dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Sağlık Bakanlığı bünyesinde korona virüsüne karşı oluşturulan ikinci bilim kurulu üyeleri belli oldu. Bakan Koca, halk sağlığı uzmanlarından oluşan kurulun, virüsün psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutunu irdeleyeceğini açıklamıştı. Kurula davet edilen halk sağlığı uzmanları, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter isimlerinden oluştu.  ***  24 Ocak'ta yaşanan Elazığ Sivrice depremi ile birlikte Malatya'da okulların tatillerinin uzatılması taşımalı eğitimde çalışan servisler başta olmak üzere bölge esnafını ciddi oranda etkiledi. Tam depremin yaralarının sarılacağı dönemde dünyayı etkisi altına alınan Korona virüsü ile birlikte sektör yeniden durma noktasına geldi.   ***   Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un tecrübeli kalecisi Fabien Farnolle korona virüs sürecinde kötü günleri geride bırakacaklarına inandığını söyledi. Bu süreçte herkesin bazı şeyleri daha net düşünme fırsatının olduğunu belirten Farnolle, "Herkes bir anda bambaşka bir hayat yaşamaya başladı. Oysa ki ne planlarımız, ne hayallerimizi vardı. Dünya olarak acil bir durumla karşı karşıyayız. Nereden bilebilirsin ki böyle bir şey yaşanacağını. O yüzden herkes yaşadığı hayata şükretsin. Bu süreçte herkesin bazı şeyleri daha net düşünme fırsatı oldu. Bizim işimiz futbol. Fakat şimdi futbolu konuşacak bir süreç değil. Lig oynanır mı, ertelenir mi açıkçası kimse şu an bunu kestiremiyor. Öncelikle bu süreci atlatalım gerisi zaten kolay. Dünyanın bunu yeneceğine eminim. Her şey düzelecek, hayat yeniden başlayacak. Biz de çalışmalara evlerimizde devam ediyoruz. Umarım dönüşümüz çok güzel olur. Zaman neyi gösterecek yaşayıp göreceğiz" şeklinde konuştu.   ***

59259

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ BELLİ OLDU 

Sağlık Bakanlığı bünyesinde korona virüsüne karşı oluşturulan ikinci bilim kurulu üyeleri belli oldu. Bakan Koca, halk sağlığı uzmanlarından oluşan kurulun, virüsün psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutunu irdeleyeceğini açıklamıştı. Kurula davet edilen halk sağlığı uzmanları, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter isimlerinden oluştu. 

TÖTM YİNE ÖNCÜ OLDU 

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınına karşı Çin'den sonra dünyada ilk kez Malatya'da virüsü yenen hastalardan alınan immun plazma ile hastalar tedavi edilecek.İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen yeni tedavi yöntemi korona salgını ile mücadelede ışık olacak. Antikor tedavisi olarak da bilinen immun plazma yöntemi korona virüsü salgını ile birlikte yeniden gündeme geldi. Daha önce hastalığı geçirmiş olan bireylerin kanında enfeksiyona karşı oluşan antikorların hasta bireylere aktarılması olarak tanımlanan yöntem ilk olarak virüsün ortaya çıktığı Çin'de uygulanmaya başlandı. İlk defa 1890'lı yıllarda uygulandığı bilinen immun plazma tedavisi, daha sonraki yıllarda 1918 gribi, kızamık, çocuk felci, suçiçeği, SARS ve Ebola gibi salgınlarda da kullanılmıştı.Çin'den sonra korona virüs tedavisinde dünyada ilk kez Türkiye'de uygulanan yöntem Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi'nde denenmeye başlandı. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde virüsü yenerek sağlığına kavuşan bir hastadan alınan immun plazma, yoğun bakımda tedavi gören 56 yaşındaki bir hastaya verildi.

 

İNCE: ESNAFA NAKDİ DESTEK VERİLMELİ 

24 Ocak'ta yaşanan Elazığ Sivrice depremi ile birlikte Malatya'da okulların tatillerinin uzatılması taşımalı eğitimde çalışan servisler başta olmak üzere bölge esnafını ciddi oranda etkiledi. Tam depremin yaralarının sarılacağı dönemde dünyayı etkisi altına alınan Korona virüsü ile birlikte sektör yeniden durma noktasına geldi. 

