleyici tedbirleri ve yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere Malatya Valiliği'nde toplantı düzenlenip, yapılacaklar ele alındı.

50 KİŞİ KONTEYNERLERE YERLEŞTİRİLDİ 

Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler konteyner kente yerleştirilmeye başlandı. 

KAPLANLAR KAYSERİ MESAİSİNDE

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesislerinde, Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde antrenmana çıkan futbolcular ısınma hareketleri ve 5'e 2'nin ardından taktiksel çalıştılar. Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın, dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık korona virüsten korunma yöntemlerinin kulüpte de uygulanmasını istediği öğrenilirken, antrenmanda futbolcuların tokalaşmak yerine dirsek teması ile birbirlerini selamladıkları görüldü. 

O OKUL İÇİN PROTOKOL İMZALANDI 

Malatya Valiliği'nde Vali Aydın Baruş başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güngör Tarım İnş. San. ve Tic. A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör arasında protokol imzalandı. 

BARUŞ: BU HAYIR İŞİ BİZİ SEVİNDİRDİ

Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği ile Beydağı Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Onun Hikayesi Projesi” kapsamında 24 Ocak'ta yaşanan depremden etkilenen engelli vatandaşlara bir nebze destek olmak amacıyla 15 adet akülü sandalye dağıtım töreni düzenlendi.Törende söz alan Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Perihan Kılıç, “72. Yılını kutladığımız derneğimizin bu sevincini, deprem nedeniyle zarar gören engellilerimize umut olmak, onları mutlu edebilmek amacıyla onlara akülü sandalye hediye ederek paylaşmak istedik” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!