dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66721.02$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

DEV DENETİMLER BAŞLADI!

İçişleri Bakanlığının 81 il için duyurduğu dev denetimler başladı. Malatya'da, İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda Covid-19 denetimleri arttırılarak, 105 farklı noktada 51 ekip 153 personelin katılımıyla gerçekleştiriliyor. 

ELEKTRİK AKIMINA KAPILIP ÖLDÜ

Malatya'da süt sağmak için makineyi çalıştıran bir kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

SİLAHLAR KONUŞTU! 1 KİŞİ ÖLDÜ

Malatya'da çay ocağında oturanlara bir motosikletten açılan ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. 

ZABITANIN TARİFE DENETİM YETKİSİ YOK(MUŞ)

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından fırınlara gramaj ve fiyat kontrolü yapılarak ceza tutanağı düzenlemesine Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi tepki gösterdi. Büyükelçi, “ Zabıtanın tarife denetim yetkisi yok” dedi. 

GELENEKSEL PAZARLIK USULLERİ YASAK!

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Canlı Hayvan Pazarında hazırlıklar yapıp, Covid-19 tedbirleri aldı. Geleneksel pazarlık usulleri yasak olacak. 

KENTTE 38 BİN 422 KİŞİ İŞ ARIYOR!

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün 2020 Haziran ayı değerlendirmesi raporu açıklandı. Geçtiğimiz Haziran ayı rakamlarına göre Malatya'da 38 bin 422 kişi iş arıyor. 

SADIKOĞLU: ARANAN ELEMAN OLACAKSINIZ!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, LGS tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sadıkoğlu: 'Sanayicilerimizin de destekleriyle bu okullardan mezun olan öğrencilerimiz ara değil, aranan eleman konumuna gelecek' dedi. 

ARACA SATIRLA SALDIRDILAR

Malatya'da iki kişinin karıştığı kavgada satırlı saldırıda bulunulan araçta büyük çaplı hasar meydana geldi. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi'nde meydana geldi. 

ÜRETİME KATKI!

Malatya'nın Pütürge İlçesinde, kadınların üretimine katkı için, sanayi tipi ütü ve dikiş, nakış, piko işlerini bir arada yapan lcd ekranlı dijital otomatik desenler yapabilen ve yazılar yazabilen piko makineler alındı. 

KURBANLIK FİYATLARINDA ARTIŞ VAR!

Kurban bayramına sayılı günler kala Malatya Hayvan Pazarı'nda henüz beklenen hareketliliğin başlamaması endişelendiriyor. Vatandaşın henüz beklenen ilgiyi göstermediği kentte kurbanlık fiyatları ise geçen yıla göre yüzde 15-20 civarında zamlı satılıyor. 

AŞI TUTTU!

Malatya'da, antepfıstığı üretiminin arttırılması için aşılama çalışmalarına ağırlık verilirken, antepfıstığı aşılanması çalışmalarında yaklaşık yüzde 85 oranında aşı tutma başarısı sağlandı. 

26 BİN 589 METREKARE ALAN YEŞİLLENDİRİLDİ

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “15 ayda 12 park hizmete sunup, 36 bin 589 metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırdık” dedi. 

GÜDER: BAYRAM NAMAZINI HEP BİRLİKTE EDA EDELİM

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Osman Güder, Eski Malatya merkezinde yapımı devam eden Alacakapı Merkez Camii'ndeki çalışmaları inceledi. Hayırseverlere caminin tamamlanması için yardım çağrısında bulunan Başkan Güder, aynı zamanda bayram namazı için herkesi Battalgazi Namazgah'a davet etti. 

O FUTBOLCULARIN SÖZLEŞMELERİ SONA ERECEK

Yeni Malatyaspor'da sezonun tamamlamasıyla birlikte 9 futbolcunun sözleşmesi sona erecek. 

DÜDÜK ARDA KARDEŞLER'DE

Süper Lig'in 2019-2020 sezonunun kapanış haftasının hakemleri açıklandı. Yeni Malatyaspor-Gaziantep FK müsabakasını Arda Kardeşler yönetecek. 

YENİ MALATYASPOR GAZİANTEP MESAİSİNDE!

Süper Lig'in son haftasında sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, kritik maçın hazırlıklarını sürdürüyor. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 22 Temmuz günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Çeyrek altın: 671,00 Lira

Yarım altın: 1.340,40 Lira

Gram altın: 407,88 Lira

Cumhuriyet altın:2.670,70 lira

Dolar fiyatları, gün içerisinde en düşük 6,8890 TL seviyesini, en yüksek ise 6,8910 TL seviyesini gördü. 

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 34 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!