dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Korona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Malatya'da trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu caddeler bugün itibariyle araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri de gün boyu caddede anons yaparak zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.   ***  Dünyada ve Türkiye'de her geçen gün daha fazla yayılan korona virüsüne karşı yeni tedbirler alınmasının yanı sıra yerel düzeyde de tedbirlerin uygulanabilirliğini artırmak için bazı kararlar alınıyor.   ***  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, yaptığı açıklamada, “Değerli araştırmacımız, Covid-19 enfeksiyonu ve küresel salgını ile mücadele ülkemizde ve dünyada bugün en önemli konu haline gelmiştir. Covid-19 yeni korona virüs tanı, tedavi için Nanoteknoloji ve Nano Malzeme, Biyomalzeme ve Biyomedikal ekipmanlar, Tıbbi Cihaz, İlaç, Aşı, Tıbbi Tanı Kitleri gibi sağlık ekipman ve malzemeleri üniversitemiz Öncelikli Alan Araştırma Projesi (ÖNAP) ve Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi (ÜSİP) kapsamında desteklenecektir. Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Birimi tarafından yürütülen ÖNAP ve ÜSİP projelerinin amacı, yukarıda bahsi geçen konular gibi alanlarda bilimsel araştırmalarını ve sürdürebilir yenilikçi konuları kapsayan ulusal ve uluslararası işbirliği projelerini desteklemektir” ifadelerine yer verdi.  ***  Türkiye Futbol Federasyonu, korona virüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin son durumuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Liglerin en erken haziran ayının başında başlayabileceğini belirten TFF, gelişmelere göre de 10 alternatifli plan ve senaryonun hazır olduğunu açıkladı.   ***  Turhan Akyol sokak içerisinde gerçekleştirildiği değerlendirilen olayda henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı R.A. tarafından silahla açılan ateş sonucunda bacağına isabet alan B.A. yaralanırken, olayın şüphelisi R.A. olay yerinden kaçtı.  ***

59259

ANA CADDELER TRAFİĞE KAPATILDI 

Korona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Malatya'da trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu caddeler bugün itibariyle araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri de gün boyu caddede anons yaparak zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor. 

OTOBÜS GÜZERGAHLARI DEĞİŞTİ 

Dünyada ve Türkiye'de her geçen gün daha fazla yayılan korona virüsüne karşı yeni tedbirler alınmasının yanı sıra yerel düzeyde de tedbirlerin uygulanabilirliğini artırmak için bazı kararlar alınıyor. 

KIZILAY: BİREYSEL PROJE YAPILMALI 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, yaptığı açıklamada, “Değerli araştırmacımız, Covid-19 enfeksiyonu ve küresel salgını ile mücadele ülkemizde ve dünyada bugün en önemli konu haline gelmiştir. Covid-19 yeni korona virüs tanı, tedavi için Nanoteknoloji ve Nano Malzeme, Biyomalzeme ve Biyomedikal ekipmanlar, Tıbbi Cihaz, İlaç, Aşı, Tıbbi Tanı Kitleri gibi sağlık ekipman ve malzemeleri üniversitemiz Öncelikli Alan Araştırma Projesi (ÖNAP) ve Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi (ÜSİP) kapsamında desteklenecektir. Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Birimi tarafından yürütülen ÖNAP ve ÜSİP projelerinin amacı, yukarıda bahsi geçen konular gibi alanlarda bilimsel araştırmalarını ve sürdürebilir yenilikçi konuları kapsayan ulusal ve uluslararası işbirliği projelerini desteklemektir” ifadelerine yer verdi.

 TFF: LİGLER EN ERKEN HAZİRAN AYINDA OYNANABİLECEK 

Türkiye Futbol Federasyonu, korona virüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin son durumuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Liglerin en erken haziran ayının başında başlayabileceğini belirten TFF, gelişmelere göre de 10 alternatifli plan ve senaryonun hazır olduğunu açıkladı.

