dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2432.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66680.89$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Sağlık Bakanlığı Korana virüs Bilim Kurulunda görevlendirilen Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer'e tebrik yağdı.  ***  Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi.Düzenlenen operasyonlarda 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 70,00 gram metamfetamin maddesi ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.   *** Malatya'da İçişleri Bakanlığınca, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının yasaklanması sebebiyle yasak kapsamında bulunup bu yasağı ihlal eden 322 vatandaşa kişi başı 789 TL idari para cezası kesildi. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 kişiye, sosyal mesafe kuralına uymayan 35 kişiye ise kişi başına 789 TL cezai işlem uygulandı. Kentte 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı olup sokağa çıkma yasağı bulunan 3 bin 954 kişiye gerekli uyarılar yaparak evlerine dönmeleri sağlandı.   ***  Dünyada kayısının başkenti olarak bilinen Malatya'da Mart ayının ilk haftasından itibaren kayısıda çiçeklenme dönemi başlarken, bu dönem ile birlikte çiçek yanığı hastalığı da görülmeye başlandı. Artan hastalık nedeniyle kentte geniş katılımlı bir toplantı düzenlenerek, mücadele konusunda üreticilere yapılması gerekenler anlatıldı.  ***

59259

  

TEBRİKLER!

Sağlık Bakanlığı Korana virüs Bilim Kurulunda görevlendirilen Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer'e tebrik yağdı. 

2 TORBACI KISKIVRAK

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi.Düzenlenen operasyonlarda 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 70,00 gram metamfetamin maddesi ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

CEZA YAĞDI!

Malatya'da İçişleri Bakanlığınca, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının yasaklanması sebebiyle yasak kapsamında bulunup bu yasağı ihlal eden 322 vatandaşa kişi başı 789 TL idari para cezası kesildi. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 kişiye, sosyal mesafe kuralına uymayan 35 kişiye ise kişi başına 789 TL cezai işlem uygulandı. Kentte 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı olup sokağa çıkma yasağı bulunan 3 bin 954 kişiye gerekli uyarılar yaparak evlerine dönmeleri sağlandı. 

KAYISIDA ALARM 

Dünyada kayısının başkenti olarak bilinen Malatya'da Mart ayının ilk haftasından itibaren kayısıda çiçeklenme dönemi başlarken, bu dönem ile birlikte çiçek yanığı hastalığı da görülmeye başlandı. Artan hastalık nedeniyle kentte geniş katılımlı bir toplantı düzenlenerek, mücadele konusunda üreticilere yapılması gerekenler anlatıldı.

EMNİYET MART AYI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından Mart Ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

TARAFTARLLARA MESAJ: YARINLAR DAHA GÜZEL OLACAK 

Sarı - kırmızılı kulübün sosyal medya hesabında yayınlanan videoda futbolcular Malatyalılara seslenerek, güzel günlerin yakında olduğunu söyledi. Videoda ilk olarak konuşan golcü Eren Tozlu, “Ülkemizin ve tüm dünyanın zor günlerden geçtiği bu dönemde birlik olma zamanı. İnşallah beklediğimiz o güzel günler çok yakında” ifadeleriyle seslendi. Takımın 24 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu Remi Walter ise “Dayan Malatya” derken, kaptanı Murat Yıldırım ise “Sevgili Malatyalılar ve Malatyaspor ailesi, inşallah bu kötü hastalığı bir an önce yenip, güzel günler hep birlikte yürüyeceğiz" mesajını verdi. 

İLİMİZ LOJİSTİK MERKEZ OLUYOR 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, katıldığı bir televizyon programında korona virüsü ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları ve tedbirleri anlattı. 

KAVGA İHBARINA GİDİYORLARDI Kİ...

 Malatya'da esnaflar, 155'i arayarak kavga ihbarı yapıp, olay yerine gelen polis ekiplerine sürpriz yaptı. Gelen polisleri alkışlarla karşılayan esnaflar, Polis Haftası nedeniyle ekiplere hediye verdi. 

SAHTE POLİS YAKAYI ELE VERDİ

 Edinilen bilgilere göre, İstasyon Caddesi üzerinde bir iş yerine giderek kendini polis olarak tanıtan şahsın durumundan şüphelenen işletme sahibi ile şahıs arasında tartışma yaşandı.

KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI 

Sınava başvurular 1 Nisan'da başlarken, 24 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek. Başvurular, http://malatyaarge.meb.gov.tr/form/ adresinden elektronik ortamda alınacak. 

ONLAR DA MAĞDUR EDİLMEDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın talimatıyla bu zorlu süreçte maddi sıkıntı yaşayan yaklaşık 65 berber ve kuaför için içinde gıda malzemesi bulunan gıda kolileri hazırlandı. 

SOĞUK ASFALT ÜRETİM VE SERİM TESİSİ KURULACAK 

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ekonomik yatırımların askıya alındığı son bir yıl içerisinde çalışmalarını aralıksız devam ettirdi. İlçenin muhtelif noktalarında gece gündüz çalışmalarını sürdüren ekipler, yaklaşık olarak 900 kilometre yol bakım ve onarım çalışmaları, 130 kilometre stabilize çalışmaları, 30 kilometre sıcak asfalt serimi, 75 bin metrekare yama çalışmaları ve 10 kilometre sathi kaplama asfalt serimi ve 25 bin metrekare kilit taşı yapım ve onarım çalışmaları yapıldı. Bu arada, Battalgazi Belediyesi, geçtiğimiz günlerde çalışmasına başladığı Orduzu Mahallesi'nde sıcak asfalt serimi çalışmasını da tamamladı. 

ÇINAR: BU SÜREÇTE HİZMETLER AKSAMIYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü, Çukurdere, Koyunoğlu, Yavuz Selim, Bahçebaşı, Su, Yeni, Hamidiye, Hıroğlu, Mollakasım, Kadiruşağı, Gündüzbey, Ortaköy, Öncü ve Salkonak mahalleleri muhtarlarına kolonya, maske ve eldivenlerin bulunduğu sağlık kitlerini dağıttı. Yeşilyurt'un her noktasının sağlıklı, refah ve temiz bir görüntüye sahip olması adına rutin olarak yaptıkları temizlik çalışmalarına virüs salgını nedeniyle daha fazla yoğunluk verdiklerini hatırlatan Başkan Çınar, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan salgının yayılmasını engellemek adına bizler gece gündüz demeden halkımızın sağlığı, refahı ve huzuru için görev başındayız. Bizim yaptığımız çalışmaların amacına ulaşması için de gerek Cumhurbaşkanımızın gerekse ilgili bakanlıklarımızın telkin ettiği kurallara vatandaş olarak uymamız gerekiyor. Kalabalık alanlardan uzak durma ve hijyen kurallarına uyma noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız. Vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında evlerinde kalmalarını, hem kendilerinin hem de sevdiklerinin sağlığını riske atmamalarını rica ediyoruz. Korona virüs bütün dünyanın başında büyük bir bela olarak maalesef tüm yaşamı etkiliyor. Bizim de bu virüs ile doğru mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun başında da kurallara uymak gerekiyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak sosyal yaşamı ve insan sağlığını direk etkileyen virüs salgını nedeniyle başlattığımız topyekün seferberlik kapsamındaki hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmekteyiz. Mahalle muhtarlarımızı ziyaret ederek sağlık kitlerimizi teslim etmeye devam ediyoruz. Bu tür ziyaretlerimiz sırasında mahallelerimizin sıkıntıları ve muhtarlarımızın taleplerini yerinde öğrenip, çalışmalarımıza bu yönde belirliyoruz” ifadelerini kullandı. 

ONLİNE BELGE DÖNEMİ BAŞLADI 

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında başlatmış olduğumuz dijital dönüşüm hamlesi kapsamında yeni ara yüzü ve teknolojisi ile web sitemizde online belge dönemi başlamıştır. Web sitemiz üzerinden üyelerimiz oda kayıt belgesi Türkçe ve İngilizce faaliyet belgesi Türkçe ve İngilizce ihale durum belgesi ve ticaret sicil gazetesi gibi bazı evrakları odaya gelmeden ücretsiz alabilecekler” dedi.

DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR 

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremin yıkıcı etkisinin görüldüğü Malatya'da Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde evleri yıkılan vatandaşlar için kurulan 786 konteynerde yaşam devam ediyor. 

VEFAT EDENLER 

Malatya'da 7 Nisan günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!