dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2420.4
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57788.56$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

KIZILAY: DESTANSI MÜCADELEYLE YENİLGİYE UĞRADILAR

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin destansı mücadeleyle yenilgiye uğratıldığını vurguladı. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Malatya'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Vali Aydın Baruş ve il protokolü şehitlerin kabirlerini ziyaret edip karanfil bıraktı. Öte yandan şehitler için mevlit okutuldu. 

TÜRK BAYRAĞI BEYDAĞI'NIN ZİRVESİNDE

Malatya'da bisiklet topluluğu üyesi 20 sporcu, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına tırmanış gerçekleştirdikleri Beydağı'nın zirvesine Türk bayrağı dikerek, İstiklal Marşı'nı okudu. 

SÜRÜCÜ HURDAYA DÖNEN OTOMOBİLDE SIKIŞTI!

Mersin istikametinden Malatya istikametine giden otomobil ile karşı istikametten gelen kamyonet Kahramanmaraş karayolu 15. kilometresinde kafa kafaya çarpıştı. 3 işinin yaralandığı kazada sürücü hurdaya dönen otomobilde sıkıştı. 

KAPTAN, BOĞULMAKTA OLAN ŞAHSI KURTARDI

Malatya ile Elazığ Baskil arası sefer yapan feribotun kaptanı, boğulma tehlikesi yaşayan şahsı suya girerek kurtardı. O anlar cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. 

DERME SULAMA KANALINA “YİNE” ARAÇ UÇTU

Malatya'da Battalgazi ilçesine bağlı Başharık mahallesinden geçen Derme Sulama Kanalında sürekli kazaların olması mahalle sakinlerini de tedirgin ediyor. Aynı gün 2 ayrı aracın kanala uçtuğu bölgede vatandaşlar, acilen yetkililerden çözüm istediklerini söylediler. 

KIZILAY: YENİ ÖĞRENCİLER KAZANDIRACAĞIZ

Malatya İnönü Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenleyeceği Study in Turkey 2020 Sanal Tanıtım Fuarı'nda yeni öğrencilerini arayacak. 

KARATAŞ: SUYU EN UCUZ KULLANAN BÜYÜKŞEHİRİZ!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, yüzde 20'lik zam sonrası yapılan eleştirilerle ilgili yaptığı açıklamada, “30 Büyükşehir arasında suyu en ucuz kullanan büyükşehiriz” dedi. 

PÜTÜRGE'DE İLK KEZ

Pütürge Kaymakamlığı koordinesinde Pütürgeli iş adamlarının desteği ile ilçeye kazandırılan ve ilçedeki tek yüzme havuzu olan Pütürge İlkokulu yüzme havuzunda düzenlenen yüzme kursuna kayıt yapmak isteyenlerin başvurusu alınıyor.

TALEPLER BAŞKAN ÇINAR'A İLETİLDİ

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi ile Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt'ta başlatılan köklü değişimin sağlıklı ve planlı bir bakış açısıyla yürütmek amacıyla kurulan Mahallelerin Tanıtım Ve Kültür Çalışma Grubu toplantısına katılarak mahalle muhtarlarının taleplerini dinledi.

YAĞMUR, YAVRU KEDİYİ KURTARDI

Malatya'da boynuna ip dolanan ve boğulma tehlikesi geçiren yavru kediyi, 9 yaşındaki Yağmur çevredeki vatandaşların yardımı ile kurtardı. 

FETÖ OPERASYONLARI!

Kocaeli ve Afyonkarahisar merkezli aralarında Malatya'nın da bulunduğu bazı illerde FETÖ operasyonu yapıldı. Operasyonlarda toplamda 18 kişi gözaltına alındı. 

2 MAÇTAN 4 PUAN HEDEFLENİYOR

Süper Lig'de final niteliğindeki 2 maçtan ilkini bu hafta deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynayacak olan Yeni Malatyaspor, zorlu 90 dakikadan puanla dönmek istiyor. 

HAYDİ “UĞURLU OLSUN”

Süper Lig'in 33. haftasında Pazar akşamı oynanacak maçta Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak. 

KAPLANLAR, Ç.RİZESPOR MESAİSİNDE

Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken averajla küme düşme hattının 1 basamak üzerinde bulunan Yeni Malatyaspor, ligin 33. haftasında deplasmanda Rizespor ile oynayacağı kritik müsabakanın hazırlıklarını sürdürüyor. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 15 Temmuz günü 9 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

GRAM ALTIN

398,64

ÇEYREK ALTIN

656,90

YARIM ALTIN

1.312,10

CUMHURİYET ALTINI

2.614,30

15 Temmuz itibari ile dolar kuru 6,9160 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 7,8550 TL'de yer alıyor. 

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 36 derece olacak.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!