dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2435.4
  • BIST
    9767.75
  • BTC
    63793.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da sokağa çıkma yasağı ile sosyal mesafe kuralına uymayan ve kavga eden alkollü 6 kişiye toplam 18 bin 900 TL ceza kesildi.   ***  Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dışarı çıkmak ve seyahat etmek isteyenlerin izin belgesi için vefa destek grubu bürolarına veya il seyehat kurulu bürolarına müracat edebileceği duyuruldu.  ***  Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Gençlik ve Eğitim Derneği'nin sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında soruları yanıtladı. Yaklaşık 1 saat süren yayında soruları yanıtlayan Gevrek, Yeni Malatyaspor'un sıkıntıları aşarak hak ettiği yere geleceğini söyledi.  ***  Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Akçadağ İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Akçadağ ilçesi Küçükkürne Mahallesi'nde korona virüs salgını nedeniyle 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır." denildi.   ***  Malatya'da, korona virüs tedbirleri kapsamında dışarıya çıkamayanların ihtiyaçları için polis yardımcı oluyor. Evinden çıkamayan 6 bin 930 vatandaş 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım talebinde bulundu.   ***  Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda, uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK 188/3 uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak maddesi gereğince 1 şüpheli şahsın aracında ve üzerinde arama yapıldı. Aramada portakal kabukları içerisine gizlenmiş vaziyette 47,42 gram Metamfetamin maddesi ele geçirildi.  *** 

59259

SEYAHAT İÇİN İZİN BELGESİ BURADAN ALIINACAK 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dışarı çıkmak ve seyahat etmek isteyenlerin izin belgesi için vefa destek grubu bürolarına veya il seyehat kurulu bürolarına müracat edebileceği duyuruldu.

GEVREK: BU TAKIM BURALARA KOLAY GELMEDİ 

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Gençlik ve Eğitim Derneği'nin sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında soruları yanıtladı. Yaklaşık 1 saat süren yayında soruları yanıtlayan Gevrek, Yeni Malatyaspor'un sıkıntıları aşarak hak ettiği yere geleceğini söyledi.

BİR MAHALLE DAHA KARANTİNADA 

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Akçadağ İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Akçadağ ilçesi Küçükkürne Mahallesi'nde korona virüs salgını nedeniyle 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır." denildi.

6 BİN 930  KİŞİ POLİSTEN YARDIM İSTEDİ 

Malatya'da, korona virüs tedbirleri kapsamında dışarıya çıkamayanların ihtiyaçları için polis yardımcı oluyor. Evinden çıkamayan 6 bin 930 vatandaş 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım talebinde bulundu. 

UYUŞTURUCUYU PORTAKAL KABUĞUNA SAKLADI 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda, uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK 188/3 uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak maddesi gereğince 1 şüpheli şahsın aracında ve üzerinde arama yapıldı. Aramada portakal kabukları içerisine gizlenmiş vaziyette 47,42 gram Metamfetamin maddesi ele geçirildi.

EVDE SPOR HİZMETİ 

Spor Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ve Öğretim Görevlisi İrşil Demiralp, Öğretim Görevlisi Hakan Öncü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3 sınıf öğrencisi Rabia Nur Demirel'in katıldığı proje ile yeni tip korona virüs (Kovid-19) sebebiyle evden çıkamayan ve hareketsiz kalan bireylere yönelik farklı kas gruplarına hitap eden evde yapılabilecek egzersiz videoları hazırlandı. 

SİZ MİSİNİZ KAVGA EDEN?

Malatya'da sokağa çıkma yasağı ile sosyal mesafe kuralına uymayan ve kavga eden alkollü 6 kişiye toplam 18 bin 900 TL ceza kesildi.

O ÖDEMELER TESLİM EDİLİYOR 

Malatya'da korona virüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin maaş ve sosyal yardım ödemeleri, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan kadın astsubaylar tarafından evlerde yapılıyor. Ekipler, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Biner liralık destek ödemelerini ve maaşlarını evlerinde teslim alan vatandaşlar ekiplere teşekkür etti. 

SADIKOĞLU: İYİ GÜNDE VARSINIZ KÖTÜ GÜNDE YOKSUNUZ

İş dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıdan söz eden ve özellikle özel bankaların başvuruları geri çevirmelerine sitem eden Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda MTSO Başkanı olan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yaptığı açıklamada, “Devletimizin açıkladığı destekler için üyelerimiz bankalara gittiğinde, limit bitti, bize yazı gelmedi gibi bahane ve gerekçelerle başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. KGF'nin oluşturduğu 250 milyar TL kredi hacmi önce bankalar arasında bölündü. Bankalar da şubelerine dağıttı. Devletimiz zaten riskin yüzde 80'ini üstleniyor Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. 24 Ocak'ta yaşamış olduğumuz depremin yıkıntıları bitmeden birde üstüne korona virüs darbesiyle yara alan şehrimize bu süreçte destek olunmayacaksa ne zaman olunacak. Üyelerimiz sayesinde karlılıklarınızı artırdınız. Şubelerinizi çoğalttınız. Yarın bu kötü günler geçtiğinde 8 bin 500 üyemizin kapısını yine çalacaksınız” ifadelerini kullandı. 

GÜDER: YARDIMLAR SÜRECEK

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediyesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmaları kısıtlanan ihtiyaç sahibi ailelere, içerisinde temizlik ve temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım paketi dağıtımı yapıyor.

800 ASMA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURULDU 

Malatya'nın Pütürge İlçesine has üzüm çeşidi olan Pütürge kırmızısı çeşidinin devamlılığını sağlanması ve geliştirilmesi amacı ile uygulanan Pütürge kırmızısı çeşidinin geliştirilmesi projesi kapsamında yüzde 50 hibeli asma fidanlarının dikimi gerçekleştirildi. 

NİSAN'DA KAR VE HEYELAN MÜCADELESİ

Kış aylarında yoğun kar mesaisi yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bahar aylarında yağan yoğun kar yağışından dolayı çalışmalarına devam ediyor. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 8 Nisan günü 6 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!