dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2423.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66088.42$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Akçadağ Umumi Hıfzısıhha Kurulu, 7 Nisan'da ilçeye bağlı Küçükkürne Mahallesi'ni karantinaya aldı. Karantina kararının ardından jandarma ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı.Mahallede yaşayan 170 kişinin acil ve temel ihtiyaçları jandarma ekipleri karşılanıyor, ekipler ayrıca vatandaşlara sık sık evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.   ***   Malatya'da gök gürültüsü ile birlikte yağmur yağması nedeniyle havanın bulutlu olması, Süper Ay'ın Malatya'da puslu görünmesine sebep oldu. Havanın bulutlu olmasından dolayı Malatyalılar, Süper Ay'ı net göremedi.  ***  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuru Kayısı ve Lisanslı Depoculuk inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gürkan, yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.   ***  Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tarımsal çalışmalara katılacaklar için Malatya Valiliği'nin aldığı kararları hatırlatıldı.   ***   Yeni Malatyaspor'da 2019-2020 sezon sonu itibariyle 10 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Futbolda virüs arası sürerken kulüplerin cevabını en çok merak ettiği soruya geçtiğimiz günlerde FIFA yanıt vererek mayısta sözleşmesi biten futbolcuların olası yeniden başlangıç durumunda sözleşmelerinin devam edeceğini duyurmuştu.   ***   Korona virüs salgınından oluşan ekonomik durum nedeniyle çalıştığı işini kaybeden, günlük yevmiye ile çalışan, halen işsiz durumda olan ya da zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşların yardım talepleri telefon yoluyla alınıyor.   ***   Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Şubesi tarafından hastanelere destek amacıyla, numune alma kabinleri yaptırarak, Turgut Özal Tıp Merkezine iki adet, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 adet olmak üzere 3 adet numune alma kabini hediye edildi.   ***  Malatya'da Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından en fazla maaş konusunda vatandaşlara yardımcı olundu. Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 25 bin 807 talep yerine getirilirken, il dışına çıkması gereken vatandaşların yaptığı yaklaşık 12 bin adet başvurudan 2 bin 382 müracaata İl ve İlçe Seyahat İzin Kurullarınca izin verildi.  ***

59259

BİR MAHALLE DAHA KARANTİNADA

Akçadağ Umumi Hıfzısıhha Kurulu, 7 Nisan'da ilçeye bağlı Küçükkürne Mahallesi'ni karantinaya aldı. Karantina kararının ardından jandarma ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı.Mahallede yaşayan 170 kişinin acil ve temel ihtiyaçları jandarma ekipleri karşılanıyor, ekipler ayrıca vatandaşlara sık sık evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

BİGİLENDİRMELER BURADAN YAPILACAK 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Malatya il ve ilçelerinde faaliyet gösteren konaklama ve yeme-içme tesisleri ile seyahat acentalarını kapsayan iki ayrı sosyal medya platformu kurdu. Malatya Konaklama isimli ilk platforma 15 turizm işletmesi, 2 yatırım işletmesi, 21 belediye belgeli otel ile 14 kamu misafirhanesi ve öğretmenevi ile 3 turizm işletme belgeli 1. Sınıf lokantayı kapsayan toplam 55 turizm tesisi dahil edildi. İkinci platform ise Malatya A Grubu Turizm Acentaları ismiyle 34 (A) grubu seyahat acentasının katılımıyla oluşturuldu. Her iki platformda Kültür ve Turizm Bakanlığının sektöre ilişkin yaptığı duyurular paylaşılıp, bilgilendirme yapılacak. 

SÜPER AY MALATYA'DA GÖRÜNDÜ

Malatya'da gök gürültüsü ile birlikte yağmur yağması nedeniyle havanın bulutlu olması, Süper Ay'ın Malatya'da puslu görünmesine sebep oldu. Havanın bulutlu olmasından dolayı Malatyalılar, Süper Ay'ı net göremedi. 

BAŞKAN GÜRKAN ÇAĞRI YAPTI 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'e yapmış olduğu ziyaret esnasında Polis Haftasını kutlayıp, şeref defterini imzaladı. Polis Haftası münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Başkan Gürkan, “Malatya Polis Teşkilatımız deprem dolayısıyla yoğun bir çalıma içerisine girdi. Akabinde bütün dünyayı etkileyen, insanlığı tehdit eden korona virüs ile ilgili oluşturulan vefa timleri ile vatandaşlarımızın sağlığı için uygulanması gereken kurallar noktasında gerekli çalışmalar yoğun bir şekilde yerine getirilmekte. Bu gayretli çalışmalarından dolayı değerli Emniyet Müdürümüzün şahsında bütün emniyet personelimizi kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum. Bu zor süreçte cansiperane bir çalışma sergileyen doktorlarımıza, hemşirelerimize, Emniyet Mensuplarına ve Belediye çalışanlarımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu özverili çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatımıza destek olmak için yarın saat 21.00'de alkışlarımızla destek vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

O PROJE YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuru Kayısı ve Lisanslı Depoculuk inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gürkan, yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

BU PAYLAŞIM HEYECANLANDIRDI

Twitter hesabından açıklama yapan Ovalı, "Artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. 23 Nisan için sözleştik" dedi.
Korona virüs aşısı geliştirmek için ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bu sabah Türkiye'yi heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Ovalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "7 gün 16 saat laboratuvarda çalıştıktan sonra artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. Kaldığım yerden onlar devam edecek. İlk ekip @YurtseverBulut, Gözde, Recai, sonra sayıları kademeli olarak artacak. 23 Nisan için sözleştik” ifadelerini kullandı.

