dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.47
  • ALTIN
    2487.5
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62469.7$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

GÜRKAN: ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLACAK

Ansır Mağaraları, gün yüzüne çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; 'Ansır mağaralarının gün yüzüne çıkması kültürümüze, tarihimize turizmimize kazandırılması hem Malatya açısından hem Yazıhan açısından önemli bir kazanım olacaktır” dedi. 

ÖZTÜRK: YAZIHAN'DA 200 KM. YOL YAPILIYOR

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk Haziran ayı itibariyle Yazıhan'da Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi ile beraber müştereken ikinci kat asfalt ve sonrasında birinci kat asfalt serimi çalışmaları yapıldığını belirterek, “Yazıhan'da 200 kilometre yol yapılıyor” açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, yapılan 3. birleşimle tamamlandı. 3. birleşim, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

LEZZETLER TANITILIYOR

Yeşilyurt'un yöresel lezzetleri tanıtılacak. 

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

15 Temmuz darbe girişiminin 4'üncü yılında Malatya'da da çeşitli etkinlikler yapılıyor. 2 gün sürecek etkinliklerin ilk gününde 15 Temmuz Meydanında, anı defteri ve fotoğraf sergisi açıldı. 

ÇALIK'IN TWİTİNE İLGİNÇ YORUM YAPTILAR

Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımı ilginç yorumlar aldı. Çalık'ın twitine yapılan yorumlarda nafaka vurgusu yapılarak, evliliklerde bile azalma olduğu işaret edildi. 

ONLARIN HAYALİ OKUMAK

Yayladaki çocuklar okumak istiyor. Bu yıl yeni tip korona virüs nedeniyle okula gidemeyen milyonlarca öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet üzerindeki online eğitim ağı olan EBA TV'de eğitim gördü. Ancak okulların tatil olması ile verilen telafi eğitimlerinden ise özellikle yaylada olan birçok çocuk faydalanamıyor. 

15-20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 yılda 22 bin istihdam sağlandığını hatırlatarak, 'Bir yandan OSB'nin büyümesini sağlarken, diğer taraftan amacımız hemşerilerimizin ekmeğini kazanmasına vesile olmak, hayır dualarını almaktır” dedi. 

BİLGİSAYAR FARESİ İÇİNDE UYUŞTURUCU

Malatya'da yapılan operasyonda bilgisayar faresi (mouse) ile uyuşturucu sevkıyatına darbe vuruldu. Olayla ilgili 2 yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı. 

BİRÇOK İLDE AYNI ANDA…

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Satranç Turnuvası, bir çok ille aynı anda Malatya'da yapılacak. 

MUHTARLARIN ROLÜ BÜYÜK

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde düzenlenen toplantıda, muhtarlara yeni tip korona virüs (Covid-19) konusunda uyarılarda bulunuldu. Toplantıda halkın bilgilendirilmesinde muhtarların önemli rolü olduğu vurgulandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATAMALARI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de atama kararları yayımlandı. Yayımlanan atama kararlarına göre 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. 

BESİCİLER DERTLİ!

Malatya'da besicilerin hayvanları için aldığı saman fiyatları el yakıyor. Yetiştiriciler, 1 ay öncesine kadar 400 lira olan saman fiyatının bir anda 650 liraya kadar yükselmesine tepki gösterdi. 

BİR TRANSFER DAHA

TFF 3.Lig ekibi Malatya Yeşilyurt Belediyespor transferde hız kesmiyor. Liglerin oynanmayacağı yönünde kararın alınmasının ardından transfere ağırlık veren Malatya ekibi Büyükçekmece Tepecikspor'un genç milli futbolcusu Hakan Esa'yı renklerine bağladı. 

KAPLAN'IN ÖNÜNDE YALÇIN DAĞLAR VAR

Dört haftada 2 galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle 7 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Beşiktaş'ı ağırladığı maçta hayâl kırıklığına uğradı. 

YALÇIN: RAHAT BİR GALİBİYE ALDIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Yeni Malatyaspor karşısında rahat bir galibiyet aldıklarını ifade ederek kalan 2 maçı kazanmak istediklerini söyledi. 

KARAMAN: PENALTI GOLÜNE BOYUN EĞDİK

Yeni Malatayaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Beşiktaş karşısında net gol pozisyonlarına giren takımın kendilerinin olduğunu söyleyerek “Penaltı golüne boyun eğdik” dedi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 14 Temmuz günü 18 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Çeyrek altın: 653,70 Lira

Yarım altın: 1.305,70 Lira

Gram altın: 396,61 Lira

Cumhuriyet altın:2.601,80 lira

14 Temmuz itibari ile dolar kuru 6,8641TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 7,8150 TL'de yer alıyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 35 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!