dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    35.24
  • ALTIN
    2475.8
  • BIST
    10158.63
  • BTC
    66107.75$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün Haber Özetlerini Sesli Olarak da Dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

BEYTUR: 50 HASTANIN SONUCU POZİTİF ÇIKTI

Malatya İnönü üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne, korona virüs şüphesiyle 2 bin 922 hasta başvurduğu, bu hastalardan 1703'üne test yapıldığı ve bunlardan 50'sinin sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

 GÜRKAN: BURUK ACIMIZ BİR NEBZE OLSUN GİDERİLDİ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Malatya Gençlik kolları tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle evlere Türk Bayrağı dağıtıldı.

 PARLAKPINAR "VETO" ETTİ!

 Zerdeçal ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan korona virüsü engelliyor iddiaları baharatın piyasada yok satmasına sebep oldu. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim mensubu Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, zerdeçalın tedavi maksatlı ilaç olarak ya da gıda takviyesi olarak kullanımı noktasında hekim görüşünün mühim olduğunu açıkladı.

 KADİR'İN HAYATI FİLM OLUYOR

Mercedes Kadir'in hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Mercedes Kadir'in hayatını beyaz perdeye aktarmak için Malatyalı Sinema Sanatçısı ve Yönetmeni Gani Rüzgar Şavata kolları sıvadı.

ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Dünya genelinde pandemi ilanına neden olan korona virüs salgınının Malatya'daki süreci ile ilgili Vali Aydın Baruş'un başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

HIRSIZLAR ENSELENDİ!

Malatya'da bir inşaattan malzeme çalan 2 şahıs polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

 KAYISIDA MONİLYA ALARMI!

 Malatya'da bazı bölgelerdeki kayısı ağaçlarında görülen monilya hastalığı ile ilgili hazırlanan sonuç raporunda hastalığın yüzde 1-2 civarında olduğu tespit edildi.

İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINDAN YENİ YASAKLAR!

İçişleri Bakanlığından 81 il valiliğine gönderilen ramazan tedbirleri genelgesine göre, bu yıl ramazan ayında vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Öte yandan genelgeye göre fırınlardaki ekmek üretimi ve siparişler, iftardan 2 saat önce sonlandırılacak.

O KARAR İPTAL EDİLDİ

Malatya Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin 3 gün açık kararı iptal edildi.

 O MAHALLEDE KARANTİNA KALDIRILDI

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Küçükkürne Mahallesi'nde sürenin dolması ve şüpheli vakaya rastlanmaması nedeniyle karantina kaldırıldı.

 FEDAKÂR POLİSLER SAHADA

Korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların yardımına polis ekipleri yetişiyor.

O İLÇEDE MERCİMEK EKİLDİ

Marjinal tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla Malatya'nın Yazıhan ilçesi Erecek mahallesinde 10 dekarlık alanda yerli kırmızı mercimek ekimi gerçekleştirildi.

 İSTİKLAL MARŞI KLİBİ İLGİ GÖRDÜ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'ncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleniyor.

 BİR İLKE İMZA ATILIYOR

Battalgazi Belediyesi, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi üzerinde bulunan 15 dekarlık alanda oluşturacağı özel sera alanlarında, ilçenin farklı yerlerindeki yeşil alanlara dikilmek üzere ağaç, süs bitkisi ve mevsimlik çiçek yetiştirecek.

 ÇINAR: MASKESİZ KİMSE KALMAYACAK

Yeşilyurt Belediyesi, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ilçenin farklı noktalarına kurduğu maske dağıtım standının yanı sıra kırsal bölgelerde de maske dağıtımına hız verdi.

ONLARCA ÇOCUĞA SÜRPRİZ

Yeni Malatyaspor Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Covid-19 önlemleri kapsamında evlerinde kurallara uyan onlarca çocuğa forma hediye etti.

 KARAMAN: LİGLERİN OYNATILMASINDAN YANAYIM

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman liglerin oynatılıp oynatılmamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Ben oynatılmasından yanayım. Fakat şu anki şekliyle değil' dedi.

 VEFAT EDENLER

 Malatya'da 22 Nisan günü 10 kişi Hakk'ın rahmetine kavuştu.

 PİYASALARDA DURUM

 Piyasalarda petrol krizi ve pandeminin olumsuz etkileri devam ediyor. Borsa ise güne yükselişle başladı. Özellikle, son üç haftadır yüksek olan gram ve çeyrek altın fiyatı rekor üstüne rekor kırdı. Bugün ise, gram altın fiyatı rekor seviye olan 385 lira civarında seyrediyor. Öte yandan, çeyrek altın da 620 lirayı gördü.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 18 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!