dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2477.6
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61914.99$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Valisi Aydın Baruş, Korona virüsü salgınına karşı kentteki tüm etkinliklerin ve programların Nisan ayı sonuna kadar ertelendiğini ifade ederek, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızda, camilerimizde, okullarımızda, servis, minibüs ve otobüslerimizde alınan hijyen önlemlerinin arttırılmasına karar verilmiştir” dedi. Çin'de ortaya çıkan ve hızla küresel bir salgına dönüşen yeni Korona virüs hastalığı(Covıd-19)'na karşı önlemler arttırılıyor. Türkiye'de de şuana kadar 5 hastada tespit edilen virüsün yayılmaması adına kentlerde de alınan önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.  ***  Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde korona virüsü hastalarının başvurabileceği hastanelerin listesini açıkladı. Türkiye'de şu anda 25 hastanede Covid-19 testi yapılabiliyor.   ***  Elazığ'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında İl Bank Bölge Müdürlüğü'nde ilgililerle bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında Bakan Kurum, açıklamalarda bulundu.   ***   BtcTurk Yeni Malatyaspor yarın saat 13.30'da deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Koronavirüs önlemleri kent genelinde arttırıldı. Bu kapsamda Kayserispor ile oynayacağı maçı için yola çıkmadan önce sarı-siyahlı takımın otobüsünde dezenfekte çalışması yapıldı.   ***  Edinilen bilgilere göre, PTT ATM'sinden maaşını çekmek isteyen R.G., ATM kullanmasını bilmediği için çevredeki bir vatandaştan yardım istedi. R.G.'nin yardım istediği şahıs R.G.'nin kartını ve şifresini alarak, ATM'de işlem yaptı ve hesapta para olmadığını belirterek olay yerinden ayrıldıktan bir süre sonra geri dönerek ATM'den çektiği R.G.'ye ait 670 TL parayı alarak olay yerinden ayrıldı.   ***  Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesince uyuşturucu ile mücadele kapsamında torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 13 Mart'ta yapılan operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ev evlerinde yapılan aramalarda 856 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap, 54,56 gram sentetik Kannabinoid maddesi ile 1 adet tabanca ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklanırken 1 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verildi.  ***

59259

  

BARUŞ: MALATYA'DA VİRÜS VAKASINA RASTLANILMADI  

Malatya Valisi Aydın Baruş, Korona virüsü salgınına karşı kentteki tüm etkinliklerin ve programların Nisan ayı sonuna kadar ertelendiğini ifade ederek, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızda, camilerimizde, okullarımızda, servis, minibüs ve otobüslerimizde alınan hijyen önlemlerinin arttırılmasına karar verilmiştir” dedi. Çin'de ortaya çıkan ve hızla küresel bir salgına dönüşen yeni Korona virüs hastalığı(Covıd-19)'na karşı önlemler arttırılıyor. Türkiye'de de şuana kadar 5 hastada tespit edilen virüsün yayılmaması adına kentlerde de alınan önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. 

SAHTE MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN 

WhatsApp gibi kapalı mesajlaşma platformlarında dolaşan ihbar olarak gelen bir gönderiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yeni koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinden bahsetti. Ancak iddia doğru değil. Gruplarda dolaşıma sokulan görsel Hürriyet gazetesinin mobil sitesinden alınmış ve fotoğrafın altındaki metin değiştirilmiş. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında böyle bir açıklama yapmadı ve o gün tespit edilmiş vaka sayısı da üç değil, birdi. 

KORONA VİRÜSÜ TESPİTİ YAPILAN 25 HASTANE...

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde korona virüsü hastalarının başvurabileceği hastanelerin listesini açıkladı. Türkiye'de şu anda 25 hastanede Covid-19 testi yapılabiliyor.

KURUM: 6 AYA KADAR KONUTLARI TESLİM EDER HALE GELECEĞİZ

Elazığ'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında İl Bank Bölge Müdürlüğü'nde ilgililerle bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında Bakan Kurum, açıklamalarda bulundu.

