dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2493.8
  • BIST
    9460.73
  • BTC
    65361.33$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Yazıhan ilçesi Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, yaşlılara ihtiyaçlarını bizzat götürdü.   ***   Malatya Valisi Aydın Baruş, 112, 155, 156 Komuta Kontrol Merkezlerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.   ***   Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla uzaktan eğitim, TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden başladı. Korona virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında alınan kararla milyonlarca öğrenci eğitimlerini uzaktan alacak. İlk ders için TRT Ankara Oran stüdyolarında kamera karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere ve velilere seslendi. Sürecin iyi değerlendirilmesini isteyen Selçuk, öğrencilere de yaşadıklarını mutlaka yazmalarını öğütledi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitim başlamadan önce çocukların mutlaka kahvaltı yapmaları gerektiğini vurguladı. Çocukların kitap okumasının öneminden de bahseden Selçuk, “Çocuklarımız derslere başlamadan önce mutlaka kahvaltılarını yapmış olsun. Ders dinleyecek çocuğumuzun lütfen farklı bir odada olmasına özen gösterin. Çocuğunuz uzaktan eğitimdeyken temizlik yapmak, müzik dinlemek gibi dikkatini dağıtacak şeylerden uzak durun. O dersini dinlerken meyve, süt gibi imkanlardan kaçının. Bunlar için zaten vaktiniz olacak. Uzaktan eğitimde dersler okuldaki dersler kadar uzun olmayacak. Bizler bu açığı çocuklarımızı kitap okumaya teşvik ederek giderebiliriz. Araştırmalar gösteriyor ki okuyan çocuklar sınavlarda ve hayatta çok daha başarılı oluyorlar. O yüzden çocukları okumaya teşvik edin, sizler de okuyarak onlara örnek olun” ifadelerini kullandı.  ***  Toplu taşıma araçlarından duraklara, minibüslerden özel taksilere kadar birçok alanda ilaçlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak personellerinin ateşini ölçerek mesaiye başlamalarını sağlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren sağlık personelleri tarafından mesai saatinin başlaması ile birlikte giriş katına gelen personellerin ateşi ölçülerek gerekli tedbirler alınıyor.   ***  Korona virüsü vak'a sayısı Türkiye'de de artarken, kişisel önlem almanın önemi daha çok vurgulanmaya başladı. Türkiye'de kolonya satışlarında patlamalar yaşanırken, özellikle el hijyeninin gerekliliğine dikkat çekiliyor. Doğal sabunla yıkamak el jelinden daha etkili olacağını ifade ediyor.   ***

59259

KORONA VİRÜS TESTLERİ MALATYA'DA YAPILIYOR

Korona virüs testlerinin yapıldığı Malatya'da 3 hastane korona virüs hastaları için donatıldı. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan hazırlık ve çalışmalar ile korona virüs tedbirleri alındı. İl Sağlık Müdürlüğü Malatya'da, son günlerde umreden dönenler ve diğer yurt dışından gelenlerin temasların var olabileceği ihtimaline karşı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, TOKİ Hastanesi ve Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesi olabilecek korona virüs tedavisi için hazır duruma getirildi. 

BARUŞ: 112,156,155 NUMARALARINI ARAYIN 

Malatya Valisi Aydın Baruş, 112, 155, 156 Komuta Kontrol Merkezlerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 

UZAKTAN KUMANDALAR ÖĞRENCİLERDE 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla uzaktan eğitim, TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden başladı. Korona virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında alınan kararla milyonlarca öğrenci eğitimlerini uzaktan alacak. İlk ders için TRT Ankara Oran stüdyolarında kamera karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere ve velilere seslendi. Sürecin iyi değerlendirilmesini isteyen Selçuk, öğrencilere de yaşadıklarını mutlaka yazmalarını öğütledi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitim başlamadan önce çocukların mutlaka kahvaltı yapmaları gerektiğini vurguladı. Çocukların kitap okumasının öneminden de bahseden Selçuk, “Çocuklarımız derslere başlamadan önce mutlaka kahvaltılarını yapmış olsun. Ders dinleyecek çocuğumuzun lütfen farklı bir odada olmasına özen gösterin. Çocuğunuz uzaktan eğitimdeyken temizlik yapmak, müzik dinlemek gibi dikkatini dağıtacak şeylerden uzak durun. O dersini dinlerken meyve, süt gibi imkanlardan kaçının. Bunlar için zaten vaktiniz olacak. Uzaktan eğitimde dersler okuldaki dersler kadar uzun olmayacak. Bizler bu açığı çocuklarımızı kitap okumaya teşvik ederek giderebiliriz. Araştırmalar gösteriyor ki okuyan çocuklar sınavlarda ve hayatta çok daha başarılı oluyorlar. O yüzden çocukları okumaya teşvik edin, sizler de okuyarak onlara örnek olun” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN'IN DA ATEŞİ ÖLÇÜLDÜ 

Toplu taşıma araçlarından duraklara, minibüslerden özel taksilere kadar birçok alanda ilaçlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak personellerinin ateşini ölçerek mesaiye başlamalarını sağlıyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren sağlık personelleri tarafından mesai saatinin başlaması ile birlikte giriş katına gelen personellerin ateşi ölçülerek gerekli tedbirler alınıyor.

