dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.57
  • ALTIN
    2497.1
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62115.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

BARUŞ: BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN

Malatya Valisi Aydın Baruş, yeni tip korona virüs (Covid-19) konusunda gençleri uyararak, 'Bana bir şey olmaz, ben hastalığı hafif geçiririm gibi biraz hafifseme duygularıyla bu sefer evindeki insanlara bulaştırıyorlar” dedi.

 10 MİLYON TL'LİK SPOR YATIRIMI

Önceki gün Malatya'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Battalgazi ilçesine 10 milyon TL'lik spor yatırımının yapılacağını açıkladı. 

“ESAS OLAN İNSANLARIN GÖNLÜNÜ KAZANMAKTIR”

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıya Başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir süre önce vefat eden Doğanşehir Belediye Başkanı merhum Vahap Küçük'ü rahmetle andı. 

1.ETABIN FİNALİ TAMAM

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Malatya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası Amatör Spor Kulüpleri Müsabakalarında şampiyonluk ipini 1966 Malatya Gençlikspor göğüsledi. 

BÖLGE SAKİNLERİ EDS İSTİYOR

Malatya'nın en geniş bulvarı olan Altın Kayısı Bulvarı üzerinde, kazaların olmaması için bölge sakinleri Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulmasını istiyor. 

95 KİŞİYE PARA CEZASI

Malatya'da su ürünlerinde kaçak avlanmaya göz yumulmayıp, 6 ayda bin 422 adet denetim yapılarak, 95 kişiye 142 bin 500 TL idari para cezası uygulandı. 

GÜRKAN: BAŞIMIZIN TACISINIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehit ve gazi aileleriyle buluştu. Başkan Gürkan, Şehit ve Gazi ailelerine yönelik olarak, “Sizler gönlümüzün en güzel yerindesiniz ve başımızın tacısınız” diye konuştu. 

TÜFENKCİ: TÜRKİYE YENİ YATIRIMLAR YAPTI

Yeşilyurt ilçesine bağlı mahalleleri ziyaret ederek halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Tüfenkci, tüm dünyanın bir salgın sürecinde olduğunu ve Türkiye'nin de bu süreçten etkilendiğini ifade etti. Tüfenkci, diğer dünya ülkelerinin bu süreçte içerisine kapanırken, Türkiye'nin yeni yatırımları hayata geçirerek bu süreçten en az etkilendiğini ifade etti. 

GÜRKAN: MALATYA'DA TRAFİK SORUNU KALLMAYACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1.etabı tamamlanan Anayurt Bulvarı ile çevre yolu üzerindeki trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 kilometreyi bulan Anayurt Bulvarı'nın yüzde 35 oranında trafiğe rahatlama getirdiğini belirtti. 

16 YENİ PROJE!

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un geleceğine kalıcı eserler emanet etmek adına hazırladıkları 16 yeni spor tesisi projesinin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından onaylandığının müjdesini verdi. 

BUNALDILAR!

Malatya'da sıcaktan bunalan çocuklar, belediyenin parkları sulamak için açtığı fıskiyelerin altına girerek serinledi. 

SERTİFİKALI KURBAN KESİM KURSU

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi büyükbaş ve küçükbaş sertifikalı kurban kesim kursu düzenleyecek. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 8 Temmuz günü 5 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Çeyrek altın: 649,60 Lira

Yarım altın: 1.297,50 Lira

Gram altın: 397 Lira

Cumhuriyet altın:2.585,20 lira

8 Temmuz itibari ile dolar kuru 6,8850 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 7,7700 TL'den işlem görüyor.  

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 34 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!