dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2326.6
  • BIST
    9122.28
  • BTC
    70416.8$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da esnaflar arasında silahlı kavga yaşandı. Olay, Battalgazi ilçesi Dabakhane Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bakırcılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren iki esnaf arasında henüz bilenmeyen bir nedenle çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü.   ***  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, geçtiğimiz Şubat ayında Malatya'da ihracat 26,93 milyon dolar, ithalat 12,91 milyon dolar olarak gerçekleşti. TRB1 olarak bilinen TÜİK Malatya Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki 4 ilde geçtiğimiz Şubat ayında yapılan ihracat ve ithalat rakamları açıklandı. ***  Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un tecrübeli sol bek oyuncusu Sakıb Aytaç, yaptığı açıklamada sürecin sonunun iyi olacağına inandığını belirtti.   ***   Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Pütürge İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Pütürge İlçesi Sahilköy Mahallesinde korona virüs salgını nedeniyle 31 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır” denildi. Resmi açıklamaya göre, Malatya'nın 3 ilçesinde 3 mahalle daha önceden korona virüs salgını nedeniyle karantina altına alınmıştı.   ***  Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Anadolu Bulvarı üzerindeki bir kargo şirketine ait depolama bölümüne Diyarbakır'dan 06 ED 9939 plakalı kamyonu ile kargo getiren şirket çalışanı Mevlüt Y, eşinin Korona virüs testlerinin pozitif çıkması üzerine telefonla aranarak bilgilendirildi. En yakın hastaneye giderek test yapması gerektiği söylenen Mevlüt Y., Kayseri'de bir hastaneye giderek Korona virüs testi yaptırdı. Burada test sonuçları negatif çıkan Mevlüt Y.'ye her ihtimale karşı kendisini 14 gün karantinaya alarak toplumdan izole etmesi gerektiğini bildiren sağlık ekipleri ayrıca bir taahhütname de imzalattı.   ***  Pütürge ilçesi Büyüköz Mahallesi Muhtarı Mustafa Carbuga, Karapınar Mevkinin, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edilmesi ve Resmi Gazete'de kararın yayınlanmasını memnunlukla karşıladıklarını ifade ederek, “Burası suyu ile meşhur bir bölge. Yeşilliği de bulunan Karapınar Mevkiinin tescil edilmesi le buraya daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.   ***

59259

KOMŞU ESNAFLAR KAVGAYA TUTUŞTU 

Malatya'da esnaflar arasında silahlı kavga yaşandı. Olay, Battalgazi ilçesi Dabakhane Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bakırcılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren iki esnaf arasında henüz bilenmeyen bir nedenle çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. 

BÖLGEDE EN FAZLA İHRACAT MALATYA'DAN 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, geçtiğimiz Şubat ayında Malatya'da ihracat 26,93 milyon dolar, ithalat 12,91 milyon dolar olarak gerçekleşti. TRB1 olarak bilinen TÜİK Malatya Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki 4 ilde geçtiğimiz Şubat ayında yapılan ihracat ve ithalat rakamları açıklandı. 

SAKIB AYTAÇ: YOLUN SONU AYDINLIK

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un tecrübeli sol bek oyuncusu Sakıb Aytaç, yaptığı açıklamada sürecin sonunun iyi olacağına inandığını belirtti.

PÜTÜRGE'DE BİR MAHALLE KARANTİNADA

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Pütürge İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Pütürge İlçesi Sahilköy Mahallesinde korona virüs salgını nedeniyle 31 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır” denildi. Resmi açıklamaya göre, Malatya'nın 3 ilçesinde 3 mahalle daha önceden korona virüs salgını nedeniyle karantina altına alınmıştı.

MALATYALI VATANDAŞ ANKARA'DA GÖZETİM ALTINDA 

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Anadolu Bulvarı üzerindeki bir kargo şirketine ait depolama bölümüne Diyarbakır'dan 06 ED 9939 plakalı kamyonu ile kargo getiren şirket çalışanı Mevlüt Y, eşinin Korona virüs testlerinin pozitif çıkması üzerine telefonla aranarak bilgilendirildi. En yakın hastaneye giderek test yapması gerektiği söylenen Mevlüt Y., Kayseri'de bir hastaneye giderek Korona virüs testi yaptırdı. Burada test sonuçları negatif çıkan Mevlüt Y.'ye her ihtimale karşı kendisini 14 gün karantinaya alarak toplumdan izole etmesi gerektiğini bildiren sağlık ekipleri ayrıca bir taahhütname de imzalattı.

O KARAR SEVİNÇLE KARŞILANDI 

Pütürge ilçesi Büyüköz Mahallesi Muhtarı Mustafa Carbuga, Karapınar Mevkinin, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edilmesi ve Resmi Gazete'de kararın yayınlanmasını memnunlukla karşıladıklarını ifade ederek, “Burası suyu ile meşhur bir bölge. Yeşilliği de bulunan Karapınar Mevkiinin tescil edilmesi le buraya daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

PTT'DEN KORONA TEDBİRLERİ 

PTT Malatya Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Son dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından müşterilerimizi ve çalışanlarımızı korumak adına tedbirlerimizi alıyoruz. Bu kapsamda tüm iş yerlerimizde sosyal mesafe kuralını uyguluyoruz” ifadelerine yer verildi. 

PROTOKOL İMZALANDI 

Valilikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalık Holding adına İnşaat Yatırım Genel Müdürü Mesut Kutluay arasında protokol imzalandı. 

YASAKLANIYOR! UYMAYANLARA CEZA VAR 

Su ürünleri avlanma yasağının 1 Nisan tarihinde başlayacağı hatırlatılıp, av yasağına uyulması istenerek, uymayanlara ceza kesileceği vurgulandı.

ÖRNEK OLDU 

Kulübün resmi sosyal medya hesabında yapılan duyuruda, tesislerin dezenfekte işlemlerinin tamamlandığını sağlık personellerine hizmet verebilecek durumda olduğu duyuruldu.

HAVA AMBULANSI YETİŞTİ 

Malatya'da rahatsızlanan kadın, hava ambulansı ile hastaneye sevk edildi. 

İLİMİZDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR 

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart saat 18,00'den 1 Nisan saat 20,00'ye kadar, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adıyaman çevreleri ile Malatya ilinin güney doğu kesimleri Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerinde, gök gürültülü sağanak, yer yer çok kuvvetli yağış tahmin edilmektedir” denildi. Ani sel, su baskın, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği kaydedildi. 

FENDOĞLU: KAYISI ÇEKİRDEĞİ Mİ GÜVENİLİR DEĞİL? 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuştu. Fendoğlu konuşmasında, “Dünya kayısısının yüzde 85'i Malatya'da üretiliyor.

ÇINAR: KESİNTİSİZ HİZMET VERİYORUZ

Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz, korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağının ardından Yeşilyurt'un farklı mahallelerinde ikamet eden yaşlı vatandaşları ziyaret ederek, kolonya ve erzak yardımlarını ulaştırdılar.

750 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU 

Eskimalatya'da ki Hasan Basri Türbesi yanında bulunan alana Battalgazi Belediyesi ile Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği ile ağaçlandırma çalışması yapıldı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 31 Mart günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!