dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2324.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70827.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Çin'de ortaya çıktıktan sonra kısa sürede pandemi salgına dönüşen korona virüsü yayılmasını engellemek için hijyen çalışmaları da aralıksız sürüyor. Korona virüs ile mücadele kapsamında yürütülen dezenfekte çalışmaları ise zaman zaman şaşırtan görüntülere neden oluyor. Malatya'da da özel bir temizlik firması tarafından kentte bir çok iş yeri ve evde ücretsiz olarak virüse karşı dezenfekte ediliyor. Çalışma yapan görevlilerin, sokakta yürüyen bazı vatandaşları da dezenfekte etmesi cep telefonu ile görüntülendi. Aynı ekiplerin bazı evleri içerisindeki insanlarla birlikte dezenfekte etmesi de cep telefonu ile kaydedilerek, sosyal medya paylaşıldı. Sosyal medyada yoğun ilgi gören görüntüler izleyenleri de şaşırttı.  ***   İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine korona virüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelgede il, ilçe ve beldelerdeki mahalle semt pazar yerlerinde uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.   ***  Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın yer yer etkili olması bekleniyor. Bölgemizde beklenen yağışların sağanak yağmur şeklinde ve yer yer etkili olması tahmin edilmektedir. Zaman zaman kuvvetli olacak yağışlarla yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimler de meydana gelebileceğinden su baskınları ve taşkınlara karşı bölgedeki vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.   ***   Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesi Karadere mevkisinde Ali K. idaresindeki plakası öğrenilemeyen traktör sürücüsü aşırı yağmur yağışı sonrasında kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi.   ***  İstanbul Milletvekilimiz, Değerli hemşehrimiz Sayın Serap Yahşi Yaşar'ın, babası vefat etmiştir. Merhum Mustafa Yahşi'nin cenazesi bugün 27.03.2020 tarihinde defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.   ***  Turgut Özal Mahallesindeki Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşısı-Doğal Ürünler Pazarının arka kısmında açılan Cuma pazarını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre ve Mahalle Muhtarı Cebrail Yılmaz ile birlikte pazarcı esnafına hijyenik maske ve eldiven dağıtımı yaptı.   ***

59259

 

 

BİR ANLIK DİKKATSİZLİK VE SONUÇ 

Kaza, Hanımınçiftliği Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücüleri öğrenilemeyen 34 HZ 3129 ile 44 KF 386 plakalı otomobiller kafa kafaya çarpıştı.Kazada araçta yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı.Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

DALGAYA KARŞI SET ÇEKMEK İÇİN BUNU YAPIN 

MTSO Başkanı Sadıkoğlu, korona virüs salgını sonrasında ekonomide yaşanan sıkıntının giderilmesi için açıklanan ekonomik paketi değerlendirdi. Sadıkoğlu, "Odamıza kayıtlı 8 bin 250 üyemizi korona virüs kapsamında açıklanan finansman destek paketlerinden maksimum düzeyde yararlanmaya çağırıyorum. İş dünyasının nakit akışının devamını sağlamamız, oluşabilecek dalgaya karşı set çekmek için önemli” ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞLAR DA DEZENFEKTE EDİLDİ 

Çin'de ortaya çıktıktan sonra kısa sürede pandemi salgına dönüşen korona virüsü yayılmasını engellemek için hijyen çalışmaları da aralıksız sürüyor. Korona virüs ile mücadele kapsamında yürütülen dezenfekte çalışmaları ise zaman zaman şaşırtan görüntülere neden oluyor. Malatya'da da özel bir temizlik firması tarafından kentte bir çok iş yeri ve evde ücretsiz olarak virüse karşı dezenfekte ediliyor. Çalışma yapan görevlilerin, sokakta yürüyen bazı vatandaşları da dezenfekte etmesi cep telefonu ile görüntülendi. Aynı ekiplerin bazı evleri içerisindeki insanlarla birlikte dezenfekte etmesi de cep telefonu ile kaydedilerek, sosyal medya paylaşıldı. Sosyal medyada yoğun ilgi gören görüntüler izleyenleri de şaşırttı.

BİTKİSEL KALKAN!

Türkiye'de her geçen gün vak'a sayısının arttığı korona virüsten korunmak için kişisel hijyene dikkat eden vatandaşlar, bir yandan da bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye çalışıyor. Malatya' da bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışan vatandaşlar, aktarlarda satılan bitkisel ürünlere ilgi göstermeye başladı. Özellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal, karanfil, tarçın, kekik, lavanta ve çay ağacı gibi türlü bitkisel ürünlere ilgi gösteren vatandaşlar sayesinde aktarlarda satışlar arttı. 

RUHSAT YOKSA SATIŞ DA YOK

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde, Vergi Dairesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Battalgazi Belediye personelleri ile birlikte, halk sağlığı açısından tehlike oluşturan ve haksız fiyat artışı ile ilgili tıbbi malzeme üreten ve satışı yapılan yerlerin denetimi yapıldı.

