dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Çin'de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü, kontrol edilememiş ve kısa sürede hem Çin'e hem de çevre ülkelere yayılmıştı. Türkiye'de de korona virüsün görüldüğü ilk günden beri çeşitli tedbirler ve uygulamalar devreye girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk günden beri vatandaşları evlerinde kalmaları için uyararak tedbirlerini almalarını istedi. Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık bu çağrının ne kadar önemli olduğunu belirterek, sosyal  medyada yaptığı paylaşımı ile tüm Türkiye'ye örnek oldu. Çalık paylaşımında; "Bakanımız Fahrettin Koca'nın evde kal çağrısına uydum. Söz dinledim. Bende ...(Meclis hariç) Evim de kaldım:)) Oğluma yıllar sonra .. 2 düz 2 tersle başlayıp güzel bir kazak-hırka ördüm:)) Oğlum daha görmedi. Umarım beğenir. Sizde örebilirsiniz" ifadelerine yer vererek  hemşehrilerine çok önemli olan bu mesajı iletti.    ***  Korona virüs tedbirleri kapsamında Türk Hava Yolları (THY), sadece İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Konya, Adana, Antalya ve İzmir'i kapsayan 14 noktaya sefer düzenleyecek.  ***    Şehirlerarası otobüs seferleri izninin valilik oluruyla sağlanması kararının ardından Malatya'dan başka ile birçok şehirler arası otobüs seferi iptal edildi.  ***  Malatya'da ev ve iş yerlerini dezenfekte eden ekiplerin sokaktaki vatandaşları dezenfekte görüntülerini sosyal medyadan izleyen 35 yaşındaki Yasemin Yağcı, görüntülerdeki yer alan temizlik şirketini bularak, ofisine gitti. Kıyafetleri ile birlikte dezenfekte olan kadın, talebi üzerine özel kıyafetleri ve cihazları donanan ekipler tarafından dezenfekte edildi.   ***  Malatya'da kent merkezinde sağanak yağış olarak başlayan yağış yerini kısa süre sonra dolu yağışına bıraktı. Yaklaşık 10 dakika yağan dolu yağışı ile birlikte her yer beyaza bürünürken, yollarda sular ile kaplandı.  ***

59259

KURUL TOPLANDI! MASKELER İHMAL EDİLMEDİ 

Malatya'da İl Pandemi Kurulu toplanarak, korona virüs için sosyal izolasyon ile sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak tedbirlerin uygulanması noktasında aksaklığa meydan verilmemesi istendi. 

KAYAR, TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bülent Kayar, trafik kazasında hayatını kaybetti.

ÇALIK, KADINLARA ÇAĞRIDA BULUNDU 

Çin'de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü, kontrol edilememiş ve kısa sürede hem Çin'e hem de çevre ülkelere yayılmıştı. Türkiye'de de korona virüsün görüldüğü ilk günden beri çeşitli tedbirler ve uygulamalar devreye girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk günden beri vatandaşları evlerinde kalmaları için uyararak tedbirlerini almalarını istedi. Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık bu çağrının ne kadar önemli olduğunu belirterek, sosyal  medyada yaptığı paylaşımı ile tüm Türkiye'ye örnek oldu. Çalık paylaşımında; "Bakanımız Fahrettin Koca'nın evde kal çağrısına uydum. Söz dinledim. Bende ...(Meclis hariç) Evim de kaldım:)) Oğluma yıllar sonra .. 2 düz 2 tersle başlayıp güzel bir kazak-hırka ördüm:)) Oğlum daha görmedi. Umarım beğenir. Sizde örebilirsiniz" ifadelerine yer vererek  hemşehrilerine çok önemli olan bu mesajı iletti.  

THY, YURT İÇİNDE SADECE 14 NOKTAYA UÇACAK 

Korona virüs tedbirleri kapsamında Türk Hava Yolları (THY), sadece İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Konya, Adana, Antalya ve İzmir'i kapsayan 14 noktaya sefer düzenleyecek.

GENELGE SONRASI TERMİNAL BOŞ KALDI 

 Şehirlerarası otobüs seferleri izninin valilik oluruyla sağlanması kararının ardından Malatya'dan başka ile birçok şehirler arası otobüs seferi iptal edildi.

PANİK YOK! TEDBİR VAR 

Malatya'da ev ve iş yerlerini dezenfekte eden ekiplerin sokaktaki vatandaşları dezenfekte görüntülerini sosyal medyadan izleyen 35 yaşındaki Yasemin Yağcı, görüntülerdeki yer alan temizlik şirketini bularak, ofisine gitti. Kıyafetleri ile birlikte dezenfekte olan kadın, talebi üzerine özel kıyafetleri ve cihazları donanan ekipler tarafından dezenfekte edildi.

FIRSATÇILARA İZİN YOK 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde kentte medikal ürün satan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi. 

SEL YIKTI GEÇTİ 

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Malatya Karayolu üzerinde yağan sağanak yağmur sonrası karayolu ulaşıma kapandı. Gece birkaç saat kapalı olan karayoluna sel sularıyla gelen taş ve topraklar ekipler tarafından iş makineleriyle temizledi. Kazaya neden olmaması için su birikintilerini iş makineleriyle yol kenarına tahliye etti.Bir süre tek şeritten ulaşımın sağlandığı karayolu ekiplerin çalışması sonrasında tamamen açıldı.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI 

Malatya'da kent merkezinde sağanak yağış olarak başlayan yağış yerini kısa süre sonra dolu yağışına bıraktı. Yaklaşık 10 dakika yağan dolu yağışı ile birlikte her yer beyaza bürünürken, yollarda sular ile kaplandı.

REKTÖR KIZILAY ALINAN KARARLARI AÇIKLADI 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yaptığı açıklamada, korona virüsün yaygınlaşmasını önlemek amacıyla üniversite tarafından eğitimle ilgili bir takım düzenlemeler yapıldığını belirtti. 

SOSYAL MESAFE...

Malatya'da korona virüs (kovid-19) salgınına karşı İçişleri Bakanlığı tarafından toplu taşıma araçlarına yönelik yayınlanan genelge sonrası yolcu otobüslerinin içi sosyal mesafe kapsamında düzenlendi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 28 Mart günü 14 kişi Hakk'ın rahmetine kavuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!