dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2489.0
  • BIST
    9524.05
  • BTC
    61489.99$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada, “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.    ***   İstanbul, Hacettepe, Cerrahpaşa, Ankara, Gazi ve İnönü üniversitelerinin rektör, dekan ve başhekimleriyle video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da hazır bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay'dan görüşlerini aldı. Koca, “Bugün ilk defa yoğun bakıma giren ve entübe olan hasta sayısal olarak eksiye düştü. Bu son derece önemli, her geçen gün yoğun bakımda yatan hastanın yatış gün sayısının da azaldığını görüyoruz” dedi.   ***  Yeni Malatyaspor, ligin 15. haftasındaki Beşiktaş galibiyetinin ardından çıktığı 11 maçta 9 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Oynadığı son 17 maçtan 1 galibiyet, 6 beraberlik, 10 mağlubiyet alarak tarihinin en kötü istatistiğine imza atan Malatya temsilcisinde, Hikmet Karaman döneminde ligin ilk yarısında görev yapan Sergen Yalçın ile elde edilen 24 puanın üzerine sadece 1 puan eklenebildi. Puan tablosunda 25 puanla 15. sırada bulunan sarı-kırmızılı takımın kötü gidişatı istatistiklere de yansıdı. Yeni Malatyaspor, 11 haftada rakip ağlara 6 gol bırakırken, kalesinde ise 17 gol gördü.   ***  Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla korona virüsü salgını nedeniyle Eğnir Mahallesi, 29 Mart tarihinde karantina altına alınmıştı. Mahallede sağlık ekiplerinin yaptığı sağlık taramasında korona virüsle ilgili çalışmalar devam ediyor. Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli tarafından karantinanın devam ettiği duyuruldu.  ***  Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı 30 büyükşehir arasında yer alan Malatya'da, açık olan fırınlar sipariş üzerine evlere ekmek götürüyor.  ***   Pütürge Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca koordine edilen Vefa Destek Grubunda, emniyet, jandarma, belediye, müftülük, ilçe tarım ve orman şefliği koordinesi ile dışarı çıkamayan vatandaşların ihtiyaçları kurum personellerince götürülüp evinde veriliyor.   ***

59259

İÇ İŞLERİ BAKANI SOYLU İSTİFA ETTİ

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada, “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. 

AHMET KIZLAY'DAN 'GÖRÜŞ' ALDI!

İstanbul, Hacettepe, Cerrahpaşa, Ankara, Gazi ve İnönü üniversitelerinin rektör, dekan ve başhekimleriyle video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da hazır bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay'dan görüşlerini aldı. Koca, “Bugün ilk defa yoğun bakıma giren ve entübe olan hasta sayısal olarak eksiye düştü. Bu son derece önemli, her geçen gün yoğun bakımda yatan hastanın yatış gün sayısının da azaldığını görüyoruz” dedi.

TARİHİN EN KÖTÜ SEZONU

Yeni Malatyaspor, ligin 15. haftasındaki Beşiktaş galibiyetinin ardından çıktığı 11 maçta 9 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Oynadığı son 17 maçtan 1 galibiyet, 6 beraberlik, 10 mağlubiyet alarak tarihinin en kötü istatistiğine imza atan Malatya temsilcisinde, Hikmet Karaman döneminde ligin ilk yarısında görev yapan Sergen Yalçın ile elde edilen 24 puanın üzerine sadece 1 puan eklenebildi. Puan tablosunda 25 puanla 15. sırada bulunan sarı-kırmızılı takımın kötü gidişatı istatistiklere de yansıdı. Yeni Malatyaspor, 11 haftada rakip ağlara 6 gol bırakırken, kalesinde ise 17 gol gördü. 

KARANTİNA DEVAM EDİYOR 

Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla korona virüsü salgını nedeniyle Eğnir Mahallesi, 29 Mart tarihinde karantina altına alınmıştı. Mahallede sağlık ekiplerinin yaptığı sağlık taramasında korona virüsle ilgili çalışmalar devam ediyor. Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli tarafından karantinanın devam ettiği duyuruldu. 

EVLERİNDEN ÖZEL OLARAK ALINIP BAĞIŞ YAPIYORLAR

Malatya'da sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışı yapmak için evlerinden özel olarak alınarak bağış yapıyorlar. 