SEMT PAZARLARINA YENİ DÜZENLEME

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine korona virüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelgede il, ilçe ve beldelerdeki mahalle semt pazar yerlerinde uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

METEOROLOJİ UYARDI 

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın yer yer etkili olması bekleniyor. Bölgemizde beklenen yağışların sağanak yağmur şeklinde ve yer yer etkili olması tahmin edilmektedir. Zaman zaman kuvvetli olacak yağışlarla yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimler de meydana gelebileceğinden su baskınları ve taşkınlara karşı bölgedeki vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

TRAKTÖR ŞARAMPOLE DEVRİLDİ 

Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesi Karadere mevkisinde Ali K. idaresindeki plakası öğrenilemeyen traktör sürücüsü aşırı yağmur yağışı sonrasında kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

YILDIRIM: TEKRAR BAŞLANIRSA NASIL OLACAK ŞUAN MUAMMA

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Murat Yıldırım, bu süreci hep birlikte atlatacaklarına inandığını belirtti. Hayatta hiç bir şeyin önceden tahmin edilemeyeceğini belirten Murat, "Daha bir kaç gün öncesine kadar ne planlarımız, ne fikirlerimiz, ne beklentilerimiz vardı hayata dair. Fakat şimdi dünya olarak bir acil durumla karşı karşıyayız. Elbette ki kaybı ancak Allah bilir. Nereden bilebilirsin ki böyle bir şey yaşanacağını. Tabi bizim işimiz futbol, ancak şimdi futbol konuşacak bir süreç değil. Lig oynanır mı, ertelenir mi açıkçası kimsenin umurunda olduğunu sanmıyorum. Umurunda olanları da anlamakta zorlanıyorum. Herkesin aklında sağlığı, ailesi ve ülkesi olmalı diye düşünüyorum. Öncelikle şu süreci bir atlatalım gerisi kolay. Elbette ki biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakalım zaman neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz" dedi.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR'IN ACI GÜNÜ

İstanbul Milletvekilimiz, Değerli hemşehrimiz Sayın Serap Yahşi Yaşar'ın, babası vefat etmiştir. Merhum Mustafa Yahşi'nin cenazesi bugün 27.03.2020 tarihinde defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

MASKE SATIŞLARI BAŞLADI 

Ar-Ge faaliyetleri sonucunda geliştirilen bitkisel koruyucu katmanı ile maske eczacılık fakültesi tarafından 24 saat aralıksız test edildi ve anti bakteriyel özelliği belgelendi. Satışların stoklar ile sınırlı olduğu bildirildi. Satışlar kredi kartı ile teknokent yönetici şirket tarafından idari katta yapılacaktır. Nakit ücret tahsili yapılmayacaktır. Adet satış fiyatı 20 TL'dir. 

GÜDER: HEPSİNE HELAL OLSUN 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in yaptığı bu jest için teşekkürlerini ileten Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “ Battalgazi Belediyemizin ilçede yaşayan tüm halkımızın bu son günlerde yaşanan sıkıntılarda her daim yanlarında olduklarını görüyoruz. Battalgazi Belediyesi, çok iyi bir temizlik ekibine sahip. Korona virüse karşı gece gündüz demeden 24 saat şehrin sokaklarını dezenfekte ederek, özel ilaçlamalarla çok ciddi bir çalışma ortaya koyuyorlar. Osman başkanımızın da temizlik işleri personellerinin bu çalışmalarını mükafatsız bırakmadığını duyduk. Gece gerçekleşen dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Güder'in, temizlikçi arkadaşlarımıza orada bir müjde vermiş. Bu arkadaşlarımıza 250 TL ikramiye vereceğini söyledi. Başkanımızın bu jesti hem işçi arkadaşlarımızı hem de Sendika Başkanı olarak bizleri çok sevindirdi” dedi. 

BAŞKAN ÇINAR PAZARCILARI TEK TEK UYARDI 

Turgut Özal Mahallesindeki Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşısı-Doğal Ürünler Pazarının arka kısmında açılan Cuma pazarını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre ve Mahalle Muhtarı Cebrail Yılmaz ile birlikte pazarcı esnafına hijyenik maske ve eldiven dağıtımı yaptı.

KARIŞ KARIŞ DENETLEDİLER

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 81 il Valiliklerine gönderdiği gıda satışlarına yönelik uyulması gereken tedbirler ile ilgili ortak çalışma başlatarak, Malatya Emniyeti ve Battalgazi Zabıta ekipleri ile birlikte denetimler gerçekleştiriyor. Ticaret Bakanlığının almış olduğu tedbirler kapsamında market, manav, pazar yerleri ile diğer gıda satışı yapan işyerlerinin ambalajsız satış yapmamaları ile ilgili olarak ekipler gerekli uyarılarda bulunarak esnafların bu kurallara titizlikle uymaları istendi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 27 Mart günü 4 kişi Hakk'ın rahmetine kavuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!