dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63637.997$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, TCK'nın 188/3 - 188/6 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) ve TCK'nın 191. maddesinden (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçlarından 18-24 Mart tarihleri arasındaki çalışmalar kamuoyu ile paylaşıldı.  *** Son dönemlerde dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle, Malatya'nın Yazıhan ilçesinde toplantı düzenlendi.   ***  Emniyet ekipleri, Doğanşehir merkezde ikamet eden yaşlı insanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Üç gündür başlanan yaşlıların evlerine ihtiyaç malzemelerini götürme devam ediyor. Üç günde 40 ailenin ihtiyaçları emniyet ekiplerince karşılandı.   ***   Korona virüsün Türkiye'de görülmesi ile en çok sattıkları ürünün Sarımsak olduğuna dikkat çeken Malatya Meyve ve Sebze pazarındaki esnaf Eyüp Karadağ, “Sarımsak'ın kilosu 60 TL oldu. Virüs nedeniyle fırsatçılar yüzde 100'e yakın zam yaptı. Vatandaşın alım gücü azaldı. Dolayısıyla vatandaşlar mağdur oldu” dedi.   ***   İlkbahar döneminde hava sıcaklığının uygun ve yağışların sürekli devam etmesi nedeniyle Kayısı bahçelerinde çil hastalığını oluşturma riskini yükseltirken, çiftçilerden çil ilacını mutlaka tekrarlamaları istendi.  ***  Battalgazi ilçesinde bulunan Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileri, Türkiye'de de şuana kadar 44 vatandaşın hayatına mal olan korona virüsü salgınına karşı farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı. Öğrencilerin evlerinde çektiği görüntüler de ‘Evde kal Türkiye' sloganı eşliğinde bu süreçte zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması isteniliyor.   ***

59259

  OKULLAR 30 NİSAN'A KADAR UZATILDI 

Bilim kurulu kararına göre okullar 30 Nisan arihine kadar ertelendi. Yani bu tarihe kadar okullar açılmayacak, tatil durumu devam edecek. Bu tarihe kadar eğitimler MEB'in hazırladığı uzaktan eğitim sistemi ile EBA TV'ler aracılığı ile devam edecektir.

OTOMOBİL TAKLA ATTI 

Edinilen bilgilere göre, Y.Ö. idaresindeki 70 ET 479 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldan çıkarak ters döndü. Kazada otomobil sürücü ile birlikte araçta yolcu olarak bulunan B.Ö. ile R.Ö. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili olarak inceleme başlatıldı.

 

 

EMNİYET SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, TCK'nın 188/3 - 188/6 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) ve TCK'nın 191. maddesinden (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçlarından 18-24 Mart tarihleri arasındaki çalışmalar kamuoyu ile paylaşıldı. 

KORONA ÖNLEMLERİ BU MASADA 

Son dönemlerde dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle, Malatya'nın Yazıhan ilçesinde toplantı düzenlendi.

YASAĞI ÇİĞNEYENLERE CEZA

Emniyet ekipleri, Doğanşehir merkezde ikamet eden yaşlı insanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Üç gündür başlanan yaşlıların evlerine ihtiyaç malzemelerini götürme devam ediyor. Üç günde 40 ailenin ihtiyaçları emniyet ekiplerince karşılandı.

BÖLGEDE DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

 Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 2 ay geçerken, binlerce evin hasar gördüğü Malatya'da kurulan konteynerlere yerleştirilen depremzedeler, tüm ihtiyaçlarının giderildiğini söyleyerek biran önce kalıcı konutların yapılıp kendilerine teslim edileceği günü bekliyor. 

TARAFTARLARDAN MESAJ VAR 

Dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Coronavirüs ile ilgili tedbirler her geçen gün artarken, Malatyaspor'un taraftar grubu Derebeyleri, çektikleri videoyla evde kal mesajı verdi. 

BIÇAKLI KAVGADA KAN AKTI 

Olay, dün akşam İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Volkan M. ile S.D. arasında iddiaya göre küfürleşme sonrası kavga çıktı. 

PES! YÜZDE 100 ZAM

Korona virüsün Türkiye'de görülmesi ile en çok sattıkları ürünün Sarımsak olduğuna dikkat çeken Malatya Meyve ve Sebze pazarındaki esnaf Eyüp Karadağ, “Sarımsak'ın kilosu 60 TL oldu. Virüs nedeniyle fırsatçılar yüzde 100'e yakın zam yaptı. Vatandaşın alım gücü azaldı. Dolayısıyla vatandaşlar mağdur oldu” dedi.

KAYISILAR RİSK ALTINDA 

İlkbahar döneminde hava sıcaklığının uygun ve yağışların sürekli devam etmesi nedeniyle Kayısı bahçelerinde çil hastalığını oluşturma riskini yükseltirken, çiftçilerden çil ilacını mutlaka tekrarlamaları istendi. 

MAAŞLARINI ZAMLI ALACAKLAR 

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi, bünyesinde çalışan temizlik işleri personellerinin maaşlarına ‘250' TL zam yapacağını duyurdu. 

ÖĞRENCİLERİN EVDE KAL MESAJI 

Battalgazi ilçesinde bulunan Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileri, Türkiye'de de şuana kadar 44 vatandaşın hayatına mal olan korona virüsü salgınına karşı farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı. Öğrencilerin evlerinde çektiği görüntüler de ‘Evde kal Türkiye' sloganı eşliğinde bu süreçte zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması isteniliyor.

SU KUYUSU YAŞLI ADAMIN MEZARI OLDU 

79 yaşındaki Hasan Yıldız, henüz bilenmeyen bir nedenle evlerinin bahçesinde bulunan üstü açık su kuyusuna düştü. 

BENTLİ:14 KURALINA MUTLAKA UYUN 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Korona virüs (Covid -19) salgına karşı alınacak tedbirlerin önemine değindi. Yurt dışından gelen vatandaşların14 gün kuralına uymaları gerektiğini belirten Bentli, "Numune sonucu pozitif olan vatandaşlarımızla temas eden kişiler için, Bilim Kurulu tarafından belirlenen temaslı takibi hakkındaki kararlar doğrultusunda ilimizde yürütülen çalışmalar bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇINAR: TÜKETTİĞİMİZ ÜRÜNLERE DİKKAT EDELİM

Başkan Çınar, Cumhuriyet Örnekköy mahallesinde farklı bakliyat ürünlerinin fidelerinin dikildiği 200 dönümlük alanda incelemelerde bulundu.
Vatandaşlara sağlıklı, doğal ve hijyenik ürünlerin ulaşmasını sağlayan ‘Yeşil Gıda Seracılık' projesi kapsamında hizmete giren sera alanında incelemelerde bulunup, ekilen ve hasadı yapılan ürünler hakkında Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sağlıklı ve güçlü bir bünye için herkesin doğal ürünler tüketmesini istedi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 25 Mart günü 14 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!