dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2428.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66307.51$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

24 Ocak'ta Merkez Üssü Sivrice ilçesi olan 6.8'lik depremle ilgili bir taraftan yaralar sarılırken, diğer taraftan da araştırmalar devam ediyor. Son olarak depremin ağır hasar verdiği Elazığ'ın Sivrice ilçesi ile Malatya'nın Doğanyol ilçelerinin arasında yer alan baraj gölü bağlantısında daha önce su kırığının yüzeyde göründüğü bölgede inceleme yapıldı. Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Taşçı öncülüğünde dalgıçların da yer aldığı incelemede, Karakaya Barajı sahilinin 1 kilometre açığında, suyun yaklaşık 30 metre altında incelemelerde bulunuldu.Yer altında çıkan kabarcıkların bulunduğu bölgede su numuneleri alınırken, deprem sonrası oluştuğu tahmin edilen yarık,çatlaklar ve kaya parçaları dikkat çekti.   ***   Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Dünya'yı etkisi altına alan ( Covid -19) korona virüs salgınından Türkiye'nin asgari düzeyde etkilenmesi adına ortaya koyduğu üstün gayret ve çabayla vatandaşların takdirini topladığı bildirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gönderdiği kayısı paketinin ardından şimdide 81 İl'de 81 Okula kayısı göndermek için harekete geçti. Bakan Selçuk müjdeyi verdi, Başkan Çınar kayısı gönderme talimatı verdi.  ***  TFF'nin Riva'daki idari merkezinde gerçekleşen ziyarette TFF Başkan Vekili Erhan Kamışlı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da yer aldı.   ***  Malatya Teknokent firması enfekte olma riskini ortadan kaldıran bitkisel bir solisyonla kaplanmış bariyere sahip 3 katmanlı maske üretti. Bu katmanlardan orta katman, bitkisel uçucu yağlar, biyouyumlu hidrojeller ve biyouyumlu polimer yapılar kullanılarak oluşturuldu.   ***  İlçede gece yağmaya başlayan kar yağışı etkili oldu. Yeni çiçek açan kayısılar kar altında kaldı. Bir süre önce açan çiçekler nedeniyle tarlaların beyaza büründüğü ilçe kar yağışı nedeniyle tamamen beyaz örtüyle kaplandı.   ***   Çanakkale Zaferi'nin 105.Yıldönümü ve ‘Şehitler Günü' etkinliği koronavirüs önlemleri çerçevesinde sadece Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan oluşan 3'lü şehitlik anıtına çelenk sunumu yaptı.   *** Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle toplantıları kapsamında Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Hatunsuyu Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahallenin sorun ve sıkıntıları ile yapılacak olan yatırımların ele alındığı toplantının ana maddeleri ise doğalgaz ve alt yapı oldu.

 

59259

  

 O KADAR UZUN TENEFFÜS 'KAYISI'SIZ OLMAZ 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Dünya'yı etkisi altına alan ( Covid -19) korona virüs salgınından Türkiye'nin asgari düzeyde etkilenmesi adına ortaya koyduğu üstün gayret ve çabayla vatandaşların takdirini topladığı bildirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gönderdiği kayısı paketinin ardından şimdide 81 İl'de 81 Okula kayısı göndermek için harekete geçti. Bakan Selçuk müjdeyi verdi, Başkan Çınar kayısı gönderme talimatı verdi. 

ÖZDEMİR'DEN GEVREK'E A MİLLİ TAKIM FORMASI 

TFF'nin Riva'daki idari merkezinde gerçekleşen ziyarette TFF Başkan Vekili Erhan Kamışlı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da yer aldı.

TEKNOKENT, 3 KATMANLI MASKE ÜRETTİ

Malatya Teknokent firması enfekte olma riskini ortadan kaldıran bitkisel bir solisyonla kaplanmış bariyere sahip 3 katmanlı maske üretti. Bu katmanlardan orta katman, bitkisel uçucu yağlar, biyouyumlu hidrojeller ve biyouyumlu polimer yapılar kullanılarak oluşturuldu.

KAYISI ÇİÇEKLERİ KAR İLE KAPLANDI 

İlçede gece yağmaya başlayan kar yağışı etkili oldu. Yeni çiçek açan kayısılar kar altında kaldı. Bir süre önce açan çiçekler nedeniyle tarlaların beyaza büründüğü ilçe kar yağışı nedeniyle tamamen beyaz örtüyle kaplandı.

1 FETÖ'CÜ KISKIVRAK 

Malatya İl jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, terör örgütü olmak suçunda aranan şahsıların yakalanmasına yönelik adil mercilerden alınan arama kararına istinaden icra edilen operasyon sonucu FETO terör örgü üyesi olmak suçundan aranan 1 şahıs saklandığı evde yakalanarak Malatya E Tipi kapalı cezaevine konuldu. 

KULÜP TESİSLERİ DEZENFEKTE EDİLİYOR 

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor da tesislerdeki önlemlerini arttırdı. Sarı-kırmızılılar, Büyükşehir Belediyesi'nin ekipman ve ekipleriyle düzenli olarak A Takım ve altyapı tesislerini dezenfekte ettiriyor. Malatya ekibinin ayrıca kulübe girip çıkanlar konusunda sınırlama getirdiği belirtildi. 

