dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2417.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66196.09$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

O İHALEYE 66 FİRMA BAŞVURDU

Adalet Bakanlığı'na devri yapılarak Adliye Sarayı yapılması planlanan eski askeri hastanenin yıkımı için ihale düzenlendi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleye toplamda 66 firma başvurdu.

ZABITA EKİPLERİ SALDIRIYA UĞRADI

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde belediyenin döşediği parke taşlarının söküldüğü ihbarı üzerine bölgeye giden zabıta ekipleri saldırıya uğradı. 

 AYASOFYA'DAKİ İLK NAMAZDA KAYISI SÜPRİZİ

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi kararıyla 86 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınan Cuma Namazı sonrasında cemaate ve vatandaşlara Malatya Kayısısı ikram etti.

 GÜDER: DEPREM KONUTLARI 200 GÜNDE TAMAMLANACAK

Elazığ merkezli 6.8'lik depremin ardından Malatya'da en fazla etkilenen ilçelerin başında gelen Battalgazi'de Gelincik Tepesi'ndeki deprem konutları hızla yükselirken, daha önce zemin etüt çalışması yapılan Eskimalatya'da ki Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) yanında yapılacak olan 495 konutun inşaat çalışmaları başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder: ' Müteahhit firmaya 200 gün süre verilmiş. Bu süre içerisinde vatandaşlarımız buraya taşınmış olacaklar' dedi.

 HASAR TESPİT RAPORLARI ASKIDA

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde Malatya'da oluşan hasarların tespit raporları muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

 KIZILAY: 44 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Malatya İnönü Üniversitesi'nden 2019-2020 yılında ön lisans ve lisans düzeyinde dereceyle mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Kızılay, İnönü Üniversitesi'nden sadece Türkiye'den değil, dünyanın 44 farklı ülkesinden uluslararası öğrencinin mezun olduğunun altını çizdi.

 ÇEKİŞMELİ TURNUVA SONA ERDİ

Yeşilyurt Belediyesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Malatya Şubesinin ortaklaşa düzenlediği ve üç ayrı etap halinde gerçekleşen Ayak Tenisi Turnuvasında çekişmeli ve heyecanlı geçen final maçlarının ardından dereceye giren tüm takımlara kupaları ve hediyeleri takdim edildi.

 KOOPERATİFÇİLİK OTOBÜSÜ KALE'DE

Ticaret Bakanlığınca yürütülen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen 'Kooperatifçilik Otobüsü' Malatya'nın Kale ilçesinde üreticiler ile buluştu.

 GEVREK, KARİYERİNİN EN KÖTÜ SEZONUNU YAŞIYOR

Yeni Malatyaspor'un başında 6. yılını geride bırakmaya hazırlanan ve bu süre içerisinde 2. Lig'den aldığı takımı Avrupa'ya taşıyarak önemli bir başarıya imza atan Başkan Adil Gevrek, kariyerinin en kötü sezonunu yaşıyor.

 HEDEF ŞAMPİYONLUK!

3.Lig'de liglerin tescil edilmesinin ardından Muzaffer Çelik başkanlığında yeni sezon için kolları sıvayan Malatya Yeşilyurt Belediyespor hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 24 Temmuz günü 14 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

 Çeyrek altın: 684,50 Lira

Yarım altın: 1.367,10 Lira

Gram altın: 414,99 Lira

Cumhuriyet altın: 2.723,60 lira

Dolar fiyatları, gün içerisinde en düşük 6,8910 TL seviyesini, en yüksek ise 6,8920 TL seviyesini gördü.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 37 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!