dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.64
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2495.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63685.04$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kozdere Mahallesi karantina altına alındı.   ***   Malatya'da babasıyla tartışan bir kişi oturdukları evi ateşe verdi. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, psikolojik sorunları bulunduğu iddia edilen G.A. henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı babasıyla tartıştı. Tartışmanın ardından eline aldığı bıçakla babasını tehdit ederek evden gitmesini isteyen şahıs daha sonra oturdukları evin perdelerini ateşe vererek evden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.   ***  Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararla şehirlerarası uçuşlara kısıtlama getirilmiş ve yolcuların valilik izniyle seyahat edeceği açıklanmıştı. Bu kapsamda Türk Hava Yolları da 14 büyükşehre sefer düzenleme kararı almıştı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul'dan karşılıklı olarak Adana, İzmir, Kayseri, Erzurum, Gaziantep, Konya, Malatya, Samsun, Antalya, Diyarbakır, Ankara, Trabzon ve Van seferlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.  ***  Futbola verilen koronavirüs arasında Yeni Malatyaspor'lu futbolcuların bir kısmı evlerinde ve bir kısmı ise kulüp tesislerinde bireysel antrenmanlarını sürdürüyor.   ***  Malatya'da özel bir hastanede İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzmanı Doktor Nurettin İnanç, koronavirüs konusunda vatandaşları uyarıp, “Hızla tüm dünyaya yayılan ve maalesef ülkemizde de can kayıplarına neden olan korona virüs salgını ile ilgili tüm hastalarımızı ve halkımızı son derece bilinçli ve duyarlı davranmaya davet ediyorum. Sağlık otoritelerinin ve yöneticilerin uyarılarına, kısıtlamalarına harfiyen uymaları gerektiğini belirtmek isterim. 14 kurala uyulması noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum. Maalesef çok ciddi ve ölümcül bir tehditle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.   ***   Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölge müdürlüğüne bağlı illerde, geçtiğimiz Şubat ayındaki trafiğe kayıtlı araç sayısı açıklandı.   ***  Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, oda binasında yaptığı açıklamada, önce depremde, sonra ise korona virüs nedeniyle esnafların mağdur olduklarını dile getirerek, “Biz kalıcı sürdürebilir ekonomik tedbirler istiyoruz. Borç borçlanarak ödenmez. Elazığ ve Malatya zaten deprem mağdurudur. Deprem yaraları sarılmadan korona virüsü çıktı. Esnaf olarak depremde önce yaralandık şimdi öldük. Ama bir derdiniz var mı diye arayan soran tek bürokrat yok. Tek vekil yok. Bu esnafın halini sormayanlar şunu bilmelerini isterim ki, bu günler geçecek. Esnaf da elinden tutmayanları unutmayacak, hep hatırlayacak” dedi.   ***  Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde, Vergi Dairesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye personelleri, tıbbi malzeme üreten ve satışı yapılan iş yerlerini denetledi.   ***   

59259

O MAHALLE DE KARANTİNAYA ALINDI 

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kozdere Mahallesi karantina altına alındı. Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Hekimhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Hekimhan ilçesi Kozdere Mahallesi'nde korona virüs salgını nedeniyle 30 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır” denildi.  

BABASI İLE TARTIŞAN ŞAHIS EVİ YAKTI 

Malatya'da babasıyla tartışan bir kişi oturdukları evi ateşe verdi. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, psikolojik sorunları bulunduğu iddia edilen G.A. henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı babasıyla tartıştı. Tartışmanın ardından eline aldığı bıçakla babasını tehdit ederek evden gitmesini isteyen şahıs daha sonra oturdukları evin perdelerini ateşe vererek evden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

THY'NİN BÜTÜN UÇUŞLARI BELLİ OLDU 

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararla şehirlerarası uçuşlara kısıtlama getirilmiş ve yolcuların valilik izniyle seyahat edeceği açıklanmıştı. Bu kapsamda Türk Hava Yolları da 14 büyükşehre sefer düzenleme kararı almıştı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul'dan karşılıklı olarak Adana, İzmir, Kayseri, Erzurum, Gaziantep, Konya, Malatya, Samsun, Antalya, Diyarbakır, Ankara, Trabzon ve Van seferlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

ANTRENMANLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Futbola verilen koronavirüs arasında Yeni Malatyaspor'lu futbolcuların bir kısmı evlerinde ve bir kısmı ise kulüp tesislerinde bireysel antrenmanlarını sürdürüyor.