FARNOLLE: DÜNYA BU DURUMU YENECEK 

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un tecrübeli kalecisi Fabien Farnolle korona virüs sürecinde kötü günleri geride bırakacaklarına inandığını söyledi. Bu süreçte herkesin bazı şeyleri daha net düşünme fırsatının olduğunu belirten Farnolle, "Herkes bir anda bambaşka bir hayat yaşamaya başladı. Oysa ki ne planlarımız, ne hayallerimizi vardı. Dünya olarak acil bir durumla karşı karşıyayız. Nereden bilebilirsin ki böyle bir şey yaşanacağını. O yüzden herkes yaşadığı hayata şükretsin. Bu süreçte herkesin bazı şeyleri daha net düşünme fırsatı oldu. Bizim işimiz futbol. Fakat şimdi futbolu konuşacak bir süreç değil. Lig oynanır mı, ertelenir mi açıkçası kimse şu an bunu kestiremiyor. Öncelikle bu süreci atlatalım gerisi zaten kolay. Dünyanın bunu yeneceğine eminim. Her şey düzelecek, hayat yeniden başlayacak. Biz de çalışmalara evlerimizde devam ediyoruz. Umarım dönüşümüz çok güzel olur. Zaman neyi gösterecek yaşayıp göreceğiz" şeklinde konuştu.

KORONAYI YENDİ!

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesinde tedavi gören Ömer Kanat (30) koronavirüsü yenerek sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu oldu. 

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK 

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan'ın talimatıyla, Sağlık ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı'nın koordinasyonunda 20-65 yaş arası vatandaşlarımıza maske dağıtılacaktır. https://maske.epttavm.com adresindeki formu dolduran her vatandaşımızın evine haftada 5 adet maske teslim edilecektir” dedi. 

YANGIN KISA SÜRELİ PANİK YARATTI 

 Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesi Gedikağzı Caddesi üzerinde Mehmet Beydoğan'a ait tek katlı bir evde henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler tüm evi sararken, olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. 

AVCI: SİPERLİ MASKE ÜRETME KARARI ALDIK

Malatya Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni tip korona virüs (Covid- 19) ile mücadelede sağlık personeline destek amaçlı siperlikli maske üretmeye başladı. 

ÇINAR: PROJELERİMİZİ TEKER TEKER HİZMETE SUNDUK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden bugüne kadar gece gündüz demeden Yeşilyurt'un her alanda gelişimi ve değişimi için çalıştıklarını ifade etti.  

EVDE SPORA TEŞVİK 

Korona virüs sürecinde sportif aktivitelerin durmasıyla ilgili konuşan Pelit, "Devletimiz 20 yaşa kadar dışarı çıkma yasağı koydu. Bu süreci evde spor yaparak bilinçli bir şekilde geçirmemiz lazım. Spor yaparak virüse karşı önlem almış oluyoruz. Genç bireylerimizin anne ve babalarının çocuklara gençlere örnek olarak bu işin başını çekmeliler. Sporun sadece bu zamanlar için değil her zaman aile içinde olması lazım. Bu zamana kadar düzenli spor yapan bireyler virüse karşı bir adım önde gidiyorlar. Malatya halkından özellikle rica ediyorum çok zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmasınlar. Yurtdışından sporcularla ve antrenör arkadaşlarla görüştüğümde orada durumun ne kadar içler acısı olduğunu anlıyorum.Bizler çok şanslıyız. Tedbirli olursak bu virüsten en kısa sürede kurtulmuş olacağız.Evde spor yapanlara ya da yapmak isteyenlere yardımcı olmaya hazırım. Günlük haftalık programlar göndere bilirim. Sosyal medya üzerinden tarafıma çok rahat bir şekilde ulaşıp antrenman programı istenebilir. Evde kal Malatya" ifadelerini kullandı. 

SOSYAL MESAFE KORUNUYOR 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Sağlığınız İçin Mesafesini Koruyun, En az 1 Metre” çalışmaları ile vatandaşların ortak kullanım yaptıkları alanlarda sosyal mesafenin korunmasına dikkat çekiyor. İlk yazı uygulaması, banka (ATM) otomatik vezne makineleri önlerine yapıldı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 6 Nisan günü 6 kişi Hakk'ın rahmetine kavuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!