dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2428.2
  • BIST
    9708.49
  • BTC
    63088$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağını, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) da 25-26 Temmuz'da yapılacağını açıkladı. YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararları açıklayan Saraç, “Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürmeye karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır” ifadelerini kullandı.   ***  Malatya'da iki kardeş, 200 metre uzaklıktaki evde ikamet eden dede ve nineleri ile görüntülü telefonla görüşerek hasret gideriyor. Dedesi ve ninesinin hayatını riske atmak istemediğini söyleyen kardeşler, telefonda "Evde kalın” mesajı verdi.   ***  Battalgazi Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu ekiplerle ilçedeki dezenfekte çalışmalarını devam ettiriyor. Haftanın her günü ilçenin belirli bölgelerinde kurulan pazar yerlerini günlük olarak dezenfekte eden ekipler, vatandaşların daha temiz bir ortamda alışveriş yapmasını sağlıyor.  ***  Malatya'da merdiven altında üretilen 2 ton 600 litre sahte dezenfektan ele geçirildi.   ***  Evlerinde Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın hazırladığı özel program doğrultusunda çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı futbolcular bu anlarını video yoluyla kulübe gönderiyor.  ***

59259

 SARAÇ: YKS 25-26 TEMMUZ'DA YAPILACAK 

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağını, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) da 25-26 Temmuz'da yapılacağını açıkladı. YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararları açıklayan Saraç, “Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürmeye karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

BÖYLE HASRET GİDERDİLER

Malatya'da iki kardeş, 200 metre uzaklıktaki evde ikamet eden dede ve nineleri ile görüntülü telefonla görüşerek hasret gideriyor. Dedesi ve ninesinin hayatını riske atmak istemediğini söyleyen kardeşler, telefonda "Evde kalın” mesajı verdi.

PAZARDA KORONA MÜCADELESİ 

Battalgazi Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu ekiplerle ilçedeki dezenfekte çalışmalarını devam ettiriyor. Haftanın her günü ilçenin belirli bölgelerinde kurulan pazar yerlerini günlük olarak dezenfekte eden ekipler, vatandaşların daha temiz bir ortamda alışveriş yapmasını sağlıyor.

YENİ TÜREDİLER! BU YOLUN SAHTEKARI YOKTU 

Malatya'da merdiven altında üretilen 2 ton 600 litre sahte dezenfektan ele geçirildi. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde Vergi Dairesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi personelleri tarafından halk sağlığı açısından tehlike arz eden tıbbi malzeme üreten ve satışı yapılan yerlerin denetimi yapıldı. Denetim esnasında Özsan Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir iş yerinin faaliyet izni olmadığı tespit edildi.

ANTRENMAN DEVAM EDİYOR 

Evlerinde Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın hazırladığı özel program doğrultusunda çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı futbolcular bu anlarını video yoluyla kulübe gönderiyor.

2020, ANNE YILI OLARAK PROJELENDİRİLDİ 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, geçen yıl toplam 45 faaliyet yapılarak, 11 bin 177 kişiye bu yıl ise 4 bin kişiye Narko-Rehber Eğitimi verildi. 

KAYISI ÇİÇEKLERİ GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNUYOR 

Dünyada en fazla Türkiye'de, Türkiye'de ise en fazla Malatya'da üretilen kayısı ağacı bugünlerde bem beyaz. İlkbahar ile birlikte çiçekleri açan kayısı çiçeğinin bir bölümü üzerine geçtiğimiz günlerde kar yağıp iki beyaz birleşse de, kayısı tomurcuklarına ne kadar zarar verdiği önümüzdeki günlerde meyve döneminde ortaya çıkacak. 

GÜRKAN: O PARK YENİLENİYOR 

Büyükşehir Belediyesi şirketleri ve personeli tarafından yeniden düzenleme çalışmaları yapılan Sümer Park, engelliler için de düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da yenileme çalışmalarını sık sık yerinde inceliyor. 

ZEYTİN DALI İDİ HAYALET ÇARŞI OLDU 

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan, sosyal hayatın kısıtlanması kararlarının ardından, Akçadağ'da sokaklar boş kaldı.

O İLÇEDE HASARLI EVLER YIKILIYOR 

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde depremden hasar gören ve acil yıkılacak raporu verilen evler yıkılmaya başlandı. Elazığ'ın Sivrice ilçe merkezli 24 Ocak 2020'de 6.8 büyüklüğündeki depremden büyük oranda etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesi İshak Mahallesi'ndeki ağır hasarlı evler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde yıkılıyor. Malatya'nın Doğanyol ilçesinde, acil yıkılacak 133 bina ve 233 ev bulunuyor.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 26 Mart günü 13 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!