dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2435.4
  • BIST
    9767.75
  • BTC
    63793.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da, sosyal medyadaki "Saat 21.00" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar korona virüsle mücadelede görev alan sağlık personelleri için balkon ve pencerelere çıkarak alkış tuttu.   ***  Çin'de başlayan ve kısa sürede dünyaya yayılan korona virüs birçok sektörü olduğu gibi düğünleri de vurdu. Bahar ve yaz mevsimini senenin en verimli dönemi olarak gören fotoğrafçılar ve çiçekçiler, korana virüs nedeniyle ertelenen düğünler nedeniyle mali kayıp yaşadı. Çiçek siparişleri ve fotoğraf çekimlerinin durma noktasına geldiğini belirten sektör çalışanları vatandaşlara çağrı yaparak, kurallara uymalarını ve krizi çok kısa sürede atılması gerektiğini kaydetti.  ***  Diyanet İşleri Başkanlığının korona virüs nedeniyle aldığı tedbir kararları kapsamında Malatya'da da camilerde cuma namazı kılınmadı.  ***  Ticaret Bakanı Pekcan, yaptığı açıklamada, Çin'de başlayarak, dünyaya yayılan koronavirüs tehdidine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve kararlığında, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıklar ve kamu kurum, kuruluşlarınca çok önemli tedbirler ve hızlı kararların alındığını bildirdi. Bu süreçte Ticaret Bakanlığı olarak da tüketicilere ve ticaret erbabına yönelik tedbirleri vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini belirten Bakan Pekcan, iç ve dış ticaretin kesintisiz akışını sağlamak ve sektörlerin olumsuz etkilenmemesi için çalıştıklarını kaydetti.   ***   Yeşilyurt Belediyesi, Muhtar Evleri, Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde kurulan Dezenfeksiyon Ekibinde ki uzman personeller tarafından en ince ayrıntısına kadar ilaçlanıp, temizlendi.   ***  Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, korona virüsle mücadele kapsamında dezenfektan üreten Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile maske üretimine başlayan Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.   ***  Kent merkezinde geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren kar yağışı etkili olurken, ilçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar nedeniyle mahalle yolları kapandı. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri tarafından gece gündüz yürütülen çalışmalarla, kar ve tipi nedeniyle kapanan yollar tekrar ulaşıma açılıyor.Karın etkili olduğu ilçelerden Pütürge'de ise kar kalınlığı 4 metreyi aştı. Ekipler yoğun kar nedeniyle temizleme çalışmalarını güçlükle yürütüyor. Oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler de alan ekipler riskli bölgelerde geçişlerin kontrollü şekilde yapılmasını sağlıyor.

59259

MALATYALILAR DA ALKIŞ TUTTU

Malatya'da, sosyal medyadaki "Saat 21.00" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar korona virüsle mücadelede görev alan sağlık personelleri için balkon ve pencerelere çıkarak alkış tuttu.

VİRÜSÜN VURDUĞU SEKTÖRDE UMUTLAR TAZE 

Çin'de başlayan ve kısa sürede dünyaya yayılan korona virüs birçok sektörü olduğu gibi düğünleri de vurdu. Bahar ve yaz mevsimini senenin en verimli dönemi olarak gören fotoğrafçılar ve çiçekçiler, korana virüs nedeniyle ertelenen düğünler nedeniyle mali kayıp yaşadı. Çiçek siparişleri ve fotoğraf çekimlerinin durma noktasına geldiğini belirten sektör çalışanları vatandaşlara çağrı yaparak, kurallara uymalarını ve krizi çok kısa sürede atılması gerektiğini kaydetti.

MALATYA'DA SESSİZ CUMA 

Diyanet İşleri Başkanlığının korona virüs nedeniyle aldığı tedbir kararları kapsamında Malatya'da da camilerde cuma namazı kılınmadı.

O DEVİR DE BİTTİ 

Ticaret Bakanı Pekcan, yaptığı açıklamada, Çin'de başlayarak, dünyaya yayılan koronavirüs tehdidine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve kararlığında, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm bakanlıklar ve kamu kurum, kuruluşlarınca çok önemli tedbirler ve hızlı kararların alındığını bildirdi. Bu süreçte Ticaret Bakanlığı olarak da tüketicilere ve ticaret erbabına yönelik tedbirleri vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini belirten Bakan Pekcan, iç ve dış ticaretin kesintisiz akışını sağlamak ve sektörlerin olumsuz etkilenmemesi için çalıştıklarını kaydetti. 

YAŞAM ALANLARI İLAÇLANIYOR

Yeşilyurt Belediyesi, Muhtar Evleri, Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde kurulan Dezenfeksiyon Ekibinde ki uzman personeller tarafından en ince ayrıntısına kadar ilaçlanıp, temizlendi.

YENİ MALATYASPOR UMDUĞUNU BULAMADI 

Sarı-kırmızılılar, ligin 15. haftasındaki Beşiktaş galibiyetinin ardından çıktığı 11 maçta 9 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Kayserispor'a 2-0 mağlup olan Yeni Malatyaspor'da önlenemez düşüş sürdü. 

ONLAR ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, korona virüsle mücadele kapsamında dezenfektan üreten Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile maske üretimine başlayan Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

BEYTUR: GEREKLİ İZOLASYON ALANI OLUŞTURULDU 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgınına karşı Malatya'da tüm tedbirler alınırken, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de hastaların ve personelin sağlığını koruma adına tüm tedbirlerin alındığı ve gerekli eğitimlerin verildiği açıklandı. 

