dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2433.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    63815.84$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 KENTTE HAREKETLİ DAKİKALAR!

Malatya'da polisin 'dur' ihtarına uymayan şüphelinin otomobiliyle ekip otosuna çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i polis 3 kişi yaralandı. Bu olay kentte hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

BARUŞ UYARDI! MUTLAKA MASKE TAKIN

2020 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aydın Baruş'un başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda kurum müdürlerini uyaran Vali Baruş, korona virüse karşı kapalı ortamlarda mutlaka maske takılması gerektiğini söyledi.

 KURBANLAR TÜRK KIZILAY'INA

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, yıl boyu sofralara bereket olsun diye bu yılki Kurban vekaletlerini Türk Kızılay'ına bağışladılar.

 BU YIL 111 TAY DÜNYAYA GELDİ

Yarış dünyasına sayısız şampiyon kazandıran Malatya'daki Sultansuyu Harası'nda, bu yıl da 111 şampiyon adayı dünyaya geldi. 

GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEKLER!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından yapılan ekmek denetimleriyle ilgili olarak Fırıncılar Odasından gelen iddialara karşı açıklama yapıldı. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, mevzuattan gelen yetkileriyle görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı.

 BAŞKAN CENGİZ: KULUNCAK ŞAHA KALKACAK!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, yerli otomobilde de kullanılacak nadir toprak elementlerinin (NTE) Malatya'nın Kuluncak ilçesinde de bulunduğunu açıklaması ilçede sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “Kuluncak'ın şaha kalkışı olacak inşallah” dedi.

 PÜTÜRGE KIRMIZISI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde ilçeye has olarak yetiştirilen ve 'Pütürge Kırmızısı' olarak bilinen üzümün yaygınlaştırılması çalışmaları olumlu sonuç verdi. 

 GÜDER: ASFALTSIZ TEK BİR ALANIMIZ KALMAYACAK

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Beydağı Mahallesi Yapraklıpınar Mezrası'ndaki ara sokaklarda sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak asfaltsız bir yolumuzun, alanımızın ve meydanımızın kalmamasını hedeflemiştik. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI!

Malatya'da bir aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaşanan trafik kazasında 3'ü çocuk olmak üzere 6 kişi yaralandı.

 ATAK: SOSYAL MEDYA KİRLİ BİR ARACA DÖNÜŞTÜ!

Sosyal Medya ve Strateji Derneği Başkanı Orhan Atak, mecliste yasalaşması beklenen sosyal medya düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vesayet odaklarının ve terörün beslendiği sosyal medya kullanımı, bu mecrayı bir bataklığa çevirmeden bizzat TBMM'de yapılacak yeni düzenlemelerle kurutulmalıdır” dedi.

 LGS BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Malatya'da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarılı olup tam puan alan 5 öğrenciye hediyeler verilerek ödüllendirildi.

 TATLI: TSO'NUN OKULUMUZA KATKISI BÜYÜK!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TOBB ile birlikte imzaladığı protokol ile teknik lise proje okulu olan 103 okuldan biri olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor. Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı: 'Malatya TSO'nun okulumuza verdiği destek en üst düzeyde' dedi.

 ÇINAR: FARK OLUŞTURDUK

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Hemşerilerimizle aynı gönül dünyasında olmak adına sürdürdüğümüz sosyal yardımlaşma hizmetlerimizle bu alanda da fark oluşturan bir yerel yönetimiz” diye konuştu.

GÜDER: ANTİKA PAZARIMIZA BEKLİYORUZ

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi, yurt içi ve yurt dışı koleksiyoncular ve antikacıların yıllanmış ürünlerinin sergileneceği Antika Pazarı, 26 Temmuz Pazar günü tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ın da antika severlere kapılarını açacak.

 BAYRAM HAZIRLIKLARINDA SONA GELİNDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Mezarlıklar Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını artırdı.

 GÖKHAN TÖRE, BEŞİKTAŞ'A YAKIN!

Süper Lig'in son haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olacak olan Beşiktaş'ta, transfer hareketı da lig bitimiyle başlayacak. Siyah-beyazlıların hedefinde eski yıldızı Gökhan Töre de var.

 KAPLANLAR, KÜME DÜŞME HATTINDA

Yeni Malatyaspor, Süper Lig 2019-2020 sezonunda bitime 1 hafta kala küme düşecek 3 takımdan biri olmaya oldukça yakın.

 KALEYE TAKVİYE!

TFF 3.Lig ekibi Malatya Yeşilyurt Belediyespor, kaleci Mustafa Gürbüz'ü renklerine bağladı.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 23 Temmuz günü 11 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

GRAM ALTIN

411,43

ÇEYREK ALTIN

 676,40

YARIM ALTIN

 1.351,20

CUMHURİYET ALTINI

2.691,90

23 Temmuz  itibari ile dolar kuru 6,8950 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 7,9450 TL'de yer alıyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 37 derece olacak.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!