dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2490.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63188.77$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

 

BAKAN KOCA: KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye'miz koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır. Yeni döneme isim vermeyi uygun görüyoruz. İsim bize mücadelemiz için fikir verecektir. Bu isim 'Kontrollü Sosyal Hayat'tır.' dedi.

 ÖZEL HAREKAT BÖGE ARAZİSİNDE HAZIRLIKLAR BAŞLADI

 Malatya merkez ilçe Battalgazi Bulgurlu Mahallesinde yapılacak olan Özel Harekat Bölge Müdürlüğü için altyapı hazırlıkları başlatıldı.

 KORONA ŞÜPHESİYLE GELDİ! HASTANEDEN KAÇTI

Malatya'da koronavirüs semptomları göstermesi nedeniyle hastaneye başvuran kişi, sonucun çıkmasını beklemeden hastaneden kaçtı. Polisi de alarma geçiren hasta, evinde bulunarak sağlık görevlileri ve güvenlik güçleri tarafından ambulansla yeniden hastaneye götürüldü.

 O HASTA TABURCU OLDU!

 Türkiye'de plazma tedavisinin ilk uygulandığı korona hastası taburcu oldu.

 KAZA SONRASI KAVGA!

Malatya'da hafif ticari araçla otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralanırken,kaza sonrası çıkan kavgayı ekipler ayırdı.

 UMUT OLDULAR!

 Korona hastalarına umut için plazma bağışları sürüyor. Malatya'da ailece korona virüse yakalanan Gazeteci Esma Karadoğan, iyileştikten sonra ilk iş olarak plazma tedavisine destek olmak için ailece bağışta bulundu.

ÇINAR: CİDDİ HİZMETLER ÜRETTİK

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, asfaltlama konusunda çok ciddi hizmetler ürettiklerini belirtti.

 GÜDER: 20 BİN AİLEYE NAKDİ YARDIM YAPILDI

 Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, Berberler ve Kuaförler Odasını ziyaret ederek, esnaflara dağıtılmak üzere odaya maske teslim etti. Başkan Güder, “Battalgazi bölgesinde yaklaşık 20 bin aileye nakdi, sosyal vefa destek grubu olarak belediyemizin de içerisinde olduğu hükümetimiz de desteklediği, 20 binin üzerinde aileye nakdi yardımlarımızı yaptık” dedi.

KAYISI AĞAÇLARI KURUYOR

 Malatya'da tarım ilacından olumsuz etkilendiği iddia edilen yüzlerce kayısı ağacı, kurumakla karşı karşıya kaldı.

 MASKESİZ KİMSE KALMIYOR

  Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Covid-19 önlemleri kapsamında, vakıf, dernek ve odalara maske desteği veriliyor.

DEZENFEKTEYE DEVAM

Malatya'da, Covid-19 önlemleri kapsamında otobüs ve trambüsler son seferlerinden sonra gerekli iç ve dış temizlikleri yapılıp dezenfekte edilerek, ertesi gün için halkın hizmetine hazır hale getiriliyor.

 SATIŞLAR DÜŞTÜ

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ve kısıtlamalar nedeniyle bu yıl fide satışları da düştü.

 ÖZDEMİR: LİGLERİMİZ O TARİHTE BAŞLAYACAK

TFF Başkanı Nihat Özdemir, futbol liglerini şimdilik olmak kaydıyla, 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldıklarını açıkladı. Özdemir, 'Liglerimizi en güzel şekilde temmuz ayı sonunda tamamlayacağız, kupalarımızı sahada vereceğiz' dedi.

 BAKAN KOCA: SORUMLULUK FEDERASYONUNDUR

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri oynatma kararı ile ilgili 'Kararı TFF özgür iradesiyle verdi. Liglerin başlamasında sorumluluk federasyonundur' dedi.

 SOYKAN UNUTULMADI

 Malatyaspor'un eski başkanlarından Nurettin Soykan, ölümünün 11. yılında dualarla anıldı. Başkanlığını yaptığı Malatyaspor'un elde ettiği başarılarda ve kulüp yönetim anlayışında imzası olan Nurettin Soykan, 11 yıl önce bugün vefat etmişti.

 LİGDE KALMA HESAPLARI YAPILIYOR

 Süper Lig'de kötü bir ikinci yarı geçiren ve büyük bir başarısızlığa imza atarak henüz galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor, ligde kalan maçlarından en az 12 puan hedefliyor.

 VEFAT EDENLER

 Malatya'da 6 Mayıs günü 9 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

 Gram altın fiyatları dolarda yaşanan yükselişin etkisiyle tarihi zirvesine çıkarak 391 liranın üzerine çıktı. Ons altın ise 1.700 dolar üzerinde sakin seyrini sürdürüyor. Uzmanlar dolarda yaşanan yükselişin devam etmesi durumunda gram altında 395 TL seviyesinin görülebileceğini belirtiyor. Çeyrek altın 630 TL üzerinde bulunuyor. 6 Mayıs itibari ile dolar kuru 7,08 TL'den işlem görüyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

 Malatya'da yarın hava 22 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!