dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2407.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66295.56$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Türkiye'de sadece Malatya'nın Arapgir ilçesinde yetişen ve 200'ün üzerinde aromatik değere sahip olan aynı zamanda çayı, şerbeti, reçeli, ezmesi yapılan mor reyhan ,sindirim sistemin temizleyici,bağışıklık sistemini güçlendirici ve toksin atıcı etkisiyle de tam bir şifa kaynağı.  ***    Edinilen bilgilere göre, Rubailer Sokak'ta ikamet eden iki komşu arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek silah ve sopaların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada L.Ç. (56) silahla açılan ateş sonucu, 4 kişi ise darp neticesinde yaralandı.   ***  Hekimhan Belediyesi, Korona virüsüne karşı dezenfekte işlemleri ile ilgili gerekli önlemleri alarak, çalışmalar yapıyor.  ***  Edinilen bilgilere göre, Şirepazarı sokakta bulunan 5 katlı bir apartmanın 1'inci katında yalnız yaşayan Ali Ganioğlu'ndan (72) iki gündür haber alamayan komşuları durumu polis ekiplerine bildirdi.  ***  Bem Bir Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Hanbay, yaptığı açıklamada, “Dünya genelinde 4 bin 700'ün üzerinde kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs salgını nedeniyle devletimizin tedbir amaçlı almış olduğu kararlar doğrultusunda 16-30 Mart tarihleri arasında eğitim ve öğretime ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.   ***  Kayısı yetiştiriciliğine uygun olmayan ve marjinal tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla Gaziantep'ten temin edilen antepfıstığı anaçlarının Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince uygun görülen tarım alanlarına dikimi gerçekleştirildi.   ***

59259

UMREDEN DÖNENLER GÖZLEM ALTINDA 

Suudi Arabistan'ın Medine kentinden geçtiğimiz günlerde Malatya'ya dönen vatandaşlar, korona virüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında sağlık kontrolünden geçirildi. Kontroller sırasında bazı vatandaşlarda semptomlar tespit edilince ambulanslarla tedbir amaçlı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık görevlileri özel giysilerle önlem alırken, hastanede gözlem altına alınan vatandaşların test işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. 

SİLAHI SOPALI MAHALLE KAVGASI 

Edinilen bilgilere göre, Rubailer Sokak'ta ikamet eden iki komşu arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek silah ve sopaların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada L.Ç. (56) silahla açılan ateş sonucu, 4 kişi ise darp neticesinde yaralandı. 

HEKİMHAN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Hekimhan Belediyesi, Korona virüsüne karşı dezenfekte işlemleri ile ilgili gerekli önlemleri alarak, çalışmalar yapıyor.

KOMŞULARI HABER ALAMAYINCA 

Edinilen bilgilere göre, Şirepazarı sokakta bulunan 5 katlı bir apartmanın 1'inci katında yalnız yaşayan Ali Ganioğlu'ndan (72) iki gündür haber alamayan komşuları durumu polis ekiplerine bildirdi. 

HANBAY: BAŞKAN GÜRKAN'A TEŞEKKÜR EDERİZ

Bem Bir Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Hanbay, yaptığı açıklamada, “Dünya genelinde 4 bin 700'ün üzerinde kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs salgını nedeniyle devletimizin tedbir amaçlı almış olduğu kararlar doğrultusunda 16-30 Mart tarihleri arasında eğitim ve öğretime ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Malatya Battalgazi Belediyesi binasında Covid-19 (korona virüs) ile mücadele çalışmaları kapsamında dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

GÜDER: 500 KONUT YAPILACAK 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle toplantıları kapsamında Toptaş Mahallesi'nde mahalle halkı ile bir araya geldi. Güder, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin katılımı ile yapılan toplantıda mahalle halkına ilçeye yapılan ve yapılacak yatırımları anlatılırken, mahallenin de sorunları dinledi. 

MACİT: ANTEPFISTIĞI DİKİMİ YAPILIYOR 

Kayısı yetiştiriciliğine uygun olmayan ve marjinal tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla Gaziantep'ten temin edilen antepfıstığı anaçlarının Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince uygun görülen tarım alanlarına dikimi gerçekleştirildi.

KARAMAN: OYUNCULAR ALDIKLARI PARANIN KARŞILIĞINI VERECEKLER 

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Karaman, bazı oyuncuların davranışlarından memnun olmadığını belirterek, alttaki takımlar için ligin yeniden başladığını söyledi. 

PROSİNECKİ: 3 PUAN BİZE RAHAT BİR NEFES ALDIRDI 

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Karaman, bazı oyuncuların davranışlarından memnun olmadığını belirterek, alttaki takımlar için ligin yeniden başladığını söyledi. 

MOR REYHAN KORONAYA KARŞI 

Türkiye'de sadece Malatya'nın Arapgir ilçesinde yetişen ve 200'ün üzerinde aromatik değere sahip olan aynı zamanda çayı, şerbeti, reçeli, ezmesi yapılan mor reyhan ,sindirim sistemin temizleyici,bağışıklık sistemini güçlendirici ve toksin atıcı etkisiyle de tam bir şifa kaynağı.

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR YOZGAT'I YENDİ 

Grupta haftaya 1 maçı eksik 26 puanla 17. sırada giren turuncu yeşilliler, Yeşiltepe Tesislerinde Yozgat 1959'u ağırladı.

VOLEYBOL TAKIMI 1. LİGE YÜKSELDİ 

Eskişehir'de oynanan 1. Lige terfi müsabakasında rakibini 3-1 mağlup eden Malatya ekibi adını 1. Lige yazdırdı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!