dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2443.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62921.207$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

MALATYA'DA DEPREM!

24 Ocak'ta yaşanan Elazığ Sivrice depreminde ağır hasar alan Malatya'nın Pütürge ilçesi bu sefer de 5.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Can kaybının yaşanmadığı depremde Malatya Valiliği ilk belirlemelere göre 20 evde ağır hasar oluştuğunu açıkladı.

 MALATYALI HOCA TWİTTER'DE GÜNDEM OLDU! 

Malatya'da hissedilen 5.0 şiddetindeki depreme Yusuf Selami Çakaroğlu Hoca canlı yayında yakalandı. Allah'ın azametini anlatan Çakaroğlu 'Her şey onun emriyle oluverir. 'Ol' der oluverir. Bitti' dedikten saniyeler sonra deprem yaşandı.

İLÇEDE HASARLI EVLER TESPİT EDİLİYOR

Merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölge halkı şuanda yapımı devam eden deprem konutlarının biran önce bitirileceği günü bekliyor. Sivrice depreminden büyük oranda etkilenen ilçede, dün yaşanan deprem de birçok ev ve işyerinde yeni çatlaklara yol açtı.

DEPREM ANI SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Malatya ve çevre illerden hissedilen 5.0 büyüklüğündeki deprem esnasında Yeşilyurt TV'de yayınlanan ve Payitaht dizi oyuncularının da konuk olduğu 'Deneyim ve Gençlik' programında depremin sarsıntısı saniye saniye kaydedildi.

TÜFENKCİ: BU HASTANE MARKA OLACAK

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesini ziyaret etti. Bu ay içerisinde hizmete girecek olan hastanenin ülkenin en büyük onkoloji hastanesi olduğu belirtiliyor.

 'SARI ALTIN' TEZGAHA GELDİ

Dünya kayısı başkenti olarak anılan Malatya'da taze sofralık kayısının bu yılın ilk mahsulleri tezgahlarda yerini almaya başladı.

 ZEHİR TACİRİ KISKIVRAK!

Malatya'da polis ekiplerince yapılan operasyonda, 5 bin 884 kök Hint keneviri ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

ÇINAR: YOĞUN İLGİ BİZİ MUTLU ETTİ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediyesi iştiraklerinden Yeşilyurt İŞGEM İnşaat Lmt. Şti tarafından Yeşilyurt'un farklı bölgelerinde işletilen sosyal tesisler, 1 Haziran'da hayata geçirilen normalleşme süreciyle birlikte kapılarını yeniden vatandaşlara açarken, hijyenik ortamlarda sunulan hizmette Covid-19 kurallarına riayet ediliyor.

O İLÇEDE KURU FASULYE YAYGINLAŞTIRILIYOR

Malatya'nın Doğanşehir İlçesinde Göksun çeşidi ile iki yeni çeşit Kuru Fasulye tohumu ekimi yapıldı.

GÜDER: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder, Sahaflar Çarşısı'nda ki esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Gençlere kitap okuma önerisinde de bulunan Başkan Güder, okumak için kitaplar da satın aldı.

SADIKOĞLU: HER ZAMAN DİYALOGDAN YANAYIZ

Malatya Ticaret ve Sanayi odası (MTSO) Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sivil toplum kuruluşları ve partilerle her zaman diyalogdan yana olduklarını vurguladı.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 6 Haziran günü 9 kişi hayatını kaybetti.

PİYASALAR

Altın fiyatlarındaki değişim devam ediyor.

GRAM ALTIN

Alış: 366,66

ÇEYREK ALTIN

Alış: 598,20

YARIM ALTIN

Alış: 1.195,10

CUMHURİYET ALTINI

Alış: 2.381,70

6 Haziran 2020 Cumartesi günü Dolar kuru 6,76 TL seviyesinden işlem görüyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 32 derece olacak. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!