GÖKHAN TÖRE: EVDE KAL 

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da futbolcular antrenmanlarını bireysel olarak sürdürürken, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle sosyal mesaj vermeyi de ihmal etmiyorlar. Başarılı futbolcu Gökhan Töre, Türk halkına "evde kal" çağrısı yaptı. 

ÖZEL OLARAK TAKİPTELER 

Hayatın durduğu Türkiye'de liglerin ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, Yeni Malatyaspor'da teknik heyet, futbol takımı için özel takip edilebilir bireysel programlar hazırladı. 

BÖYLESİ DAHA ETKİLİ 

Korona virüsü vak'a sayısı Türkiye'de de artarken, kişisel önlem almanın önemi daha çok vurgulanmaya başladı. Türkiye'de kolonya satışlarında patlamalar yaşanırken, özellikle el hijyeninin gerekliliğine dikkat çekiliyor. Doğal sabunla yıkamak el jelinden daha etkili olacağını ifade ediyor.

O UYGULAMA DA ERTELENDİ 

Korona virüs salgınının yaygınlaşmaması için Malatya Büyükşehir Belediyesi, oturma banklarına uyarı yazıları asarak, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. 23 Mart Pazartesi tarihi itibariyle başlatılması planlanan parkmetre uygulaması da Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan ayı sonuna kadar ertelendi.

KAYMAKAM VATANDAŞIN AYAĞINA GİTTİ 

Malatya'nın Yazıhan ilçesi Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, yaşlılara ihtiyaçlarını bizzat götürdü.

KORONA, ESNAFI VURDU 

Oda binasında yaptığı basın açıklamasında corona virüsü sonrası alınan tedbirler hakkında bilgi aktaran Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce,” Devletimiz tarafından corona virüs nedeniyle alınan önlemleri tümüyle destekliyoruz. Ülkemizde corona virüsü ile ilgili salgının hızla yayılması ile ilgili sağlık bakanlığımız tarafından alınan olağanüstü kararlar takdire şayandır. Öncelikle sağlık bakanımıza şahsım ve esnafların adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Milletimiz, devletimiz ve sağlık Bakanımız ile gurur duyuyoruz. Özellikle umreden gelen on binlerce vatandaşımıza 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunulması devletimiz güçlüğünü göstermektedir. Özellikle son dönemde 65 yaş vatandaşlarımız ile ilgili sokağa çıkma yasağı ile birlikte ile birlikte ciddi tedbirler alınmıştır. Tüm minibüsü arkadaşlarımızın özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yardımcı olma noktasında destek bekliyoruz. Siparişleri veya başka yardımları istedikleri takdirde bütün şoförlerimiz bu noktada 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yardımcı olmaları gerektiğini dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

İÜ "KORONA VİRÜS TEDBİRLERİNİ" AÇIKLADI 

İnönü Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı tarafından “Covid -19 kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler” adlı 2020/4 Genelge kapsamında “ Tüm Akademik ve İdari birimler de esnek ve uzaktan çalışma ile ilgili olarak birim amirleri yetkilendirilmiştir. İlgili birim amirleri gerekli düzenlemeleri yapacaktır.

ÇINAR: FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ

Tüm dünyada etkili olan ve Türkiye'de de görülen korona virüsü salgınına karşı evlerine kapanan vatandaşların ihtiyaç için yoğun alış veriş yaptığı kolonya, dezenfektan ve gıda ürünleri satan iş yerlerine yönelik denetimler, Ticaret İl Müdürlüğü ile Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerde ürünlerin geliş faturaları ile etiket fiyatları incelendi. 

EBA'DA TARTIŞMALI GÖRÜNTÜLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT EBA TV kanalında bugün gösterilen etkinlik saati görüntüleriyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, özellikle ders videolarını merkeze alarak çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, görüntüleri kendisinin de onaylamadığını bildirdi. 

TAKİPTESİNİZ!

Malatya'da polis ve zabıta ekipleri denetimleri sıklaştırdı. 65 yaş üstü vatandaşların dışarıya çıkmalarının yasaklanmasın ardından polis kimlik kontrolünde bulunuyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları yasaklandı. 

MORAL OLDU 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadan sağlık çalışanlarına destek amaçlı başlattığı alkış kampanyasına tam destek veren Battalgazi Belediye Başkan Osman Güder, bu kampanyanın yanında mesai gözetmeksizin, aile ve çocuklarını görmeden, görevlerinin başında fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına moral olması için Malatya Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görevli personele ziyarette bulundu. Personele tatlı ikramında bulunan Başkan Güder, özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 23 Mart günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!