POLİSLER ALKIŞLANACAK 

Başkan İnce, Türk Polis Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Polisin vatanın gücü ve adaleti olduğunu ifade eden İnce, “Polis haklının yanında, zalimin karşısındadır. Polis devletin şefkatli elidir. Polis şofördür, çiftçidir, esnaftır, millettir. Polis gözümüzün nuru başımızın tacıdır” ifadelerine yer verdi. 

SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİLER

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüyle mücadele nedeniyle iş yerlerinin kapanması sonucuyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Akçadağ Belediyesi ekipleri yetişti.Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede birçok noktaya mama ve su bırakıldı. Hayatın normal akışına döneceği güne kadar sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının süreceğini belirten,Akçadağ Belediye Başkan Yardımcılarından Mustafa Menge," Akçadağ Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz bu çalışmaya destek vermek isteyen vatandaşlarımızdan da desteklerini bekliyoruz “ dedi. 

TARIMSAL FAALİYETLER İÇİN İZİN 

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tarımsal çalışmalara katılacaklar için Malatya Valiliği'nin aldığı kararları hatırlatıldı.

SÖZLEŞMELERİ BİTTİ

Yeni Malatyaspor'da 2019-2020 sezon sonu itibariyle 10 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Futbolda virüs arası sürerken kulüplerin cevabını en çok merak ettiği soruya geçtiğimiz günlerde FIFA yanıt vererek mayısta sözleşmesi biten futbolcuların olası yeniden başlangıç durumunda sözleşmelerinin devam edeceğini duyurmuştu.

DEVLETİN YARDIMLARI HERKESE DOKUNSUN DİYE

Korona virüs salgınından oluşan ekonomik durum nedeniyle çalıştığı işini kaybeden, günlük yevmiye ile çalışan, halen işsiz durumda olan ya da zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşların yardım talepleri telefon yoluyla alınıyor.

SARI ALTIN, BU SÜREÇTE HERKESİN GÖZDESİ

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, korona virüs salgınına karşı önleyici beslenme konusunda en etkili ürünlerden birinin kükürtlü (islimli) kayısı olduğunu bazı basın organlarında yer almasıyla birlikte kayısı satışları yükseldi. Kükürtün önceki dönemlerde dezenfektan olarak kullanıldığını belirten Çelik, “Kükürt, eski dönemlerde dezenfeksiyon için kullanılırdı. Bu nedenle, kükürtlü (kayısı ağız hijyenini, ağız dezenfeksiyonunu sağlar” diye konuştu. 

MEV'DEN HEDİYE GELDİ 

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Şubesi tarafından hastanelere destek amacıyla, numune alma kabinleri yaptırarak, Turgut Özal Tıp Merkezine iki adet, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 adet olmak üzere 3 adet numune alma kabini hediye edildi.

YÖNETİM TELEKONFERANSLI TOPLANTI YAPTI 

Yeni Malatyaspor yönetimi telekonferans yöntemiyle bir toplantı yaparak hem futbolun önümüzdeki günlerinin olası senaryolarını, hem de kulüpteki son durumu masaya yatırdı. Adil Gevrek başkanlığındaki toplantıya Gökhan Çelik, Ahmet Topdağ, Suat Tekin, Aziz Yalçınkaya, Selim Pilten, Mehmet Coşer Gömüç, Burak Çakır, Yüksel Demirkol, Mehmet Koçyiğit, Bilal Elmas, Hakkı Çelikel, İlhan Çelebi ve Yüksel Demirkol katıldı. Önümüzdeki ay yapılacak mali kongre öncesinde yönetim kuruluna bilgilendirme yaptığı belirtilen Başkan Gevrek'in bazı konularda da fikir alışverişinde bulunduğu ifade edildi. 

MALATYA'DA KAÇ KİŞİ İL DIŞINA ÇIKTI?

Malatya'da Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından en fazla maaş konusunda vatandaşlara yardımcı olundu. Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 25 bin 807 talep yerine getirilirken, il dışına çıkması gereken vatandaşların yaptığı yaklaşık 12 bin adet başvurudan 2 bin 382 müracaata İl ve İlçe Seyahat İzin Kurullarınca izin verildi.

ÇINAR: ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERDİK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen ve Şahin Özer'in yanı sıra Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ile Kentsel Dönüşüm Birimi yetkilileriyle birlikte kuzey çevreyolunun geçtiği bölgelerde incelemelerde bulundu. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 9 Nisan günü 9 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!