dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9801.7
  • BTC
    63837.42$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında koronavirüs vakalarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2 bin 786 pozitif yeni vaka daha tespit edildi. Toplam vaka sayısı 20 bin 921'e vakasın ilk çıktığı 11 Mart'tan bu yana koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3 Nisan itibariyle 425'e yükseldi. Türkiye'nin hangi ilinde koronavirüsten ölüm olduğu da açıklandı. Malatya'da koronavirüsten ölünlerin sayısı 5 oldu.   ***  Korona virüs kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni tedbirlere 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı koydu. Süper Lig'de forma giyen 20 yaş altı futbolcular sokağa çıkamayacak. Bu kapsamda Yeni Malatyaspodan Abdulsamed Damlu ve Bilal Barman sokağa çıkamayacak. ***  20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile birlikte Malatya'da sokaklar da ciddi oranda yoğunluk azaldı. Önceki gün İnönü Caddesi, Kışla Caddesi ve Akpınar Meydanı'nın da araç trafiğine kapatılması ile birlikte bugün şehir ciddi oranda sessizliğe büründü.  ***

59259

  

MALATYA'DA KORONA VİRÜSTEN 5 KİŞİ ÖLDÜ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında koronavirüs vakalarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2 bin 786 pozitif yeni vaka daha tespit edildi. Toplam vaka sayısı 20 bin 921'e vakasın ilk çıktığı 11 Mart'tan bu yana koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3 Nisan itibariyle 425'e yükseldi. Türkiye'nin hangi ilinde koronavirüsten ölüm olduğu da açıklandı. Malatya'da koronavirüsten ölünlerin sayısı 5 oldu. 

FUTBOLCULAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA TAKILDILAR 

Korona virüs kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni tedbirlere 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı koydu. Süper Lig'de forma giyen 20 yaş altı futbolcular sokağa çıkamayacak. Bu kapsamda Yeni Malatyaspodan Abdulsamed Damlu ve Bilal Barman sokağa çıkamayacak. 

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KAPATILDI 

Malatya'da korona virüs tedbirleri kapsamında araç giriş ve çıkışları kapatıldı. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Malatya'ya tüm giriş ve çıkışlar gece yarısı itibariyle kapatıldı. 

100 BİN TL İLE KATILDILAR 

Kulüp resmi hesabından yapılan açıklamada," Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın korona virüsle mücadele için ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla başlattığı ‘Milli Dayanışma Kampanyasına' biz de kulüp olarak 100 Bin TL ile katılıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

MALATYA TARİHİNDE BİR İLK 

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile birlikte Malatya'da sokaklar da ciddi oranda yoğunluk azaldı. Önceki gün İnönü Caddesi, Kışla Caddesi ve Akpınar Meydanı'nın da araç trafiğine kapatılması ile birlikte bugün şehir ciddi oranda sessizliğe büründü.

MASKİ EKİPLERİ 24 SAAT SAHADA 

Malatya'nın tamamının su ihtiyacını karşılayan MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri sahada 7 gün 24 saat çalışarak, vatandaşların musluklarına kesintisiz su ulaştırmak için, aktif olarak çalışıyor. 

45 YILLIK TARİH KİTAP VE BELGESEL OLDU 

İnönü Üniversitesinde Şube Müdürü olarak görev yapan Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya'nın hazırladığı kitabın baskısı İnönü Üniversitesi Yayınevi tarafından gerçekleştirilerek kurum belleğine kazandırıldı. 

POYRAZ: SEFERBERLİK RUHUYLA KAMPANYAYA KATILIYORUZ

MÜSİAD Malatya Başkanı Muharrem Poyraz, yaptığı açıklamada, "Milli Dayanışma Kampanyasına elbette Malatya olarak bizlerde varız. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı MÜSİAD Malatya tarafından yoğun bir ilgiyle desteklendi ve desteklenmeye devam ediliyor. Geçirdiğimiz bu zor günleri Türk Milletine yakışacak şekilde birlik ve beraberlik içinde aşacağız. MÜSİAD Malatya Şubesi olarak seferberlik ruhuyla kampanyaya katılıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

SİLAHLI SALDIRI SONUCU BİR KİŞİ YARALANDI 

Olay, Battalgazi ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Evliyaoğlu Sokak üzerinde bulunan bir oto parka motosiklet ile gelen kişi yada kişilerce silahla ateş açıldı. 

ELLERİNİZİ BURADA DEZENFEKTE EDEBİLİRSİNİZ

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de tehdit eden korona virüsle mücadele kapsamında her türlü tedbiri alarak uygulamaya koyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bostanbaşı Mahallesinde kurulan pazar alanını ziyaret ederek esnaflara ve vatandaşlara maske ve eldiven dağıttı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 4 Nisan günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!