KAFİLE OTOBÜSÜ DEZENFEKTE EDİLDİ 

BtcTurk Yeni Malatyaspor yarın saat 13.30'da deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Koronavirüs önlemleri kent genelinde arttırıldı. Bu kapsamda Kayserispor ile oynayacağı maçı için yola çıkmadan önce sarı-siyahlı takımın otobüsünde dezenfekte çalışması yapıldı. 

MAAŞINI ÇEKERKEN DOLANDIRILDI 

Edinilen bilgilere göre, PTT ATM'sinden maaşını çekmek isteyen R.G., ATM kullanmasını bilmediği için çevredeki bir vatandaştan yardım istedi. R.G.'nin yardım istediği şahıs R.G.'nin kartını ve şifresini alarak, ATM'de işlem yaptı ve hesapta para olmadığını belirterek olay yerinden ayrıldıktan bir süre sonra geri dönerek ATM'den çektiği R.G.'ye ait 670 TL parayı alarak olay yerinden ayrıldı. 

FIRSATÇILARA İNAT 

Malatya'da hediyelik kayısı satışı yapan İrfan Yılmaz, Korona virüs salgını ile birlikte hijyen ürünlerinde fiyatların artırılmasına tepki göstererek, işyerinden alışveriş yapan her müşteriye ücretsiz kolonya hediye ediyor. 

GÜRKAN: YARINI ÇOK İYİ PLANLAMAMIZ GEREK

Türk Ocakları Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Ocakbaşı Sohbetleri' programının bu ayki konuğu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu. 

KAPLANLAR KAYSERİ'YE GİTTİ

Süper Lig'in 26. haftasında pazar günü Kayserispor'a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor'da hazırlıklar tamamlandı. Malatya ekibi bugün Kayseri'ye gitti. Öte yandan Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın, dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık korona virüsten korunma yöntemlerinin kulüpte de uygulanmasını istediği öğrenilirken, antrenmanda futbolcuların tokalaşmak yerine dirsek teması ile birbirlerini selamladıkları görüldü. 

TORBACILARA GEÇİT YOK 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesince uyuşturucu ile mücadele kapsamında torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 13 Mart'ta yapılan operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ev evlerinde yapılan aramalarda 856 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap, 54,56 gram sentetik Kannabinoid maddesi ile 1 adet tabanca ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklanırken 1 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verildi.

O ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Malatya'da Battalgazi ilçesine bağlı Göztepe Mahallesi'nde yolda yürüyen 19 yaşındaki engelli şahsı kesici aletle tehdit edilerek 950 lirasını gasp eden şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

FENDOĞLU: YENİ BİNANIN AÇILIŞINI YAPTIK 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Darende'nin önemli bir ilçe olduğunu ifade ederek, “Darende ilçemiz, evliyalar, enbiyalar, alperenler yuvasıdır. Buradan esnaf, tüccar çıktığı kadar asker ve paşa çıkmıştır. Buradan hiçbir zaman vatan haini çıkmayacağını herkes bilmektedir Bugün yeni binamızın açılışını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aynı çizgide birliğimizi ve diriliğimizi bozmadığımız müddetçe inanın bu millet, bu vatan diz çökmeyecektir. Mecliste sesimiz gür çıkıyorsa onun arkasında Malatya'da vatanını, milletini seven hemşehrilerimiz sayesindedir, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

SON ÇALIŞMA KAYSERİ'DE 

Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde antrenmana çıkan futbolcular ısınma hareketlerinin ardından taktiksel çalıştılar. Oyuncuların neşeli oldukları gözlendi. Kulüp tarafından  yapılan açıklamada: "Yarın oynayacağımız Kayserispor maçının son çalışmasını Kayseri'de konakladığımız otelin spor salonunda gerçekleştirdik" denildi.  

VEFAT EDENLER

Malatya'da 14 Mart günü 9 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!