ONLAR YARDIMA KOŞUYOR

Battalgazi Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın korona virüs önlemleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saat sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından dışarı çıkamayan ve ihtiyaçlarını bildiren vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Bu anlamda Battalgazi Belediyesi çağrı merkezine gelen çağrı ile harekete geçen zabıta ekipleri, sabah nöbetlerini tamamlayan fakat sokağa çıkma yasağı nedeniyle araç bulamadıkları için evlerine gidemeyen 18 sağlık personelini evlerine ulaştırdı. Çalıştıkları hastane önlerinde alınarak evlerine bırakılan sağlık personelleri, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ekiplere teşekkürlerini iletti. 

FIRINCILAR İŞ BAŞINDA

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı 30 büyükşehir arasında yer alan Malatya'da, açık olan fırınlar sipariş üzerine evlere ekmek götürüyor.

AYNI ŞEYLERİ YAŞAMAYALIM 

Taraftarlar Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Öncelikle insanlığı etkisi altına alan Covid-19 virüsü sebebi ile milletimiz ve bütün dünya zor bir süreçten geçmekte. Bu zor süreç bizleri ve diğer futbol camialarını da yakından ilgilendirmekte. Bizler yayılmaması için gerekli tüm tedbirleri almakta ve hitap ettiğimiz geniş kitleyi de bilinçlendirmekteyiz. Bu süreci en kısa sürede atlatmak tek temennimizdir.Zor günlerimizi geride bıraktığımız zaman Malatyalı ve Malatyasporlular olarak takımımızı yıpranmış değil güçlü bir şekilde görmeyi istiyoruz . Fakat önümüze engel olarak çıkan ve maddiyat arz eden durumlar söz konusu. Süper Lig dahilindeki birçok spor kulübü gibi Malatyasporumuz da TFF ve yayıncı kuruluştan herhangi bir ödeme alamamakta, bununla birlikte FİFA kulüplerin zor durumu için bütçe ayırmasına karşın bu sürecin uzayacağı kanaatindeyiz. Destanlar şehri Malatyamızı gerek Türkiye'de gerek ise Dünyada temsil eden onurlu armamız uğruna tek yürekli olmalıyız. Finansal sıkıntının bizi yıpratmasına izin vermemeli , daha önce farklı takımlarda başlatılan kampanyaların devamını getirmemeliyiz. Biz Malatyaspor Taraftarlar Derneği olarak bu zor süreci en zararsız ve en kısa sürede atlatabilmek adına herkesi desteğe davet edeceğiz. Bizimle birlikte milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, bürokrasimizin ve Malatyalı iş adamlarımızın da bu konuya el atmaları gerekmektedir. Özverili bir şekilde üstümüze düşen görevi yapacağız ve aynı şekilde belirttiğimiz kesimlerden de bu desteği bekleyeceğiz. Başka Malatyaspor yok ve camiamız olarak ikinci kez, geçmişte yaşadığımız senaryoları yaşamamaya kararlıyız "ifadelerine yer verildi. 

SAHADALAR!

Pütürge Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca koordine edilen Vefa Destek Grubunda, emniyet, jandarma, belediye, müftülük, ilçe tarım ve orman şefliği koordinesi ile dışarı çıkamayan vatandaşların ihtiyaçları kurum personellerince götürülüp evinde veriliyor.

CEZAYI YEDİ

Malatya'da sokağa çıkma yasağına vatandaşlar genelde uyarken, uymayanlara ise polisler ceza yazdı. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma yasağı ilen edilen iller arasında yer alan Malatya'da polis ekipleri yasağa rağmen dışarı çıkan vatandaşlara ceza işlemi uyguluyor. Yasak kapsamında Malatya'da sokaklar ve caddeler boş kaldı. Polis ekipleri de kent genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanması adına geniş tedbirler aldı.

GÜRKAN: HANELERİMİZE EKMEKLER ULAŞTIRILIYOR

İçişleri Bakanlığınca korona virüsle mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, MEGSAŞ tarafından üretilen ekmeği 50 kuruşa dağıttı. Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ile MEGSAŞ'a bağlı ekipler araçlarla cadde cadde, sokak sokak gezip ekmek ihtiyacı olan hanelere ücreti karşılığında dağıtım yaptı. Ekmeğin normal fiyatında da indirime giden MEGSAŞ bu zor günlerde ekmeğe 60 kuruşluk indirim yaparak 50 kuruşa dağıttı.

EVİ YANAN ŞAHIS DUMANDAN ETKİLENDİ

Venüs sokak içerisinde bulunan bir evde henüz bilenmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına alırken yangından etkilen 1 kişi tedbir amaçlı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sokak sakinlerinde panik ve korkuya neden olan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!