dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70486.44$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

ÇINAR: MELEKBABA'DA YATIRIMLARA HIZ VERDİK

Malatya merkez ilçe Melekbaba Mahallesinde devam eden yol yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Melekbaba'da yatırımlara hız verdiklerini açıkladı. 

6 PERSONEL ALINACAK

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından, 1 Hukuk Müşaviri olarak görevlendirilecek Uzman Personel, 3 Uzman Personel ve 2 Destek Personel alımı gerçekleştirecek.

YOL ÇÖKTÜ!

Malatya-Kayseri kara yolu üzerinde yer alan Gürkaynak kavşağında yaşanan çökme nedeniyle yol üzerindeki tünel ulaşıma kapatıldı 

FİZİBİLİTE DESTEĞİ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun yatırım proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanmasının sağlanması amacıyla 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı başvuruları başladı. 

BU SİSTEM İLK KEZ UYGULANDI

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binasında, yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Temassız Asansör Çağrı Sistemi uygulamasına geçildi. 

2 MEZRADA KARANTİNA KALDIRILDI

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2 mezrada 14 gündür uygulanan karantina kaldırıldı. 

YENİ BİR YATIRIM DAHA

Malatya merkez İlçe Yeşilyurt Yeşiltepe Sosyal Tesisleri ve Halı Saha projesinin temel atma töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yeşiltepe'nin çehresini değiştirecek dev yatırımlarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz' dedi. 

“BABA VAHAP”IN ADI YAŞAYACAK

Doğanşehir ilçe merkezinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından meydana geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Doğanşehir ve Malatya'nın yardımsever Belediye Başkanı Vahap Küçük' ün ismi verilecek. 

ÖZCAN: BU YIL ENTERESAN İŞ OLDU

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu yıl açıklanan tahmini kayısı rekoltesinin Tarım İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun belirlediğini belirterek, “Bu yıl enteresan iş oldu. 30 yıldır tahmini rekolte tespiti yapılıyor. Bu yıl rekolte tartışması üzerinden bir lobi oluşturuluyor, başka bir şey hedefleniyor” dedi. 

O HASTANENİN YIKIMINA BAŞLADI

Malatya'da 65 yılı aşkın süredir hizmet veren eski SSK Hastanesi olarak bilinen Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsünün yıkımına başlanıldı. 

YENİDEN FAALİYETTELER

Türkiye'de 1 Temmuz itibarıyla yeni tip korona virüs tedbirlerinde normalleşmede yeni döneme girildi. Bu kapsamda sinema ve tiyatrolar, açık hava konserleri, internet kafe, elektronik oyun, düğün ve nişan salonları yeniden faaliyete geçti. 

BAŞKAN GÜRKAN İNCELEDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dilek Mahallesinin ulaşımını sağlayan, Kuzey Kuşak yolunun da en önemli bağlantı yollarından biri olan Dilek Caddesindeki genişletme ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 2.5 kilometrelik bölümü standartlara uygun hale getirilen cadde de 3.5 kilometrelik asfalt serim çalışmaları ise devam ediyor. 

SAHALAR HAZIR

Eşref Bitlis Öğrenci Yurdu'nun bir süredir yapımı devam eden basketbol, voleybol, ve futbol sahaları hazır hale getirildi. 

YENİ MALATYASPOR PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararları açıklandı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, MKE Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Konyaspor takım halinde PFDK'ya sevk edildi. 

3 MAÇI DA KAZANMAK İSTİYORLAR

Süper Lig'de kalan 5 maçın 3'ünü sahasında oynayacak olan Yeni Malatyaspor, bu müsabakalarda kayıp yaşamak istemiyor. 

KAMP BİTTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2.lig, 3.lig ve Bölgesel Amatör Lig'in oynanmaması yönünde karar alınmasının ardından TFF 3.Lig ekibi Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Kale'de devam eden kampını noktaladı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 1 Temmuz günü 4 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Çeyrek altın: 643,30 Lira

Yarım altın: 1.285,00 Lira

Gram altın: 392,71 Lira

Cumhuriyet altın: 2.560,10 lira

Dolar TL kuru 1 Temmuz Çarşamba günü serbest piyasada 6 lira 85 kuruş üzerinden işlem görüyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 33 derece olacak. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!