KAYISI ÇEKİRDEKSİZ OLMAZ

Korona virüs tedbirleri kapsamında okullar tatil edilmesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğrencilere uzun teneffüs müjdesi gelmişti. Müjdeyi Twitter hesabından duyuran Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğünüz ilk günün ilk teneffüsü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” diyerek, öğrencilere müjdeyi vermişti. Bakan Selçuk'un paylaşımına Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'den cevap geldi. 

12 SAATTE 55 DEPREM 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün saat 20.53'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıklamıştı. 5.0'lık depremin ardından peş peşe artçı depremler meydana geldi. AFAD'dan alınan bilgiye göre son 12 saat içinde biri 5.0, 4'ü 3.1 ile 3.7 arasında değişen, diğerleri 1.1 ile 2.5 arasında olan toplam 55 deprem meydana geldi. 

BU İLÇEDE KAR KALINLIĞI 4 METRE!

Kent merkezinde geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren kar yağışı etkili olurken, ilçelerde ve yüksek kesimlerde ise kar nedeniyle mahalle yolları kapandı. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri tarafından gece gündüz yürütülen çalışmalarla, kar ve tipi nedeniyle kapanan yollar tekrar ulaşıma açılıyor.Karın etkili olduğu ilçelerden Pütürge'de ise kar kalınlığı 4 metreyi aştı. Ekipler yoğun kar nedeniyle temizleme çalışmalarını güçlükle yürütüyor. Oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler de alan ekipler riskli bölgelerde geçişlerin kontrollü şekilde yapılmasını sağlıyor.

65 YAŞ ÜSTÜ PASOLAR DURDURULDU 

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsün hızla yayılmaması adına yetkililerin evde kalın uyarıları artarken, Malatya'da da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın talimatı ile özellikle risk gurubunda yer alan yaşlı vatandaşlara verilen 65 yaş üstü ücretsiz pasolar, Nisan ayı sonuna kadar durduruldu. 

51 ŞAHSIN GBT'Sİ SORGULANDI 

Emniyet Genel Müdürlüğünün Nevruz etkinliklerinin huzur ve güven ortamında geçmesinin sağlanması amacıyla terör örgütlerine yönelik şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerlerde yol uygulaması yapıldı. 

GÜRKAN: NEVRUZ DOSTLUĞUN BAYRAMIDIR

Nevruz Bayramının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirten Başkan Gürkan mesajında, “Nevruz Bayramı yeni günün, yeni baharın müjdecisi, toprağın uyanışı ve berekete dönüşünün adıdır. Nevruz ayrışmanın değil bütünleşmenin kavganın değil barışın, nefretin değil sevginin, düşmanlığın değil dostluğun bayramıdır. Yüzlerce yıldır kökü aynı maziden gelen ve geleceği beraberce inşa ederek huzur içinde yaşayan kutlu milletimizin bayramıdır. Bu gittiği topraklara hak ve adalet dağıtan, ayak bastığı yeri Anayurt yapan iradenin bayramıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve aynı kültürü paylaşan diğer ülke insanlarının Nevruz Bayramı'nı kutluyor, dünyamıza huzur, barış ve sağlığın egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

İL HIFZISIHHA KURULU KARARLARI...

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında, “Çin'in Vuhan kentinde başlayan korona virüs (Kovid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm Dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır” ifadeleri kullanıldı. 

BENTLİ: BU FEDAKARLIK AZIMSANAMAZ

İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli, yaptığı açıklamada, ”Sağlık ailemizin çok değerli üyeleri, ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde gösterdiğiniz emek ve fedakarlık asla azımsanamaz. Dünya genelinde etkisini gösteren ve ülkemizde de görülen yeni korona virüs (Covid-19) hastalığı için elinizden gelen çabayı gösterdiğinizi biliyor ve hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Destekleriniz ve el birliği ile bu zor günleri atlatacağımıza inanıyor, halkımızın doğru bilgilenmesi ve tedavi sürecindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

İNTERNET DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI 

Malatya'da, internet sitesini kullanarak aynı yöntemlerle dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma olayları ile ilgili 5 ayrı dosyadan toplamda 17 bin TL haksız menfaat elde eden, Adıyaman'dan tek dosyadan firar, Elazığ'dan 3 ayrı dosya üzerinden firar olarak aranan UYAP Üzerinde 5 ayrı dosyası bulunan ve 5 ay kesinleşmiş hapis cezası olan H. G. isimli şüpheli şahıs ve onunla birlikte hareket eden O. Ü isimli şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekiplerince yapılan geniş çaplı araştırmalar sonucunda yakalandı. 

YAKINDA HİZMETTE 

Malatya Tren Garından başlayıp, yeni Devlet Hastanesi, yeni Kapalı Spor Salonu, Şeker Fabrikası, Hava Lojmanları, MAŞTİ, Polis Okulu arkasından Malatya-Sivas karayoluna bağlanan 25 metre genişliğindeki yol, yakın zamanda Malatya'nın hizmetine sunulacak. 2.5 kilometrelik bölümü asfaltlanan bağlantı yolunun, Bostanbaşı kavşağı düzenlenerek yola bağlandı. Altınkayısı Bulvarı kavşağı ise MAŞTİ altından bağlanıyor. Hava Lojmanları kavşağı ile Ergenekon Köprüsü üzerinde ise çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi yol ile tren hattı arasında ise perde duvar çalışmaları yapacak. 

EVİNİZDE KALIN 

Malatya il Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi çalışanları, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ellerinde, “Biz senin için burada kalıyoruz, lütfen sen de bizim için evinde kal” yazısı ile vatandaşlara mesaj verdi.
112 çalışanlarının mesajını Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de beğenerek destek verdi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 20 Mart günü 6 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!