dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9065.71
  • BTC
    69661.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

TERÖR PROPAGANDASINDAN 2 GÖZALTI!

Malatya'da, PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla 2 zanlı gözaltına alındı.

 İCRA MEMURU VURULDU

Malatya'da bir kişi evine haciz işlemleri için gelen icra memurunu silahla vurarak yaraladı.

DEPREM KORKUTTU!

AFAD'ın verdiği bilgiye göre, saat 23:57'de Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Doğu Anadolu fay hattının geçtiği Malatya'da 4,4 şiddetindeki depremden sonra 10 saat içerisinde 9 artçı sarsıntı kaydedildi.

 DOĞANŞEHİR'E ÇIKARMA!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, ve Büyükşehir bürokratları ile birlikte Doğanşehir İlçesine çıkarma yaptı.

 ADIYAMAN YOLUNDA KAZA

Adıyaman'ın Çelikhan-Malatya karayolu üzerinde iplik yüklü kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

 KUMAR VE FUHUŞ OPERASYONU

Malatya'da polis ekiplerince düzenlenen kumar ve fuhuş operasyonunda 13 kişi hakkında işlem yapıldı.

 BAKAN KARAİSMAİLOĞLU TALİMAT VERDİ!

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret ederek Malatya'nın ulaşım ve alt yapı sorunlarını iletti. Milletvekili Fendoğlu, görüşmede Bakan Adil Karaismailoğlu'nun da Malatya'daki yatırımların tamamlanması ve belirtilen sorunların giderilmesi için gerekli talimatları vereceğini kendisine ilettiğini söyledi.

 COVİD-19 KONTROLÜ

Malatya'ya kayısı bahçelerinde çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerine Covid-19 nedeniyle sağlık kontrolleri yapılıyor.

 ÇINAR: KİTABA ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRDIK

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Çavuşoğlu Mahallesinde yapımı tamamlanan iki katlı Kitap Kafe'yi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Bölgemizin ihtiyaç duyduğu, her yaştan vatandaşımızın sakin ve sessiz bir ortamda kitabını okuyup kendini geliştirebileceği projemiz hayırlı olsun” diye konuştu.

 SADIKOĞLU: AMACIMIZ, VİZYONU OLAN ORGANİZE SANAYİ…

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz çalışmaların amacı Malatya Organize Sanayi Bölgesi'ni, bölgesinde hak ettiği değerde vizyonu olan OSB'ye dönüştürmek” dedi.

 PATENT DAVASINI KAZANDI

Çekte ‘Karekod'u bulan Malatyalı, patent davasını kazandı. Uygulamayı bulan Erkan Gölgeli: 'Patentteki ihtiyati tedbir nedeniyle ülkemize gelecek 30 milyon dolara da engel olundu” dedi.

 2021'DE HİZMETTE

Malatya merkez ilçe Battalgazi'de eski Devlet Hastanesi yerinde yapımı devam eden 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, son günlerde 2021'de hizmete girecek olan hastanenin girişi için ortaya atılan iddiaların asılsız olduğuna vurgu yaptı.

 35 METRELİK GOL İLE 32 PUAN

Dış sahada, 2020 yılında oynadığı 6 maçın tamamını kaybeden BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de kalma yolunda önemli bir rakibini devirdi.

KARAMAN: GALİBİYETTEN DOLAYI OYUNCULARIMIZI KUTLUYORUZ

Sivasspor galibiyeti sonrası konuşan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “ Galibiyetten dolayı oyuncularımızı kutluyoruz' dedi.

 YENİ MALATYASPOR'DA SEVİNÇ

Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Sivasspor'u 1-0 yenerek ligde kalma mücadelesinde altın değerinde 3 puanı hanesine yazdıran Yeni Malatyaspor'da büyük sevinç hakim.

 32. HAFTA HAKEMLERİ AÇIKLANDI

Süper Lig'in 32. Haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı. Yeni Malatyaspor – Beşiktaş maçını  Fırat Aydınus yönetecek.

 YENİ SEZONUN İLK TRANSFERİ

Yeni Malatyaspor, yeni sezonun ilk transferini 28 yaşındaki Kongolu forveti Jody Lukoki'yi renklerine bağlayarak yaptı.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 9 Temmuz günü 9 kişi hayatını kaybetti.

 PYASALAR

Çeyrek altın 645,44 lira, gram altın ise 395,62 lira cumhuriyet altını da 2.655,00 liradan satılıyor.  9 Temmuz itibari ile dolar kuru 6,8900 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 7,7850 TL'de yer alıyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 34 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!