dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2430.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66596.92$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Valiliği, Darende ve Arapgir ilçelerinde 2 mahallenin korona virüs nedeniyle karantina altına alındığını bildirdi.Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Ilıca Mahallesi ve Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da Eğnir Mahallesinde korona virüs salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı altına alındığı belirtildi.Açıklamada, kontrol altına alınan mahallelerde kaç pozitif vakanın çıktığı belirtilmezken, jandarma ekipleri tarafından yerleşim alanlarının giriş ve çıkışlarının kapatıldığı öğrenildi.   ***   AFAD deprem raporuna göre, Doğu Anadolu fay hattının geçtiği Malatya ile Elazığ'da Cumartesi ve Pazar günü saat 09.00'a kadar son 24 saatte 23 sarsıntı 1.1 ile 3.8 şiddeti arası meydana geldi.  ***  Takımdaki son durum ve futbola verilen korona virüs arasıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Karaman, bireysel antrenmanlarının sürdüğünü söyledi.   ***  Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen projeli çalışma kapsamında, silah ticareti yaptığı ve sınır illerinden Malatya'ya tabanca getirileceği ile ilgili istihbarat üzerine yapılan çalışmada, bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 5 adet Sıg Sauer ibareli el yapımı ruhsatsız tabanca ile 1 adet Star Marka ruhsatsız tabanca ve 11 adet şarjör ele geçirildi. Olayla ilgili bir zanlının yakalanıp gözaltına alındığı ve tahkikatın sürdürüldüğü öğrenildi.   ***  Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan'da sona erecek.Tebliğe göre, Türkiye'de ticari araçlar, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluğu uygulanıyor.   ***  Battalgazi Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı başlattığı dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  ***   Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hasan Varol Mahallesi, Oruç Sokak'ta bulunan 2 katlı bir ev henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Mahallelinin boş dediği metruk eve bazı kişilerin zaman zaman girdiği bilgisi üzerine AFAD ile Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.  ***

59259

  

YAŞLI ADAM EKİPLERİ ALARMA GEÇİRDİ

Malatya'da fenalaşarak yere yığılan yaşlı adam polis ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Olay, kenttin en işlek notlarından biri olan Akpınar Meydanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yasaklara ve ikazlara uymayarak sokağa çıkan yaşlı bir adam fenalaşarak yere yığılınca çevredeki vatandaşlar hemen sağlık ekiplerine durumu bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen 112 Sağlık ekipleri önlem alarak yaşlı şahsa müdahalede bulundu.

2 MAHALLE KARANTİNA ALTINDA

Malatya Valiliği, Darende ve Arapgir ilçelerinde 2 mahallenin korona virüs nedeniyle karantina altına alındığını bildirdi.Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Ilıca Mahallesi ve Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da Eğnir Mahallesinde korona virüs salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı altına alındığı belirtildi. Açıklamada, kontrol altına alınan mahallelerde kaç pozitif vakanın çıktığı belirtilmezken, jandarma ekipleri tarafından yerleşim alanlarının giriş ve çıkışlarının kapatıldığı öğrenildi.

ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞEN ÇOBAN ÖLDÜ 

İlçeye bağlı Nurkuyusu Mahallesi'nde yaşanan olayda, 36 yaşındaki Muhammed Bulut tarlada koyunlarını otlattığı esnada sağanak yağış başlayınca eve dönmek için yola çıktı. Bu sırada yıldırımın düşmesi sonucu Muhammed Bulut olay yerinde hayatını kaybederken 15 koyunu da telef oldu. Olay sırasında Bulut'un 6 yaşındaki oğlunun ileride olması nedeniyle olaydan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

SALLANIYORUZ!

AFAD deprem raporuna göre, Doğu Anadolu fay hattının geçtiği Malatya ile Elazığ'da Cumartesi ve Pazar günü saat 09.00'a kadar son 24 saatte 23 sarsıntı 1.1 ile 3.8 şiddeti arası meydana geldi. 

KARAMAN: ÖNCE SAĞLIK

Takımdaki son durum ve futbola verilen korona virüs arasıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Karaman, bireysel antrenmanlarının sürdüğünü söyledi.

SİLAH KAÇAKÇILARINA OPERASYON

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen projeli çalışma kapsamında, silah ticareti yaptığı ve sınır illerinden Malatya'ya tabanca getirileceği ile ilgili istihbarat üzerine yapılan çalışmada, bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 5 adet Sıg Sauer ibareli el yapımı ruhsatsız tabanca ile 1 adet Star Marka ruhsatsız tabanca ve 11 adet şarjör ele geçirildi. Olayla ilgili bir zanlının yakalanıp gözaltına alındığı ve tahkikatın sürdürüldüğü öğrenildi.

1 NİSAN'DA SON!

Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan'da sona erecek.Tebliğe göre, Türkiye'de ticari araçlar, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluğu uygulanıyor.

BOŞALTIN KENTİ TEMİZLİK VAR 

Battalgazi Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı başlattığı dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİZ ÇOOOK ÖZLEDİK YA SİZ?

Aralık ayında Çin'de ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgına dönüşen korona virüs (Kovit-19) can almaya devam ederken, Türkiye'de de halkın mecbur olmadıkça sokağa çıkmaması isteniyor. Bu süreçte birçok belediye hazırladıkları projeler ile halkın evde kalması için çaba harcıyor. 

384 YAŞLIYA YARDIM EDİLDİ 

Darende Kaymakamı Malik Çalışır, korona virüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara hizmet verilmesi için kurulan vefa sosyal destek grubu çalışmaları hakkında bilgi verip, “22 Mart 2020 itibariyle Darende vefa sosyal gurubumuz faaliyetlerine başlamıştır. Bu süreç içerisinde geçen altı günlük zamanda bugüne kadar 384 vatandaşımızla irtibat kurduk. Bu vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçları giderilmiştir. Bir kısmının da maaş ödemeleri kendi kapılarında gerçekleştirildi. Oluşturduğumuz vefa destek gurubumuz canla başla vatandaşlarımızı yalnız bırakmama adına sorumlu olacak şekilde yürütüyorlar” ifadelerini kullandı. 

METRUK EV ANİDEN ÇÖKTÜ

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hasan Varol Mahallesi, Oruç Sokak'ta bulunan 2 katlı bir ev henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Mahallelinin boş dediği metruk eve bazı kişilerin zaman zaman girdiği bilgisi üzerine AFAD ile Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.

MALATYA, HAYALET KENTE DÖNDÜ

Korona virüs (Covid-19) kapsamında ülke genelinde her gün önlemler arttırılırken, Malatya'da da vatandaşlar zorunlu olmadıkları takdirde sokağa çıkmıyor. Kentin en işlek caddelerinde zorunlu haller dışında dışarıda olan bazı vatandaşların haricinde neredeyse kimse bulunmuyor. Bugünün Pazar günü olması nedeniyle de kent merkezindeki çoğu işyeri açılmazken, vatandaşlar evlerine kapanarak, yetkililerin uyarılara uyuyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!