dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Uygulamaları bizzat yöneten TÖTM Kemik İliği Nakli Direktörü Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Malatya Time'a konuştu. Erkurt, “Şu an klinik tabloda iyileşme gözlemliyoruz. Hastamızın kan testlerindeki C-reaktif protein (CRP) kanda yüksek seviyelerde görülmesi durumda iltihap belirteci, Ferritin ve D-dimer gibi enfeksiyon parametrelerinde iyileşmeler görüldü. Akciğer havalanması gösteren PF oranında da düzelme var. Bu akciğerin iyiye gittiğini gösteriyor. Akciğerin görüntüsü de hafiften daha iyi durumda” diye konuştu.   ***   Korona virüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta gece yarısı itibariyle 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından kentte kısa süreli yaşanan yoğunluk gece yarısı itibariyle yerini sessizliğe bıraktı.  ***Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Malatya'da da ‘Mercedes Kadir' olarak bilinen Fatih Kaydı, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile telefonla görüntülü görüşerek polis haftasını kutladı.   ***  Gece yarısı itibarıyla uygulamaya giren sokağa çıkma yasağının ardından bu sanah Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan MEGSAŞ Ekmek Fabrikasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürkan ekmek ihtiyacının karşılanması adına gerekli bütün tedbirleri aldıklarını ifade ederek ekmeğin 50 kuruş olarak ücretlendirildiğini açıkladı.  ***  Korona virüs (Covid-19) salgını tüm dünyayı kasıp kavururken, alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehirde Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gece 00.00 itibariyle başlayan yasak kapsamında Malatya'da da sokaklar ve caddeler boş kaldı. Polis ekipleri de kent genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanması adına geniş tedbirler aldı.   *** 

59259

UMUTLUYUZ!

Uygulamaları bizzat yöneten TÖTM Kemik İliği Nakli Direktörü Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Malatya Time'a konuştu. Erkurt, “Şu an klinik tabloda iyileşme gözlemliyoruz. Hastamızın kan testlerindeki C-reaktif protein (CRP) kanda yüksek seviyelerde görülmesi durumda iltihap belirteci, Ferritin ve D-dimer gibi enfeksiyon parametrelerinde iyileşmeler görüldü. Akciğer havalanması gösteren PF oranında da düzelme var. Bu akciğerin iyiye gittiğini gösteriyor. Akciğerin görüntüsü de hafiften daha iyi durumda” diye konuştu. 

YASAK BAŞLADI! SOKAKLAR BOŞALDI

Korona virüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta gece yarısı itibariyle 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından kentte kısa süreli yaşanan yoğunluk gece yarısı itibariyle yerini sessizliğe bıraktı.

MERCEDES KADİR UNUTMADI!

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Malatya'da da ‘Mercedes Kadir' olarak bilinen Fatih Kaydı, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile telefonla görüntülü görüşerek polis haftasını kutladı.

GÜRKAN: EKMEK 50 KURUŞTAN SATILACAK 

Gece yarısı itibarıyla uygulamaya giren sokağa çıkma yasağının ardından bu sanah Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan MEGSAŞ Ekmek Fabrikasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürkan ekmek ihtiyacının karşılanması adına gerekli bütün tedbirleri aldıklarını ifade ederek ekmeğin 50 kuruş olarak ücretlendirildiğini açıkladı.

SOKAĞA ÇIKANLARA CEZA KESİLİYOR 

Korona virüs (Covid-19) salgını tüm dünyayı kasıp kavururken, alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehirde Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gece 00.00 itibariyle başlayan yasak kapsamında Malatya'da da sokaklar ve caddeler boş kaldı. Polis ekipleri de kent genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanması adına geniş tedbirler aldı.

DİKKAT DENETİM VAR!

Malatya Valiliği 2 nolu toplantı salonunda İl Pandemi Kurulu üyeleri, Vali Aydın Baruş başkanlığında toplantı düzenledi. Toplantının ardından Pandemi Kurulu üyeleri, Malatya merkez Akpınar, Sebze ve Kasap Pazarı ve Şire Pazarı civarında incelemelerde bulundu. 

EVE SERVİS!

Virüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile birlikte Malatya'da açık olan fırınlar siparişlere yetişmek için yoğun şekilde çalışıyor. Yasak kapsamında olmayan iş yerleri arasında bulunan fırınlar sabahın erken saatleri ile birlikte ekmek yapımına başladı. 

YETER Kİ SOKAĞA ÇIKMA...

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile birlikte Arguvan ilçesinde önlemler alındı. Emniyet ekipleri, fırın görevlileri ile birlikte anons ederek, vatandaşların evinde ekmek ihtiyaçları gideriyor.

YENİ KARARLAR ALINDI 

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak, bir dizi kararlar aldı. 

UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalarda, şüphe üzerine durdurulan 2 kişinin yapılan üst aramasında 598 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ele geçirilirken,uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan aranan 4 Yıl 2 ay hapis cezası bulunan A. A. yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan yapılan uygulamalarda durumundan şüphelenilerek durdurulan bir şahısın yapılan üst aramasında 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

İLÇELERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Korona virüs salgınına karşı koruyucu tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta başlayan 2 günlük sokağa çıkma yasağı sürüyor. Malatya'da da gece başlayan yasak nedeniyle sokak ve caddeler bomboş kaldı. Genelgede sokağa çıkma yasağından muaf olanlar dışında kimsenin çıkmadığı Malatya'da tüm ilçelerde de güvenlik güçleri sıkı tedbirler aldı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 11 Nisan günü 7 kişi hayatını kaybetti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!