FUTBOLCULARA İZİN YOK 

Dünyayı etkisi altına alan ve hayatı durma noktasına getiren korona virüs önlemleri kapsamında futbola verilen arada bireysel çalışmalarına devam eden sarı kırmızılı futbolcuların mevcut tempoyu bir süre daha sürdüreceği ifade edildi. 

YİNE SİLAHLAR KONUŞTU 

Turhan Akyol sokak içerisinde gerçekleştirildiği değerlendirilen olayda henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı R.A. tarafından silahla açılan ateş sonucunda bacağına isabet alan B.A. yaralanırken, olayın şüphelisi R.A. olay yerinden kaçtı.

DARENDE'DE KAZA! 4 YARALI

Malatya-Kayseri kara yolu üzerinde bulunan Darende ilçesi Yukarı Ulupınar Ağıllar mevkiinde yaşanan kazada Serhat A. yönetimindeki 34 RS 4046 plakalı hafif ticari araç, yağış nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak takla atıp devrildi.

SOSYAL YARDIMLAR SAHİPLERİNE ULAŞIYOR 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine ödenecek olan bin TL nakdi yardım ödemeleri, PTT iş yerlerinde sosyal mesafe kuralının uygulanamaması nedeniyle vatandaşların evlerinde dağıtılıyor. Paralar Malatya'nın Arguvan İlçesi Kaymakamlığı ve Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülerek imza karşılığında teslim ediliyor. Arguvan Kaymakamı Abdullah Şahin ve Arguvan İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva da, PTT şubesinde paraların zarflara konulması sürecinden vatandaşlara teslim edilmesi dahil çalışmalara refakat etti.

KAÇAKÇILARA GEÇİT YOK 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 15 bin 290 adet gümrük kaçağı bıçak, 621 adet gümrük kaçağı şemsiye ve bin 415 adet gümrük kaçağı çakmak ele geçirildi.

GÜLERCE: HAYAT FUTBOLDAN DAHA ÖNEMLİDİR 

Takımdaki son durum ve futbola verilen Koronavirüs arasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Alaattin Gülerce, bireysel antrenmanlarının sürdüğünü söyledi.

GÜRKAN: MAZOTTAN ÖTV KALDIRILIRSA RAHAT EDERİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nden, video konferans yöntemiyle belediye başkanlarına hitap etti.

YAŞLI ÇİFT DUYGULANDIRDI

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgına dönüşen korona virüse karşı önleyici tedbirler artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışlamasıyla başlattığı ‘Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına ülkenin dört bir yanından destekler sürüyor. Malatya'da da ‘Evde Kal' uyarıları ile evden çıkmayan Mehmet Sıddık Özçelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya destek olmaya karar verdi. Ancak 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle evlerinde kalan çift, Battalgazi Belediyesi'nden destek istedi. Kısa sürede Özçelik'in Saray Mahallesinde oturduğu eve gelen zabıta ekipleri yaşlı çiftin verdiği 1.150 TL'yi alarak, bir bankanın ATM'sinden Bakanlığın açtığı banka hesabına yatırdı. Ekipler yaşlı çifte yatırdıkları paranın dekontunu da teslim etti. 

ÇINAR: ESNAFA ERKEN ÖDEME YAPILIYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yeni tip korona virüs salgının etkilerini azaltmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı' tedbir paketine destek vermek amacıyla Yeşilyurt'ta faaliyetlerini sürdüren 110 esnafa ödeme günü gelmeden 4 milyon 700 bin TL ödeme yaparak, bir nebze de olsa destek verdiklerini söyledi. 

SAHTECİLİĞİN BÖYLESİ...

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda sahte para verildiği ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Yapılan çalışmada, şüphelilerin kullandığı araç tespit edildi. Söz konusu araç ile birlikte şüpheli 2 şahıs yapılan operasyonla yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada, 54 adet sahte 100 TL'lik banknot ele geçirildi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 3 Nisan günü 10 kişi Hakk'ın rahmetime kavuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!