DOKTOR İNANÇ: 14 KURALA UYUN 

Malatya'da özel bir hastanede İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzmanı Doktor Nurettin İnanç, koronavirüs konusunda vatandaşları uyarıp, “Hızla tüm dünyaya yayılan ve maalesef ülkemizde de can kayıplarına neden olan korona virüs salgını ile ilgili tüm hastalarımızı ve halkımızı son derece bilinçli ve duyarlı davranmaya davet ediyorum. Sağlık otoritelerinin ve yöneticilerin uyarılarına, kısıtlamalarına harfiyen uymaları gerektiğini belirtmek isterim. 14 kurala uyulması noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum. Maalesef çok ciddi ve ölümcül bir tehditle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

YASAK!

Korona virüs salgını kapsamında Malatya'nın Darende ilçesinde bir mahallede başlatılan karantina uygulaması ile vatandaşların sağlık durumları kontrol altında tutuluyor. 

BÖLGEDE EN FAZLA MALATYA'DA 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölge müdürlüğüne bağlı illerde, geçtiğimiz Şubat ayındaki trafiğe kayıtlı araç sayısı açıklandı.

İLAVE TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI 

Malatya İl Pandemi Kurulu toplanarak, korona virüs konusunda alınacak ilave tedbirleri görüştü. 

İNCE: MİNİBÜSÜ SİZE VERELİM SİZ KAZANIN

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, oda binasında yaptığı açıklamada, önce depremde, sonra ise korona virüs nedeniyle esnafların mağdur olduklarını dile getirerek, “Biz kalıcı sürdürebilir ekonomik tedbirler istiyoruz. Borç borçlanarak ödenmez. Elazığ ve Malatya zaten deprem mağdurudur. Deprem yaraları sarılmadan korona virüsü çıktı. Esnaf olarak depremde önce yaralandık şimdi öldük. Ama bir derdiniz var mı diye arayan soran tek bürokrat yok. Tek vekil yok. Bu esnafın halini sormayanlar şunu bilmelerini isterim ki, bu günler geçecek. Esnaf da elinden tutmayanları unutmayacak, hep hatırlayacak” dedi.

SAHADAKİ GAZETECİLER UNUTULMADI 

Büyükşehir Belediyesinde basın mensuplarına korana virüs den korunmak için kıyafet, maske, eldiven ve kolonyalı mendil verildi. Basın mensupları virüse karşı önlem almalar konusunda uyarıldı. 

GÜRKAN: YAKINDA HİZMETE AÇILACAK 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 25 metrelik imar yolunda incelemelerde bulundu. 

SANATSAL KURSLAR DA İNTERNET ÜZERİNDEN...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezlerinde düzenlenen sanatsal kurslar ile üniversite hazırlık kursu eğitimleri internet ortamına taşınıyor. Kurs eğitmenlerinin anlatımıyla hazırlanan videolar, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABEM) ile Sanat Merkezi (MABESEM) Youtube kanallarında paylaşılıyor.

SON DURUM: VEFAT EDENLERİN SAYISI 168 OLDU 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü ile ilgili son rakamları paylaştı. Koca, Türkiye'deki toplam vaka sayısının 10 bin 827'e, toplam vefat sayısının da 168'e yükseldiğini açıkladı. 

BASKIN!

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde, Vergi Dairesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye personelleri, tıbbi malzeme üreten ve satışı yapılan iş yerlerini denetledi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 30 Mart günü 10 kişi Hakk'ın rahmetine kavuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!