dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da hafif ticari aracın çarptığı genç ağır yaralandı.  ***  İnönü Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, G.B.'ye ait fırından duman çıktığını gören çevredeki esnaf iş yerine gittiğinde G.B.'yi dumandan etkilenmiş halde buldu.   ***  İlk olarak Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Baruş, virüse karşı tedbirler kapsamında piyasadaki maske ihtiyacını karşılamak amacıyla okulda oluşturulan atölyelerdeki çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve okul müdürü Ulviye Işık'tan bilgiler aldı.   ***  Belediyespor'un tecrübeli kaptanı Erhan Gözetlik de o isimlerden biri. Malatya'daki evinde antrenmanlarına devam eden Erhan hem spor camiasina hem de Malatyalılara seslenerek, “Evinizde kalın virüs için önlem alın ve kendi imkanlarınızla spor yapmaya devam edin” dedi.   ***  Korona virüs tedbirleri kapsamında toplantıların ertelenmesine rağmen Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Meclisi, izinli olarak olağanüstü toplanacak.   ***  Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Aydın Baruş'un başkanlığında toplanıp, gündemdeki maddeleri görüştü. Korona virüs konusunda pazar yerlerinde alınması gereken tedbirlerin istenilen seviyede uygulanmadığı görüldüğünden, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında belirtilen talimatların eksiksiz uygulanmasının sağlanması için ek kararlar alındı.   ***  Yazıhan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zafer Tanrıverdi, proje hakkında bilgi verip, "Tarımsal üretimde devamlılığı sağlamak için Yazıhan İlçemizde Meyveciliği Geliştirme Projesi Kapsamında Yazıhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Yazıhan Belediyesi ile ortaklaşa Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DAP) sunulan proje ile Trabzon Hurması Kapama Meyve Bahçesi tesis edilmektedir” ifadelerini kullandı.  *** 

59259

 

SITMAPINARINDA KAZA

Malatya'da hafif ticari aracın çarptığı genç ağır yaralandı. 

ZEHİRLENDİ

İnönü Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, G.B.'ye ait fırından duman çıktığını gören çevredeki esnaf iş yerine gittiğinde G.B.'yi dumandan etkilenmiş halde buldu.

GADAN ALAM MALATYA 'EVDE KAL' 

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda korona virüs nedeniyle dışarı çıkamayan vatandaşlara moral vermek amacıyla, üstü açık tur otobüsünde müzik dinletisi sunuldu. Profesyonel müzisyenlerin eşik ettiği müzik dinletisinde belediye personelleri, Malatya ve Doğu Anadolu bölgesi yöresine ait türkülerini seslendirdi. Maske, eldiven ve tulum giyerek çıkan müzik ekibi 'evde kal, sağlıkta kal' diyerek vatandaşlara uyarılarda da bulundu. 

TOZLU: SEZONUN OYNANMASI ZOR GÖRÜNÜYOR 

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un tecrübeli golcüsü Eren Tozlu, yaptığı açıklamada sakatlık sürecinin geride kaldığını ve çalışmalarını sürdürdüğünü paylaştı. Koronavirüs salgınının herkesi olduğu gibi kendisini de olumlusuz etkilediğini belirten Eren, "Bu süreçte virüs salgınından dolayı hayallerimizi buzluğa koyup pasif bir hayata başladık. Buna da şükür evimizde ailemizleyiz ve sağlığımız yerinde. Olaya bu tarafından da bakmak lazım" diye konuştu.

VALİ BARUŞ, O LİSELERİ ZİYARET ETTİ 

İlk olarak Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Baruş, virüse karşı tedbirler kapsamında piyasadaki maske ihtiyacını karşılamak amacıyla okulda oluşturulan atölyelerdeki çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve okul müdürü Ulviye Işık'tan bilgiler aldı.

GÖZETLİK: VİRÜS İÇİN ÖNLEM ALIN 

Malatya'daki evinde antrenmanlarına devam eden tecrübeli kaptanı Erhan Gözetlik hem spor camiasina hem de Malatyalılara seslenerek, “Evinizde kalın virüs için önlem alın ve kendi imkanlarınızla spor yapmaya devam edin” dedi.

İŞ BAŞA DÜŞTÜ 

Malatya'da dışarı çıkamayan yaşlı bir çiftin kayısı bahçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlandı. 

TATLI: SOSYAL İZOLASYONU SAĞLAYALIM 

Okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı telekonferans toplantısında, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Milli Eğitim İl Müdürleriyle gerçekleştirdiği telekonferans toplantısında verdiği talimatları okul müdürleri ve öğretmenlere iletti. 

"BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM"

Malatya'da temizlik şirketlerinden, ''Biz Bize Yeteriz Türkiyem'' kampanyasına destek geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında açılan ''Biz Bize Yeteriz Türkiyem'' kampanyasına Malatyalı esnaflar da destek verdiklerini açıkladılar. 

İNANÇ: EN FAZLA ŞEKER HASTASI MALATYA'DA 

Malatya'da özel bir hastanede İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzmanı olan Doktor Nurettin İnanç, şeker hastalığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Birimimize başvuran hastalar arasında şeker hastası bayağı fazla. Başvurular arasında en fazla şeker ve tansiyon hastalığı en büyük payı oluşturmaktadır. Son yapılan çalışmaların ışığında diyabet yüzde 22 oran ile Türkiye'de en sık Malatya'da görülmekte olup, günlük poliklinik başvurularımızın önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Genetik kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu durum şehrimizdeki her bireyin bu konuda hassas ve bilgili olmasını gerekli kılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

GÜRKAN: 26 ARAÇ 57 PERSONELLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilkbahar-yaz dönemi haşere ile mücadele ilaçlama sezonuna başladı. 

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK 

Korona virüs tedbirleri kapsamında toplantıların ertelenmesine rağmen Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Meclisi, izinli olarak olağanüstü toplanacak.

BÜYÜKELÇİ: ÇÖZÜMÜ ZAMDA BULMAK FIRSATÇILIKTIR

Malatya Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, un zamları hakkında açıklama yaparak, İl Pandemi Kurulunun bu duruma müdahale ederek un fiyatlarının yeniden eski fiyata indirilmesini fırıncılar olarak beklediklerini vurguladı. 

VALİ BARUŞ TEK TEK İNCELEDİ 

Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Aydın Baruş'un başkanlığında toplanıp, gündemdeki maddeleri görüştü. Korona virüs konusunda pazar yerlerinde alınması gereken tedbirlerin istenilen seviyede uygulanmadığı görüldüğünden, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında belirtilen talimatların eksiksiz uygulanmasının sağlanması için ek kararlar alındı.

O İLÇEDE TRABZON HURMASI 

Yazıhan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zafer Tanrıverdi, proje hakkında bilgi verip, "Tarımsal üretimde devamlılığı sağlamak için Yazıhan İlçemizde Meyveciliği Geliştirme Projesi Kapsamında Yazıhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Yazıhan Belediyesi ile ortaklaşa Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DAP) sunulan proje ile Trabzon Hurması Kapama Meyve Bahçesi tesis edilmektedir” ifadelerini kullandı.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 1 Nisan günü 9 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!