dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

4 Nisan Cumartesi günü İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokak üzerinde bulunan bir iş yerine kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı.Açılan ateş sonucunda M.S. yaralanırken,olayın şüphelisi kaçarak izini kaybettirdi.   ***   En son Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre 60'ın üstünde Covid-19 vakasının bulunduğu Malatya'da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlıkçıların yaptığı penguen dansı bu zor süreçte hem çalışanlara hem de hastalara moral oldu. Hastanede görev yapan Doktor Zercan Kalı tarafından sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede büyük ilgi gördü. Özel korunaklı yoğun bakım kıyafetleri ile penguen dansı yapan sağlıkçıların paylaşımı birçok olumlu mesaj aldı.  ***  Dünyada hayatı olduğu gibi futbolu da durduran korona virüs salgını etkisini sürdürürken, futbol kulüpleri de futbolcularını fiziksel olarak iyi durumda tutmak için bireysel programlarla çalışmalar yaptırıyor.   ***  Darende'nin Sandıkkaya Mahallesinde yağan yağmurlardan dolayı yumuşayan toprak ve kayalardan kopan kaya parçalarının kavak ağaçlarına çarparak durması muhtemel bir kazayı önledi.   *** Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Korona virüs başta olmak üzere toplum ve insan sağlığını tehdit eden salgınlar ve farklı hastalıkların yayılmasını önlemek, insan, çevre ve doğa sağlığını koruyacak yatırımlar ve toplumda farkındalık oluşturacak projelerle mümkündür. Yeşilyurt'umuzda hizmete giren devasa çevre yatırımları ve ödüllü projelerimiz çevre sağlığına verdiğimiz önemin açık bir göstergesidir” dedi.   ***  Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı caddeler, mahalleler, sağlık ocakları, okullar, kuran kursları, eczaneler, camiler, otobüs durakları ve parklar başta olmak üzere ilçedeki birçok alanda dezenfekte çalışması gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi, pazar yerlerinin girişlerine el dezenfektan aparatları da koydu.  ***

59259

SİLAHLI SALDIRI ŞÜPHELİSİ KISKIVRAK

4 Nisan Cumartesi günü İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokak üzerinde bulunan bir iş yerine kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı.Açılan ateş sonucunda M.S. yaralanırken,olayın şüphelisi kaçarak izini kaybettirdi. 

SAĞLIKÇILARDAN 'PENGUEN DANSI' 

En son Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre 60'ın üstünde Covid-19 vakasının bulunduğu Malatya'da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlıkçıların yaptığı penguen dansı bu zor süreçte hem çalışanlara hem de hastalara moral oldu. Hastanede görev yapan Doktor Zercan Kalı tarafından sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede büyük ilgi gördü. Özel korunaklı yoğun bakım kıyafetleri ile penguen dansı yapan sağlıkçıların paylaşımı birçok olumlu mesaj aldı.

KARAMAN: BİR FUTBOLCU İÇİN YETERLİ DEĞİL 

Dünyada hayatı olduğu gibi futbolu da durduran korona virüs salgını etkisini sürdürürken, futbol kulüpleri de futbolcularını fiziksel olarak iyi durumda tutmak için bireysel programlarla çalışmalar yaptırıyor.

O KİTAP YAYIMLANDI 

İnönü Üniversitesi ve Roma Sapienza Üniversitesi işbirliğiyle İtalya Büyükelçiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi'nin katkıları ile Ekim 2018'de Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Arslantepe arkeolojisi hakkındaki ilk uluslararası sempozyumun konferans metinleri bu kitapta bir araya getirildi. 

KAYA PARÇASININ TEHLİKESİNİ AĞAÇ ÖNLEDİ 

Darende'nin Sandıkkaya Mahallesinde yağan yağmurlardan dolayı yumuşayan toprak ve kayalardan kopan kaya parçalarının kavak ağaçlarına çarparak durması muhtemel bir kazayı önledi.

GÜNDE 10 TON DEZENFEKTAN ÜRETİYORLAR

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt'ta bulunan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Alanı bugünlerde arı gibi çalışıyor. Korona virüs önlemi kapsamında günde 10 ton yüzey dezenfektanı ile 500 litre el dezenfektanı üretilirken, hem bir mücadeleye destek veriliyor, hem okul hem de öğrenciler kazanıyor. 

ÇINAR: ADIMIZI İLK 5'E YAZDIRDIK

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Korona virüs başta olmak üzere toplum ve insan sağlığını tehdit eden salgınlar ve farklı hastalıkların yayılmasını önlemek, insan, çevre ve doğa sağlığını koruyacak yatırımlar ve toplumda farkındalık oluşturacak projelerle mümkündür. Yeşilyurt'umuzda hizmete giren devasa çevre yatırımları ve ödüllü projelerimiz çevre sağlığına verdiğimiz önemin açık bir göstergesidir” dedi.

KAYMAKAM KÖROĞLU DENETLEDİ

İlçenin Erkenek Mahallesinde D 850 karayolu üzerinde Jandarma Komutanlığı personellerince yapılan yol kontrol uygulamasına katılan Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, yapılan çalışmaları yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

PANCAR ÜRETİCİSİNE ÖDEME YAPILDI 

Malatya bölgesindeki pancar üreticisine 14 milyon 812 bin lira avans ödemesi yapıldı. Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, pancar ekimi ve üreticilere avans ödemesi hakkında açıklama yaptı. 

BAŞKAN TELEFONLARA YANIT VERDİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada, belediye çağrı merkezinin 7/24 hizmet vererek vatandaşlardan gelen istek ve talepleri anında ilgili birimlere iletilerek gerekli tedbirlerin alınmasının sağlandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini bizzat dinlemek için bugün çağrı merkezimizi ziyaret ettim. Ekiplerimiz 7/24 hizmet vermekteler. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerinin çözümü noktasında ekiplerimiz gece gündüz çalışmaktayız” dedi. 

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı caddeler, mahalleler, sağlık ocakları, okullar, kuran kursları, eczaneler, camiler, otobüs durakları ve parklar başta olmak üzere ilçedeki birçok alanda dezenfekte çalışması gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi, pazar yerlerinin girişlerine el dezenfektan aparatları da koydu.

TRAFİK IŞIKLARINDA 'EVDE KAL' MESAJI 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, korona virüsün giderek yayıldığı günümüzde evde kalmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmak için sinyalizasyon sistemlerinde kırmızı ışık yandığı zaman ‘Evde Kal' yazısı ile sürücü ve yayaların dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZILIYOR 

Geçtiğimiz Ocak ayında Elazığ Sivrice merkezli yaşanan 6,8 şiddetindeki depremden büyük ölçüde etkilenen Malatya 1 saat içerisinde kontrolü sağlayan ve Elazığ'a 23 ekip ile destek çıkan Malatya 112 ailesi bu günlerde de korona salgını ile ciddi bir mücadele veriyor. 

KULLANACAKLARI DEZENFEKTANLARI KENDİLERİ ÜRETİYOR 

Korona virüs önlemleri kapsamında ihtiyacın arttığı dezenfektan konusunda Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ihtiyacını karşılamak için Eczacılık Fakültesi çalışma başlattı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!