dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9090.46
  • BTC
    69869.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

MALATYA'DA HAREKETLİ DAKİKALAR

Malatya'da silahlı saldırı olayı sonrası 'polisin dur' ihtarına uymayan otomobil sürücüsü, bir süre yaşanan kovalamacanın ardından otomobili bırakarak kaçtı.

GEÇİŞLER SERBEST

Korona virüs(Covid-19) tedbirleri kapsamında giriş ve çıkışlarda kısıtlama yapılan Malatya'da sınırlandırma 7 ille birlikte gece yarısı itibariyle sona erdi. 

KARANTİNAYA SON!

Malatya'nın Darende ilçesinde iki mahallede karantina süreci sona erdi. Darende ilçesi Ilıca Mahallesinde ve Aşağıulupınar Mahallesinde karantina kaldırıldı. 

YENİ TESİS!

 Malatya Yeşilyurt Belediyesi, seradan sonra bu kez de Meyve Kurutma ve Kükürtleme Tesisi kuracak. 

FİYATI YÜZDE 50 ARTTI

 Nisan ayında fiyatı en çok artan ürünler listesinde yer alan yumurta fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Vatandaşlar, özellikle marketlerde yumurta fiyatlarına yüzde 50 oranında bir artış yaşandığını söyledi.

 SOFRALARIN BAŞ TACI TAVA YEMEKLERİ

 Korona virüsün gölgesinde geçen Ramazan ayında yörelere has lezzetler, lokanta ve restoranların kapalı olması nedeniyle sipariş üzerine evlere götürülüyor. Malatya'da ayrı bir yeri olan tava yemekleri de bu yıl talep edilen yemeklerin başında geliyor.

 KOMŞU İLLERE MİNİBÜS SEFERLERİ BAŞLADI

 Korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 1 ay önce giriş çıkışların kapatıldığı büyükşehirler arasında yer alan Malatya'da, dün yayımlanan genelge ile bu kısıtlama sona erdi. Kısıtlamanın kalkmasının ardından Malatya'dan çevre illere yeniden minibüs seferleri de başladı.

 LİSE ÖĞRENCİLERİ YARIŞACAK

 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından lise öğrencilerine yönelik sosyal medya üzerinden “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” konulu kompozisyon yarışması düzenleniyor.

 SÖNMEZ: GÜRKAN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİM

 Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle maske dağıtmaya devam ediyor.

 HAN: TALEP VE ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK

 Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklara gönderdiği dilekçede avukatlar ve yargıya ilişkin taleplerde bulundu.

 FUTBOLCULAR BEKLENİYOR

 Toplanma tarihi olarak 15 Mayıs'ın belirlendiği Yeni Malatyaspor'da yurt dışından gelecek futbolular bekleniyor. Bazı futbolcular ise daha önce başladığı saha çalışmalarına devam ediyor.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 5 Mayıs günü 7 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

Altın fiyatlarında yaşanan değişimler yatırımcısı tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bugün kapanışta çeyrek altın 628,00 lira, Cumhuriyet altını 2.570,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,05 yükselişle 387,00 liradan işlem gördü.  5 Mayıs itibari ile dolar kuru 7,049 TL'den işlem görüyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 19 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!