dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63810.518$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

YOĞUN MESAİ HARCIYORLAR

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde koronavirüs hastaları, kendilerine ayrılan servis ve yoğun bakım ünitelerinde tamamen izole bir şekilde tedavi ediliyor. Testi negatif ve pozitif çıkan vakaların birbirlerinden ayrı servislerde yatırıldığı hastanede, Sağlık Bakanlığının belirlediği tedavi yöntemleri ile hastalar tedavi ediliyor.

 KURUM: KONUTLAR 2020 SONUNDA TESLİM EDİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'da yapımı devam eden TOKİ konutlarının yılsonuna yetiştirileceğini yeni yapılan konutların her türlü altyapı ve üst yapılarının tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

 ARSLAN: POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Korona virüsü (Covid-19) sebebi ile Elazığ ve Malatya için pozitif ayrımcılık yapılmasını talep etti.

 ÖĞRENCİLERE 6 GB İNTERNET MÜJDELEDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç'ın öğrenciler için ücretsiz internet sürprizi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından memnuniyet verici olarak karşılandı. Kızılay, öğrencilerin yararına olan bu uygulama için Saraç'a teşekkürlerini iletti.

 POTANSİYEL TEHLİKE!

Sert çekirdekli meyve ağaçlarında zarara yol açan kabuklu bit hastalığı, bu yıl iklimin yağışlı ve değişkenlik göstermesi nedeniyle halen bir potansiyel tehlike olarak görülüyor.

 MALATYA SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

 Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla Malatya sokakları boş kaldı.

 SİLAH KAÇAKÇILIĞINA GEÇİT YOK!

 Malatya'nın Arguvan ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

 YASAK ÖNCESİ DENETİM

 Malatya'da üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi 87 ekip ve 451 personelin katılımıyla yapılan huzur uygulamasında bin 7 iş yeri denetlenirken,1 iş yerine yasal işlem yapıldı.

 KARANTİNA KALKTI

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova Mahallesi'nde yeni vakaya rastlanmaması nedeniyle karantina kaldırıldı. Pütürge İlçesi Poskıran Mahallesi Hacı Zerey Mezrası ve Pazarcık Mahallesi Gürsülan Mezrasında da karantina kaldırıldı

 SALDIRI VE YAĞMADAN 5 KİŞİ TUTUKLANDI

 Malatya'da silahlı saldırı ve yağma olaylarından gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklandı.

 JANDARMA KUŞ UÇURTMUYOR

 Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Malatya'da jandarma görevlileri, şehirlerarası yollarda seyahat kısıtlaması konusunda kontrollerini yapıyor.

 YAKINDA SOFRALARDA

 Arguvan Belediyesi tarafından yetiştirilen doğal ürünler yakında ‘Arguvan Doğal' markası ile sofralardaki yerini alacak.

 ONLİNE SINAVA GİREMEYENLER İÇİN…

 Malatya İnönü Üniversitesi'nde (İ.Ü) eğitim görüp de, yeni tip korona virüs salgını önlemleri nedeniyle online sınava giremeyenler için mazeret sınav hakkı getirildi.

 1 MAYIS MÜJDESİ

 Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, temizlik işleri personellerine müjde vererek, önümüzdeki üç ay boyunca gıda yardımı yapılacağını belirtti.

 ÇINAR: YEŞİLYURT TV'Yİ HİZMETE SUNDUK

Malatya'nın Yeşilyurt ilçe Belediyesi, Yeşilyurt TV'yi yayın hayatına sundu.

 YILDIRIM: BU TAKIM BURALARA KOLAY GELMEDİ

 Yeni Malatyaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Murat Yıldırım, ligde kalacaklarına inandığını kaydederek, 'Bu takım buralara kolay gelmedi”dedi.

 VEFAT EDENLER

 Malatya'da 1 Mayıs günü 5 kişi vefat etti.

 PİYASALARDA

 Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve resmi tatil olduğu için  Türkiye'de piyasalar kapalı.  Piyasaların tatil olduğu 1 Mayıs günü dolar/TL 7,02 seviyesinde hareket ediyor. Çeyrek altın bugün 620 liradan satılırken gram altın 378 lira, Cumhuriyet altını da 2,478 liradan alıcı buluyor. 

 HAVA NASIL OLACAK?

 Malatya'da yarın hava 17 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!