dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63827.657$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, durumu stabil olan hastada tedavi sonrası bir yan etkinin olmadığını ve bazı bulgularda iyileşme görüldüğünü açıkladı.   ***   Süper Lig'de 11 Mart 2018 tarihinde oynanan Malatyaspor-Fenerbahçe maçının ardından havalimanında 2 taraftar biletsiz şekilde güvenlikten geçmiş, son kontrol noktasında yer alan görevlileri de yanıltarak ve görme açısından çıkarak biletsiz bir şekilde gizlice uçağa binmeye çalışmıştı. Ancak uçak havalanmadan görevlilerce biletsiz yolcular tespit edilerek indirilmişlerdi.   ***  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Koronavirüse karşı tedbirlerimizi milletimizin desteğiyle en üst düzeyde alırken şehirlerimizdeki projelerimizi de yakından takip ediyoruz. Elazığ ve Malatya'daki çalışmalarımızı video konferans ile inceledik. İnşallah vatandaşlarımızı yıl sonuna kadar evlerine kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.  ***  Süper Lig'de en kötü sezonunun yaşayan Yeni Malatyaspor'da yönetim maç kazanamama ve korona virüs nedeniyle verilen ara nedeniyle oluşan olumsuz ekonomik tabloyu düzeltmek için formüller arıyor. Bu doğrultuda birçok kulübün yaptığı gibi futbolcu alacakları konusunda indirim düzenlemesi planlayan sarı-kırmızılı yönetimin bu kararını önümüzdeki günlerde takımla da paylaşacağı ifade edildi. İlk etapta takım kaptanlarıyla konuyu değerlendirdiği ifade edilen yönetimin görüşmede olumlu mesajlar aldığı belirtildi.   ***

59259

KOCA: YOĞUN BAKIMA GİREN HASTA ORANIMIZ DÜŞÜYOR 

Sağlık Bakanı Koca, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 98 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının bin 6 olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre bugün 30 bin 864 test yapılırken, 4 bin 747 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 47 bin 29 olurken, toplam 2 bin 423 kişi iyileşti. Toplam entübe hastası bin 62 kişi, toplam yoğun bakım hastası bin 667 kişi oldu. 

KIZILAY: BAZI BULGULARDA İYİLEŞME GÖRÜLDÜ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, durumu stabil olan hastada tedavi sonrası bir yan etkinin olmadığını ve bazı bulgularda iyileşme görüldüğünü açıkladı. 

BAKAN KURUM: SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ... 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Koronavirüse karşı tedbirlerimizi milletimizin desteğiyle en üst düzeyde alırken şehirlerimizdeki projelerimizi de yakından takip ediyoruz. Elazığ ve Malatya'daki çalışmalarımızı video konferans ile inceledik. İnşallah vatandaşlarımızı yıl sonuna kadar evlerine kavuşturacağız” ifadelerini kullandı. 

ŞİMDİ İNDİRİM ZAMANI

Süper Lig'de en kötü sezonunun yaşayan Yeni Malatyaspor'da yönetim maç kazanamama ve korona virüs nedeniyle verilen ara nedeniyle oluşan olumsuz ekonomik tabloyu düzeltmek için formüller arıyor. Bu doğrultuda birçok kulübün yaptığı gibi futbolcu alacakları konusunda indirim düzenlemesi planlayan sarı-kırmızılı yönetimin bu kararını önümüzdeki günlerde takımla da paylaşacağı ifade edildi. İlk etapta takım kaptanlarıyla konuyu değerlendirdiği ifade edilen yönetimin görüşmede olumlu mesajlar aldığı belirtildi.

MAYISA KADAR BÖYLE

Korona virüs salgını arasında bireysel çalışmaların sürdüğü Yeni Malatyaspor'da takım çalışmalarına mayıs ayında başlanmasının planlandığı ifade edildi. TFF'nin ligin başlama takvimiyle ilgili haziranı işaret etmesi kulüpleri çalışma programlarını belirlemeye itti. 

POLİS HAFTASI KUTLANDI 

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü Malatya'da düzenlenen törenle kutlandı. 

GÜRKAN, PAZAR DÜZENLEMELERİNİ DENETLEDİ

İpek caddesi üzerinde Cuma günleri kurulan pazar yerini ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, pazarda incelemelerde bulundu. 

O DAVADA BERAAT KARARI 

Süper Lig'de 11 Mart 2018 tarihinde oynanan Malatyaspor-Fenerbahçe maçının ardından havalimanında 2 taraftar biletsiz şekilde güvenlikten geçmiş, son kontrol noktasında yer alan görevlileri de yanıltarak ve görme açısından çıkarak biletsiz bir şekilde gizlice uçağa binmeye çalışmıştı. Ancak uçak havalanmadan görevlilerce biletsiz yolcular tespit edilerek indirilmişlerdi.

YENİLENİYOR!

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Diş Hastanesi, Malatya Tren Garı, Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu, Emniyet Müdürlüğünün ulaşımını sağlayan Alparslan Türkeş Bulvarı, baştan aşağı yenileniyor. 

EVDE KAL SPOR YAP 

Budokaido kyokushin ashihara karate antrenörü ve uluslararası hakem Battal Gazi Özçınar ile sporcuları Miraç Sekmen ile Tuğba Deveci, evde kal hareketsiz kalma diye seslendiler. 

KİRA ALACAKLARI ERTELENDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında olağanüstü toplandı.Korona virüs salgını ile ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi veren Gürkan'ın yaptığı konuşmanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yapılan toplantıda, 2020 Mali Yılı Bütçesine Ek Yatırım Bütçesi hakkındaki Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek kabul edildi. 

ÇINAR: KİMSE AÇIKTA KALMAYACAK 

Korona virüs salgını nedeniyle evlerinde kalarak hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını düşünenlere teşekkürleri ileten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaşanılan zor günleri dayanışma ve paylaşım ruhuyla atlatacaklarını söyledi.

YARIŞMA VAR!

İlk ve ortaokul kategorilerinde düzenlenen yarışmaya 17 Nisan 2020 tarihine kadar eser gönderilebilecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Malatya'daki tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “23 Nisan” konulu şiir yarışması başlatıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!