VİRÜS TEHDİDİ 18 MART TÖRENLERİNİ DE ETKİLEDİ 

Çanakkale Zaferi'nin 105.Yıldönümü ve ‘Şehitler Günü' etkinliği koronavirüs önlemleri çerçevesinde sadece Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan oluşan 3'lü şehitlik anıtına çelenk sunumu yaptı.

DEPREM İLE İLGİLİ SU ALTINDA İNCELEME

24 Ocak'ta Merkez Üssü Sivrice ilçesi olan 6.8'lik depremle ilgili bir taraftan yaralar sarılırken, diğer taraftan da araştırmalar devam ediyor. Son olarak depremin ağır hasar verdiği Elazığ'ın Sivrice ilçesi ile Malatya'nın Doğanyol ilçelerinin arasında yer alan baraj gölü bağlantısında daha önce su kırığının yüzeyde göründüğü bölgede inceleme yapıldı. Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Taşçı öncülüğünde dalgıçların da yer aldığı incelemede, Karakaya Barajı sahilinin 1 kilometre açığında, suyun yaklaşık 30 metre altında incelemelerde bulunuldu.Yer altında çıkan kabarcıkların bulunduğu bölgede su numuneleri alınırken, deprem sonrası oluştuğu tahmin edilen yarık,çatlaklar ve kaya parçaları dikkat çekti.

O KAPKAÇÇI TUTUKLANDI 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Malatya merkez ilçe Battalgazi Beydağı Mahallesi'nde M.K'nin içerisinde 5 bin lira bulunan cüzdanı kapkaç yöntemiyle çaldıkları ileri sürülen .D. ve A.D isimli iki şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, iki şüphelinin kimliğini belirledi. 

GÜDER: HATUNSUYU'NA DOĞAL GAZ VERİLECEK 

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Osman Güder, mahalle toplantıları kapsamında Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Hatunsuyu Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahallenin sorun ve sıkıntıları ile yapılacak olan yatırımların ele alındığı toplantının ana maddeleri ise doğalgaz ve alt yapı oldu.

O PROJE HİBE ALACAK 

Finansmanı Türkiye Belediyeler Birliği tarafından karşılanacak projenin önümüzdeki ay itibariyle hayata geçmesi bekleniyor. 

TARİHİ ZENGİNLİKLER AYAĞA KALDIRILIYOR 

Başkan Çınar, yatırımları yerinde inceledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kadim Çırmıhtı'nın tarihi zenginliklerinin iç ve dış turizme kazandırılması adına başlatılan yatırımları yerinde inceleyerek, devam eden yapım işleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Restorasyonu devam eden Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Tekstil Müzesinin yanı sıra Otopark Alanı ile Terzi Deresi Yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Çınar, vizyonel ve nitelikli projelerle Kadim Çırmıhtı'nın tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkartmak adına büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi. 

SINAV İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ 

Malatya Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi tarafından 11 Nisan 2020 Cumartesi günü yapılması planlanan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı, sınavın tek merkezde ve yoğun katılımlı bir sınav olması ve ülke genelinde Covid -19 virüsü için alınan tedbirler nedeniyle (mücbir sebep) tarafların karşılıklı onayıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sınav yapılma koşulları oluştuktan sonra belirlenecek sınav tarihi, daha sonra ilan edilecektir” denildi. 

YEŞİLYURT BELEDİYESPORDA BERABERLİK 

3.Lig 3.Grup'ta mücadele eden Malatya temsilcisi Yeşilyurt Belediyespor, ligin 22. haftasında yoğun kar yağışından dolayı ertelenen Pazarspor müsabakasını son dakikada bulduğu golle 1-1 berabere tamamladı ve altın değerinde 1 puanın sahibi oldu.

KENTTE ÖNLEMLER ARTTI 

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi, korona virüs önlemi için dezenfekte çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Battalgazi Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında belediyeye bağlı hizmet birimleri başta olmak üzere umuma açık yerlerde dezenfekte çalışmaları belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

BALKAN ŞAMPİYONLARI DÖNDÜ 

Ukranya'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda Gençler 10 kilometre yürüyüş yarışında Malatya adına yarışan Serhat Güngör Balkan ikincisi, Özgür Topsakal Balkan üçüncüsü oldu. 

KENT BEYAZA BÜRÜNDÜ 

Malatya, yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Salı gününden beri etkili olan soğuk hava önce yüksek kesimlerde, daha sonrada kent merkezinde kar yağışına sebep oldu. Uzun süre devam eden kar yağışı sonrası yüksek kesimlerde kar kalınlığı yarım metreye ulaştı. Kırsal kesimlerde de etkisini arttıran kar yağışı özellikle Akçadağ, Arguvan ve Arapgir ilçelerinde yaşamı olumsuz etkilerken, belediye ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için kar temizleme çalışmalarına başladı. Yetkililer kar yağışının ilerleyen saatlerde artacağına işaret ederek, sürücülere tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 18 Mart günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!